שתף קטע נבחר

לראשונה: תחנת משטרה בשכונה ערבית בירושלים

ביוזמת השר גלעד ארדן ומפקד מחוז ירושלים ניצב יורם הלוי, נחנכה תחנת משטרה חדשה במחנה הפליטים שועפט. תושב שהשתתף בטקס: "אנחנו רוצים לחיות כאן בביטחון, יש כאן מחבלים שהגיעו מבחוץ". ארדן: "אפשר לחולל שינוי היסטורי"

 

 

משטרת ירושלים פתחה הבוקר (יום א') בפעם הראשונה תחנת משטרה בתוך שכונה ערבית בעיר. במשטרה בחרו לפתוח את התחנה באחד ההמקומות הקשים והעלובים ביותר במזרח העיר, אם לא הקשה והעלוב שבהם - מחנה הפליטים שועפט. אין מדובר על תחנת משטרה רגילה וניתן להבין זאת כבר מהשם שניתן לה.

 

המתחם שנקרא "מרכז שירות משולב" (מש"מ) יספק לתושבי המחנה שירותי שיטור להגשת תלונות על גניבות, אלימות וכדומה ויהיו בו גם משרדים שבהם יינתנו שירותים מוניציפאליים מטעם עיריית ירושלים. במרכז יסופקו גם שירותים ממשלתיים. המרכז הוקם בצמוד למחסום הכניסה והיציאה של המחנה שנמצא מחוץ לגדר ההפרדה על אף היותו חלק אינטגרלי מהעיר ירושלים.

השר ארדן בטקס. הזכיר כי במגזר הערבי חשים סבל משיטור יתר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השר ארדן בטקס. הזכיר כי במגזר הערבי חשים סבל משיטור יתר(צילום: גיל יוחנן)

מדובר על יוזמה שאותה הגה בשנה האחרונה מפקד מחוז ירושלים ניצב יורם הלוי. מחנה הפליטים שועפט הוא הראשון ולאחריו ייפתחו מרכזים דומים בשכונות נוספות במזרח העיר. המרכז הבא צפוי להיפתח בסתיו בצור באהר. הלוי ציין כי מטרת המרכז היא להנגיש את השירותים לתושבים אך בראייתו הדבר החשוב ביותר הוא שהתושבים במזרח ירושלים יקבלו משטרה אחרת ממה שהם מכירים – משטרה שנותנת שירותים לאזרח הפשוט בבעיות היומיומיות שהוא נתקל בהן.

 

בטקס הפתיחה של המרכז השתתפו השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך, מפקד מחוז ירושלים הלוי וראש העיר ירושלים ניר ברקת. בטקס הייתה גם נציגות קטנה יחסית של אנשי המחנה. נציגים אחרים של המחנה העדיפו שלא להשתתף בטקס בעל סממנים ריבוניים ישראליים.

"לראות בשוטר כמי שמגן עליו ומשרת אותו". רנ"צ אלשיך (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"לראות בשוטר כמי שמגן עליו ומשרת אותו". רנ"צ אלשיך(צילום: גיל יוחנן)

"המשטרה עומלת קשה על הטמעת התפישה שהאזרח הנורמטיבי צריך לראות בשוטר כמי שמגן עליו ומשרת אותו". אמר המפכ"ל בטקס. "התושב שמקבל שירות משטרה איכותי ומכוון תרבותית בנושאים המטרידים אותו, מרגיש שהמשטרה שם בשבילו גם בדברים הקטנים".

 

השר ארדן הזכיר כי במגזר הערבי חשים כי הם סובלים משיטור יתר ומיחס נוקשה יותר כלפי אזרחים ערבים מצד אחד ובנושאים אחרים ישנה הרגשה של שיטור חסר שבה מורגשת הזנחה וחוסר נוכחות משטרתית. "אפשר לחולל כאן יחד שינוי עמוק והיסטורי", אמר השר ארדן.

 

"המרכז צריך להיות סמל לכל תושבי ירושלים" 

בקרב תושבי המחנה ישנם תומכים בפתיחת תחנת המשטרה שתספק שירותים שלא היו לתושבים, אך ישנם גם מתנגדים שלטענתם פתיחת התחנה מעמיקה את האחיזה הישראלית בשכונות הפלסטיניות של העיר. דאוד אבו אסהב, ראש ועדת הפיתוח של שכונת דאחיית א-סלאם במחנה שהשתתף בטקס, אמר כי הוא מברך על המהלך. "שנים רבות אנחנו חיים בעושק אבל עכשיו אנחנו שמחים שהמשטרה החליטה לספק שירותים לתושבים בתיאום עם נציגי המחנה. אנחנו יודעים שלא היה קל לעשות את הפרויקט הזה ואנחנו מקווים שהוא ישפר את רמת החיים של התושבים. המרכז הזה צריך להיות סמל לכל תושבי ירושלים".

 

בין משתתפי הטקס היה גם אבו ג'ומעה רישד ממחנה הפליטים. הוא הביע את תקוותו שהשוטרים יתייחסו בצורה מכובדת יותר לתושבים הערבים. "זו תוכנית מצוינת לפתוח את התחנה הזאת כי אנחנו רוצים לחיות כאן בביטחון. כיום יש כאן מחבלים שהגיעו מחוץ למחנה הפליטים והתיישבו בו". הוא ציין כי במחנה נשמעה ביקורת מפי גורמים שונים במחנה הפליטים על פתיחת תחנת המשטרה. "יש הרבה שהתנגדו לכך אבל גם יש הרבה שתמכו. לכל אחד הזכות להביע את דעתו". עם זאת הוא הבהיר שהדבר החשוב ביותר מבחינת התושבים במחנה הוא לא פתיחת תחנת המשטרה אלא הסרה מוחלטת של המחסום ושל גדר ההפרדה שניתקה את מחנה הפליטים שועפט מירושלים. "אנחנו תושבים כמו כל אחד אחר בעיר הזאת. אין שום סיבה שנהיה מאחורי גדר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
המפכ"ל אלשיך בחנוכת התחנה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים