הודתה לגברים שנרצחו בניסיון להצילה: "הקריבו את חייהם"
דסטיני מגנום וחברתה שלבשה חיג'אב הותקפו על-ידי ג'וזף כריסטיאן שהיה בעל דעות ניאו-נאציות. שלושה אזרחים נחלצו לעזרתן, אך שניים מהם נרצחו במאבק. מגנום הודתה למשפחותיהם. גם הנשיא טראמפ גינה: "מתקפה בלתי מתקבלת על הדעת"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ גינה אמש (ב') את הרצח של שני בני אדם שניסו למנוע מגבר נוסף לתקוף שתי נערות שנראו לו מוסלמיות בעיר פורטלנד. טראמפ כתב בחשבון הטוויטר הרשמי של נשיא ארה"ב כי "המתקפות האלימות בפורטלנד ביום שישי בלתי מתקבלות על הדעת. הקורבנות התנגדו לשנאה וחוסר סובלנות, תפילותינו איתם".
דסטיני מגנום בת ה-16 הודתה לשלושת הזרים, בהם שני הגברים שנרצחו, שבאו לעזרתה ולעזרת חברתה שלבשה חיג'אב כשהותקפו ברכבת בפורטלנד. מגנום אמרה ל-CNN: "אני רק רוצה להודות לאנשים שהקריבו את חייהם בשבילי, הם בכלל לא הכירו אותי ועדיין נהרגו בגללי ובגלל חברתי".
ראש העיר פורטלנד, טד ווילר, ביקש מגורמים בממשל האמריקני ומארגני "עצרת חופש הביטוי של טראמפ" לבטל אותה ואירועים דומים, מהסיבה שהוא חושב שהם אינם ראויים ואף עלולים להיות מסוכנים אחרי התקרית. ווילר אמר כי הוא "מקווה שהרצח יעורר שינויים בשיח הפוליטי בארה"ב".
התוקף, ג'וזף כריסטיאן בן ה-35, מואשם שדקר את השניים ואדם נוסף כשהם ניסו להרחיק אותו משתי הנשים. פוסטים שפרסם כריסטיאן ברשתות החברתיות מצביעים על כך שהוא מחזיק בעמדות ניאו-נאציות ותומך באלימות על רקע פוליטי.
שני הנרצחים הם ריקי ג'ון בסט, בן 53, וטליאסין מירדין נקמאי מצ'ה, בן 23. אמו של מצ'ה, אשה דליברנס, כתבה בפייסבוק: "הוא היה גיבור ויישאר גיבור בצד השני. כוכב זורח בוהק, אני אוהבת אותך לנצח". מצ'ה סיים בשנה שעברה את לימודי הכלכלה בקולג' בפורטלנד. הוא שוחח בטלפון עם דודתו כשכריסטיאן תקף את השתיים. דודתו דחקה בו לעזוב את הטלפון ולצלם את המתרחש: "לא התכוונתי שהוא יהיה גיבור וייהרג, אבל הוא ניסה להגן עליהן", סיפרה הדודה לתחנת טלוויזיה מקומית.


