שתף קטע נבחר

בתום 8 חודשי נתק: אב יראה את בתו בהדרגה

סכסוך בין בני זוג לשעבר גרם לנתק בין האב לילדה בת ה-5. שופט הורה לאם לאפשר את חידוש הקשר, אבל לעשות זאת בקצב שקבעו פקידות הסעד

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע לאחרונה שאב שלא ראה בתו בת החמש במשך שמונה חודשים, כתוצאה מיחסים מעורערים עם האם, יחדש את הקשר ההורי בהדרגה בלבד. השופט משה דרורי דחה את דרישת האב לביקורים ושיחות טלפון ללא הגבלה, וקבע שיש לקבל את המלצות פקידות סעד.

 

לבני הזוג, שלא היו נשואים, נולדה ב-2012 בת שנמצאת כיום במשמורת האם. בשנה שעברה פנה האב לבית המשפט לענייני משפחה בירושלים וטען שלא פגש את בתו כשמונה חודשים על רקע היחסים העכורים עם האם. ביולי 2016 נענה בית המשפט לבקשתו לחדש את המפגשים, אך לטובת הילדה יהיה זה הליך מדורג לפי המלצת פקידת הסעד.

 

על החלטה זו הגיש האב בקשת רשות ערעור למחוזי ודרש שהמפגשים ושיחות הטלפון בינו לבין בתו יחודשו באופן מיידי ומבלי שיהיו כפופים למגבלות כלשהן. בהחלטת ביניים כתב השופט משה דרורי שהחשיבות הראשונה בתיק היא ליצירת קשר מחודש בין הילדה לבין האב במקום לנהל דיונים משפטיים עקרוניים. הוא הורה לפקידות הסעד לתאם את הביקור הראשון כבר לאותו שבוע ולתאם ביקור נוסף לשבוע שלאחר מכן, תוך הגדלה הדרגתית של תכיפות הביקורים.

 

המפגשים אכן חודשו ונקבעה מתכונת להסדרי הראייה, אך האב נותר לא מרוצה וביקש לדון בערעורו. הוא טען שעובדי הסעד מוטים לטובת האם ויש לאפשר לו ביקורים ושיחות טלפון ללא הגבלות כלשהן.

 

בפתח דבריו ציין השופט דרורי שהוא מתקשה להבין מדוע ממשיך האב לייצר מתח, אף שהילדה רוצה בקשר טוב - לא רק איתו אלא גם עם אשתו החדשה ואחותה למחצה. הוא קבע שעל האב להקפיד על שעות יצירת הקשר הטלפוני כפי שנקבעו בתסקיר, ולא לחרוג מהן. במקביל, עליו לאפשר לאם לשוחח עם הילדה טלפונית כשהיא בביתו (למעט בשבת לנוכח אורח חייו הדתי).

 

בשל המתח שנוצר בין הצדדים בנוגע להבאת הילדה והחזרתה, קבע השופט נוהל "הקש בדלת", שלפיו בחזרה מהביקור יביא האב את הילדה לפתח בניין המגורים של אמה, והיא תעלה עצמאית כך שלא ייווצר מפגש פנים מול פנים בין הצדדים.

 

השופט דרורי הבהיר שמתכונת הביקורים כפי שקבעו פקידות הסעד הגיונית, והוא מאמץ אותה למעט שינוי אחד שלפיו האב יהיה רשאי לקחת את הילדה ולהחזירה ללא מלווה.

 

על האב תוטל סנקציה כספית במקרה של איחור. השופט ציין שמטרת הסנקציה אינה עונשית, אלא "לאפשר לאם לדעת היכן בתה ולא לחיות בחרדה עד שהילדה תוחזר אליה בסוף הביקור".

 

באשר לבקשת האב להגדלת זמני הביקורים קבע השופט שפקידות הסעד יגישו את המלצתן בנושא בתוך 50 יום.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ האב: עו"ד ניסן סריזדה
  • ב"כ האם: עו"ד ויקי פוני
  • עו"ד יעקב בלס עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים