שתף קטע נבחר

התנהלות כלכלית נכונה על פי לוח החגים העברי

פרשת השבוע מדגימה חשיבה נכונה ותכנון וניהול הולם של חיינו, מבלי יותר מדי הפתעות בלתי צפויות. חשוב להציב מטרה, לקבוע יעדים מדידים ולהבין מהן הפעולות הנדרשות כדי לוודא שאנו לא מובילים את עצמנו למחוזות בלתי רצויים

פרשת אמור עוסקת בשני נושאים עיקריים, דיני הכהנים ומעגל השנה. תיאור החגים המתחיל במועד התדיר ביותר - יום השבת,  ומשם סביב לוח השנה - פסח, ימי ספירת העומר, ראש השנה, יום כיפור וסוכות.

 

כתבות נוספות במדור פרשת שבוע כלכלית

 

הסבר המעגל בא ללמד אותנו מספר דברים, ביניהם ההתייחסות לתכנון השנתי. היכולת לחזות מראש עוגנים שמוסכמים על כולם והאפשרות לפעול על פיהם. תכנון נכון מתבטא בכל תוכנית עבודה שבכל ארגון: מועדי החופשות, התחלות פרויקטים, נקודות שיא במכירות, גיוס כח אדם ועוד.

 

אך התורה אינה מצביעה רק על תקופות החגים, אלא מתחילה בנקודה מאד מעניינת, ההתבוננות מתחילה דווקא דרך שגרת היוםמיום שלנו. אחת לשבוע, עוצרים רגע - שובתים, ומתקדמים לשבוע לאחריו. ואף יותר מכך - נותנם הזדמנות לתכנן.

 

דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם מוֹעֲדֵי ה' אֲשֶׁר תִּקְרְאוּ אֹתָם מִקְרָאֵי קֹדֶשׁ אֵלֶּה הֵם מוֹעֲדָי: שֵׁשֶׁת יָמִים תֵּעָשֶׂה מְלָאכָה וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי שַׁבַּת שַׁבָּתוֹן מִקְרָא קֹדֶשׁ כָּל מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ שַׁבָּת הִוא לַה' בְּכֹל מוֹשְׁבֹתֵיכֶם (ויקרא, כ"ג, ב'-ג').

 

תכנון נכון על בסיס לוח השנה יכול להיות דרך להתנהלות כלכלית במשפחה. תכנון הוצאות עונתיות אינן יכולות להתבצע בעונה עצמה, אלא מספר עונות קודם. כך לדוגמה, תכנון הוצאות הקיץ, כמו חופשה משפחתית, קייטנה, מנוי לבריכה ועוד, אפשר לתכנן מבעוד מועד כבר בחודשי החורף. בגדים, מומלץ לקנות בסוף עונה כבר לעונה הבאה.

 

רבים מאיתנו חוששים מתכנון בשל חסמים שונים, למשל התחייבות לביצוע תוכנית, אי-עמידה בציפיות - מציאות אשר יוצרת לנו אילוצים והרבה כיבויי שריפות בחיינו. וכך, דווקא לוח השנה המעגלי, שחוזר על עצמו, מאפשר לעצור ולתכנן לאן נרצה להגיע, עם נקודות עגינה.

 

ל"ג בעומר שחל השבוע יכול להוות נקודת עגינה כזו. יש לנו כחודשיים עד תחילת הקיץ על מנת לתכנן בבניית המטרות מה נרצה להשיג לעצמנו. חסכון של סכומי כסף לטובת הוצאוה מסויימות, היערכות לפרויקט בעבודה או בבית, ותכנון מפורט מה נדרש לעשות כדי שפרויקט זה ייצא לפועל.

 

תכנון נכון בנוי ממספר אלמנטים הכוללים: הצבת מטרה, קביעת יעדים מדידים למטרה והבנה מהן הפעולות הנדרשות למימוש היעדים. כל זאת שמים במסגרת לוח השנה על מנת שכל משימה תקבל תאריך לביצוע, ולא פחות חשוב מכך - מעקב ובקרה על התכנית כדי לוודא שאכן המשימות נעשות להשגת היעד הרצוי.

 

יחד עם זאת חשוב לזכור, שכל תכנון הוא גם בסיס לשינויים, ואם יש צורך לשנות יעדים, בשל צרכים או סדרי עדיפויות שהשתנו, יש לעדכן את התוכנית ובהתאם את כל תהליך הביצוע. נראה, שפרשת השבוע שלנו נותנת תזכורת טובה לחשיבה נכונה, תכנון נכון, ובדרך זו גם ניהול נכון יותר של חיינו מבלי יותר מדי הפתעות בלתי צפויות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים