שתף קטע נבחר

הדרך הנכונה להתערב בריבים של הילדים

הם מתחילים לריב, לצעוק ולפעמים גם להרביץ ואתם רק רוצים שקט כמה שיותר מהר. באילו מקרים להתערב ומה לומר כדי שאף אחד מהילדים לא ירגיש מקופח?

 

 

אחת ולתמיד: באילו מקרים להתערב בריבים של הילדים? בכדי להבין את זה אנחנו צריכים קודם לשאול: למה הילדים שלנו רבים. כשהילדים רבים, הרבה הורים חווים אכזבה גדולה מאוד מעצמם וזה גורם להם לנסות לסדר את העניינים. קודם כל מגיעים ואז חוקרים, בודקים, כועסים, מענישים, קובעים מי היה בסדר ומי לא.

 

הילדים מהר מאוד מבינים שהמריבות ביניהם הן אחת הדרכים היעילות ביותר לגייס את תשומת הלב שלנו ההורים. במקום לחנך אותם לא לריב אנחנו מוכיחים להם שהמריבות משתלמות.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

קראו עוד:

- זו הסיבה שהילדים שלכם מחוברים למסכים

- 15 משפטים שכל הורה חייב לומר לעצמו

- הצלם הכי צעיר: בן שנתיים מצלם רגעים בחייו

 

האם להתערב במריבות? ואם כן, איך?

כלל בסיסי חשוב - לעולם לא להתערב באופן שיפוטי. לשם כך עלינו לוותר על עמדת שופטי הצדק שיודעים ורואים הכל. הסיבה הראשונה היא כי אנחנו תמיד רואים תמונה חלקית בלבד. אין לנו באמת דרך לדעת מתי זה התחיל, איך, באיזה אופן וכמה זמן זה נגרר. שנית, ככל שמנסים לעשות צדק, המריבות מתגברות ולפחות אחד מהילדים פגוע ומרגיש שמתערבים לרעתו. שלישית, ההתערבות שלנו מסכסכת ביניהם יותר.

 

אם אנחנו בוחרים בכל זאת להתערב עלינו רק להפריד ביניהם בלי לנקוט עמדה. אם אפשר כדאי לא להתערב כלל. כשאנחנו מתערבים אנחנו מפריעים ליחסים שלהם. הבית הוא מחנה התרגול שלהם. הם לומדים מהו משא ומתן, מה זה לוותר, לומדים לפעמים לא להיות מסופקים ולומדים מיומנויות חברתיות שישרתו אותם בגנים, בבתי הספר ובהמשך החיים. לא בזמן מריבה אנחנו בהחלט יכולים להדריך את הילדים שלנו איך לפתור ביניהם סכסוכים. כאשר מפלס הכעס יורד עולים רעיונות יצירתיים.


גלית נחום לאומי היא מנחת הורים ומשפחות, מכון אדלר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים