שתף קטע נבחר

מלחמת הסייבר: "דירקטורים ללא ביטוח סייבר עלולים למצוא את עצמם נתבעים אישית"

"ישראל נמצאת לחלוטין בליגה משל עצמה", אומר מומחה עולמי לסייבר שהגיע השבוע לישראל במסגרת כנס של נציגים ממדינות רבות בתחום הביטוח. נשיא קבוצת הביטוח והפיננסים הראל, גדעון המבורגר, דיבר על הנזקים שיכולים להיגרם לבעלי תפקידים בשל התקפות סייבר

ישראל היא מעצמת סייבר אומר ד"ר מילאן סימיק, אחד ממומחי הסייבר הנחשבים בעולם, כשברקע התקפת הסייבר העצומה שהתרחשה בשבוע שעבר ופגעה במדינות רבות בעולם, אך ככל הידוע - לא בישראל.

 

 

ד"ר סימיק הופיע השבוע בכנס שהתקיים בתל אביב, בפעם ה-11, בו נכחו מבטחי המשנה מכל רחבי העולם. לכנס הגיעו 150 משלחות של מבטחי משנה וברוקרים. מדובר באחד הכנסים החשובים ביותר בתעשיית הביטוח העולמית, ויזם אותו גדעון המבורגר, נשיא קבוצת הראל ביטוח ופיננסים.

 

השנה התמקד הכנס בנושאי הסייבר, וביומו השני הרצה כאמור ד"ר סימיק, סגן נשיא ומנהל הפעילות הבינלאומית של חברת המודלים AIR WORLDWIDE COMPANY. הרצאתו של סימיק עסקה בנושא ביטוח הסייבר - תחום חדש יחסית - והסיכונים והאתגרים שניצבים בפני חברות הביטוח.

 

הכנס בתל-אביב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הכנס בתל-אביב(צילום: ירון ברנר)

 

בתחילת ההרצאה הציג ד"ר סימיק גרף שמתייחס לביטחון הסייבר וההשקעה הנרחבת בנושא ברחבי העולם. "אתם יכולים לראות שהרוב המכריע - 86% - מושקע בארצות הברית, והמדינה השנייה אחריה, באופן מוחלט, היא ישראל עם 5% ואחריה בריטניה וסין עם 3%", הוא אמר, "אבל אם מחשבים את זה לפי תמ"ג, אם תנרמלו את המספרים האלה, תראו שישראל נמצאת לחלוטין בליגה משל עצמה, כמעט אלופת העולם מבחינת השקעה עולמית בביטחון סייבר. אז לישראלים מבינכם, יש לכם מן הסתם אנשים במדינה שהם יותר ממסוגלים לעזור לתעשיית הביטוחים לפתח את מוצר ביטוח הסייבר".

 

ד"ר סימיק המשיך ודיבר בהרצאתו על ביטוח הסייבר ופירט את הסיכונים: "יש לכם מידע של כרטיסי אשראי, מידע על בריאות אישית, מידע מזהה, כל הנתונים הרגישים האלה יכולים להיגנב למטרת פשע סייבר, ולכן יכולים להיחתם כנגד ביטוח הסייבר. אפשר לראות שב-2010 הפרמיות לביטוח הסייבר היו סביב 600 מיליון והם צמחו מהר מאוד קרוב ל-3.5 מיליארד. ההערכה היא שבשנת 2020 הן יגיעו ל-20 מיליארד דולר. מדובר בצמיחה משמעותית וקרוב לוודאי שזהו תחום הביטוח עם קו הצמיחה המהיר ביותר".

גדעון המבורגר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גדעון המבורגר(צילום: ירון ברנר)

 

המבורגר, נשיא הראל ביטוח ופיננסים, סיפר ל-ynet כיצד נערכות חברות הביטוח לאפשרות של מתקפת סייבר. "ביטוח סייבר אקטואלי כרגע בעיקר בגלל מה שקרה בסוף השבוע האחרון", הוא הודה, "מזה זמן רב חברות מספקות לנו ייעוץ להגנה בפני סייבר. אנחנו נעזרים בהן בחיתום של סיכוני סייבר ובצורה הזו אנחנו יכולים להעריך את הסיכון שאנחנו מבטחים, של סייבר. כמובן שתלוי מאוד באיזה סוג עסק מדובר. אם ניקח לדוגמה את מה שקרה בסוף השבוע האחרון בבית החולים, אז בהתקפת סייבר גם התיקייה הרפואית יכולה להישמט, נדחים ניתוחים ומכאן יכולים להגיש הרבה מאוד תביעות כנגד בתי החולים".

ד"ר מילאן סימיק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ד"ר מילאן סימיק(צילום: ירון ברנר)

 

המבורגר הדגיש כי לדעתו אחד הדברים החשובים הוא שכל הדירקטורים בחברות הציבוריות ידאגו לביטוח סייבר. "אם אין להם ביטוח וחס וחלילה תהייה מתקפת סייבר על אותה חברה, יוגשו הרבה תביעות ייצוגיות כנגד אותם דירקטורים. דירקטורים ללא ביטוח סייבר עלולים להיתבע אישית בתביעות אישיות נגזרות", הוא מסביר. "מתקפת סייבר יכולה להוביל לכך שנאבד את השמות והכרטיסייה של הלקוחות שלנו, להרבה תקלות בגביית הפרמיות מאנשים או חברות שטרם שילמו, וכמובן ייקח זמן רב לשחזר את כל הדברים האלה, כמובן שזה גם נכון לבנקים וארגונים אחרים".

 

נשיא הראל ביטוח ופיננסים מציין כי קשה לדעת מה הנזק הכלכלי שמתקפת סייבר כזו יכולה להוביל. "מאוד קשה להעריך מה יהיה מבחינה כלכלית, כי אין לדעת איזה קטע של החברה יפגע. כמובן שמלבד הקנס שצריך לשלם להאקרים", הוא מסביר ומוסיף: "בתור מדינה של היי-טק אנחנו מאוד ערים לזה. ההערכה של מבטחי המשנה היא שהמערכות בישראל מוגנות היטב או לפחות במידה מסוימת הרבה יותר טוב ממדינות אחרות. אנחנו לומדים את הנושא הזה כל יום, שמענו ביומיים האחרונים ממבטחי המשנה שביקרו בארץ על מקרים שהיו להם וגם מזה אנחנו למדים. אבל ההתעניינות של מבטחי המשנה בישראל היא עצומה, מגיעים מכל העולם ללמוד אצלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים