שתף קטע נבחר

כך תדעי איך לבחור מברשת איפור - ואיך לנקות אותה

הן כבר מזמן לא נחלתם של מאפרים מקצועיים, ועדיין הקנייה של מברשות האיפור לא תמיד מתייחסת לאיכות שלהן אלא פעמים רבות למחיר. 3 עצות חשובות לקנייה חכמה - וגם איך לשמור על המברשות לאורך זמן

מברשות איפור היו עד לפני כמה שנים נחלתן הבלעדית של המאפרים המקצועיים. נשים שאינן מאפרות מקצועיות השתמשו רק באצבעות לצורך מריחת מייק אפ או הנחת צללית או במקרה יותר מתקדם, בספוגית.

 

אבל בשנים האחרונות, נשים רבות, לאו דווקא מאפרות מקצועיות, מבינות את החשיבות שיש למברשת איפור טובה. ולמרות זאת, הן אינן מייחסות חשיבות לסוג או לאיכות המברשת בה הן משתמשות.

 

לא רק למאפרים מקצועיים. מברשות איפור איכותיות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא רק למאפרים מקצועיים. מברשות איפור איכותיות(צילום: shutterstock)

  

הבחירה הנכונה

דפנה קינקס, מנהלת ההדרכה של קליניק, מסבירה למה חשוב לשים לב לפני שרוכשים מברשות איפור.

 

1. רכות ונוחות: מברשת טובה מתאפיינת ברכות, אורך חיים והנחת האיפור מתאפשרת בצורה אופטימלית ובקלות. זאת בעיקר בגלל שהן עשויות מחומרים איכותיים ביותר, בין אם מדובר במברשת סינתטית או במברשת משיער טבעי.

 

2. מקור השיער: מברשות איפור משיער טבעי נועדות, ברוב המקרים, לשימוש במרקמי אבקה - פודרה, סומק, ברונזר וצלליות - בגלל השיער הטבעי הוא בעל טקסטורה אשר "תופסת" את האבקה ומונעת בזבוז של החומר.

 

מקור השיער הטבעי הוא שיער סייחים הנאסף בגזיזה. לכן, לא נגרם כל נזק לסייחים. לעומת זאת, למרקמי קרם - מייק-אפ, קונסילר, אייליינר וצלליות קרם - עדיף שיער סינטטי, אשר מאופיין בטקסטורה חלקה ומונע "היתקעות" של הקרם בשערה ויצירת פסים במריחה.

 

לשמור על המברשות לאורך זמן (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
לשמור על המברשות לאורך זמן(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

3. טכנולוגיה אנטי בקטריאלית: אחד החידושים בתחום מברשות האיפור הינה טכנולוגיה אנטי בקטריאלית. הטכנולוגיה פורצת הדרך, מסייעת להגן על המברשת מפני עובש, פטריות וחיידקים הנוטים להצטבר על מברשות, בייחוד כאשר מאחסנים אותן בחדר הרחצה המתאפיין בלחות מתמדת.

 

הטיפול האנטי-בקטריאלי מתבצע במהלך תהליך הייצור ואינו משפיע על התחושה שמעניקות המברשות. המברשות מושרות באמבט המאפשר לטיפול האנטי-בקטריאלי לחדור לסיביהן.

 

לטכנולוגיה המוגנת בפטנט נדרשת פחות מדקה להשמדת כל בקטריה או חיידק שהשתכנו בסיבים במהלך השימוש. כמו כן, הטכנולוגיה מסייעת בשמירה על רמת היגיינה גבוהה.

 

הטיפול האנטי-בקטריאלי מחזיק מעמד למשך כ-500 שטיפות, כאשר מברשות עם שיער ממקור טבעי, רצוי לשטוף אחת לחודש ומברשות עם שיער סינתטי מדי יום.

 

הוראות ניקוי מומלצות למברשות האיפור

נקו את המברשות בחומר ניקוי ייעודי למברשות או בשמפו רגיל.

 

שטפו במים, עסו את הסיבים בעדינות, לחצו על המברשת בממחטה לספיגת מים עודפים והחליקו את הסיבים חזרה לצורתם המקורית.

 

הניחו לייבוש באוויר בשכיבה, ייבשו היטב לפני השימוש ואחסנו את המברשות בקופסה מתאימה או בעמידה.

 

הערה חשובה: לעולם אל תייבשו את המברשות בעמידה. פעולה זו תרופף את הדבק שבטבעת החיזוק ותביא לנשירת סיבים.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מברשת איפור. הבחירה הנכונה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים