שתף קטע נבחר

מזמינים התקנת פרקט? 3 דברים שכדאי לבדוק

מה כלול במחיר החומרים וההתקנה, מה משך האחריות ומאיזו מדינה הכל מגיע? אתר "המקצוענים" עם עצות להתקנת פרקט - שיחסכו לכם כסף

עולם הפרקטים כיום מציע מגוון גדול של סוגי פרקטים, כשבכל סוג קיימים דגמים שונים ורמות מחיר שונות של חומרים ושל התקנה. רגע לפני עונת השיפוצים, כשכבר רבים מסתובבים בחנויות ומבצעים הזמנות, הנה כמה דברים שכדאי מאוד לברר לפני הרכישה ולוודא שיהיו מעוגנים בכתב. מדוע? כדי שסקר השוק שאתם עורכים יהיה מדויק, כדי שביום ההתקנה לא תגלו הפתעות וכדי שכמה חודשים לאחר התקנת הפרקט תהיה לכם כתובת לפנות אליה.

 

עוד כתבות בנושא:

הרצפה שתעשה מהבית שלכם צימר

איזה סוג פרקט מתאים לכם

פרקטים: מה חשוב לדעת

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה כולל המחיר? 

הכנת החדר לפרקט: לפני שמתקינים פרקט חייבים לוודא שהרצפה מפולסת. אחרת, יהיו הבדלי גבהים בין הפרקט והוא יכול לגרום לשברים בחיבור שבין החלקים השונים. אם לא תפלסו, בסופו של דבר כנראה שתצטרכו לפרק את הפרקט ולהרכיב אחר במקומו, כך שהחיסכון יעלה לכם ביוקר.

 

לכן, כדאי מאוד שתבדקו עם בעל המקצוע האם הוא מבצע גם את עבודת הכנת החדר באמצעות ריצוף מחדש עם אריחי סוג ב' או באמצעות מדה מתפלסת, וערכו סקר שוק קצר לגבי המחיר.

 

"ייתכן שישתלם לכם יותר להזמין בעל מקצוע המתמחה בריצוף או בפילוס, ואת מתקין הפרקטים בנפרד", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "נהוג שעלות ההתקנה אינה כוללת את פילוס הרצפה. בכל מקרה, כדי לא למצוא את עצמכם ואת בעל המקצוע מפסידים יום עבודה לשווא, בדקו איתו את העניין לפני שאתם סוגרים איתו את העבודה.

 

"כמו כן, בדקו האם המתקין יכול ומעוניין לקצר את דלתות החדרים, על מנת שיתאימו לגובה החדש של הרצפה לאחר התקנת הפרקט. גם במקרה זה, חשוב שתבדקו מול נגר כמה יעלה לכם קיצור של הדלת בנפרד".

 

עלות הובלה ופינוי פסולת: במידה שרכשתם את הפרקט מהמתקין, בדקו האם המחיר כולל גם הובלה של הפרקט ופינוי כל חתיכות הפרקט שנותרו בסיום ההתקנה. מוקד השירות: "התקנה רגילה אמורה לכלול רכיבים אלו, ולכן חשוב שתוודאו שהם מופיעים בכתב בהצעת המחיר, כדי שלא תמצאו את עצמכם נדרשים לשלם עליהם תוספת בסיום העבודה".

 

עלות אביזרים נוספים: המחיר אינו אמור לכלול רק את עלות הפרקט עצמו. ישנם אביזרים הכרחיים, שמגיעים ברמות מחיר שונות. לכן, בשלב קבלת הצעת המחיר ודאו שהמחיר כולל את עלות הפאנלים, הספים (שמונחים בקרבת הדלת, או במעבר בין חללים שונים) ועלות ספוגי הבידוד שתפקידם למנוע רעשים וחשמל סטטי. מכיוון שישנם סוגים שונים של ספוגים, בדקו שהסוג שרכשתם הוא איכותי (כלומר, גמיש ואנטי סטאטי, כדי שימנע עקצוצי חשמל סטטי במשך הזמן). כמו כן, בדקו שהמחיר שהוצע לכם כולל מע"מ. 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מה סוג הפרקט ומהי מדינת הייצור? 

קיימים מספר סוגים של פרקטים: למינציה, דו-שכבתי, רב-שכבתי ופרקט מעץ מלא. גם אם בחרתם סוג מסוים, הרי שיש רמות מחיר שונות בהתאם לחברה המייצרת, לדגם ולסוג החומר. כדי שתקבלו את התמורה המלאה עבור הכסף שלכם, בדקו האם הפרקט הוא מדגם איכותי וכן בדקו מהי מדינת הייצור שלו.

 

אם אתם מעוניינים בפרקט לתקופה קצרה במיוחד, ורוצים לחסוך בעלויות, ייתכן שתסתפקו בתוצרת סינית. במקרה כזה, תוכלו לרכוש דגם שיוצר בסין מחברה סינית. אין סיבה לשלם על איכות ירודה מחיר גבוה. כלומר, אם החברה היא אירופאית אך הדגם יוצר בסין – לא תקבלו את התמורה לכספכם. לעומת זאת, אם החברה אירופאית, בדקו את מדינת הייצור.

 

קיימים בשוק כיום פרקטים מסוג למינציה, אשר ניתנים להתקנה מהירה בקליק, ואשר מתאימים לדיירים הגרים בדירות שכורות ולא מעוניינים להשקיע יותר מדי, או לכאלו המעוניינים לחפות ריצוף טרצו ישן לתקופה קצרה (של מספר שנים בודדות). במקרה כזה, המחיר הזול של עלות הפרקטים לא מצדיק השקעה בעלות התקנה גבוהה. קיימים ברשת אינספור מדריכי 'עשה זאת בעצמך', המאפשרים לכם להתקין את הפרקט בקלות יחסית. אין דבר מיותר יותר מלרכוש מוצר זול במחיר כפול ולשלם עליו דמי התקנה גבוהים. אם אתם כבר משקיעים את מיטב כספכם, בחרו בסוג שיהיה עמיד יותר למשך שנים ארוכות ואשר יצדיק עלות התקנה גבוהה.

 

לכמה זמן האחריות ועל מה היא ניתנת?  

בתחום הפרקטים ישנו הבדל לגבי משך האחריות, בהתאם לסוג הפרקט ולחברה המייצרת. "יש הבדל בין אחריות על הפרקט עצמו לבין האחריות על ההתקנה. אחריות על הפרקט, היא כמובן רק אחריות על נזק שנגרם לפרקט במהלך הייצור, ואשר גורם להתבלות מהירה שלו. אם גרמתם לפרקט נזק בעקבות שימוש לא נכון כמו הרטבת הפרקט במים או גרירת רהיטים עליו, לא תוכלו לבקש החלפתו", אומרים במוקד השירות.

 

מה משך האחריות הנהוג לתת בתחום הפרקטים? "נהוג לתת 25-10 שנות אחריות, בהתאם לסוג הפרקט ולחברה המייצרת", אומרים במוקד השירות. "אחריות אחת, היא אחריות עבור ההתקנה. במקרה כזה, האחריות היא על נזק שנגרם לפרקט בשל התקנה לא מקצועית. אם התקנתם בעצמכם את הפרקט, לא תוכלו לבוא בטענות לחברה ממנה רכשתם את המוצר. אם התקנתם בעזרת מתקין מקצועי, תוכלו לדרוש ממנו אחריות בכתב על ההתקנה ועל כל נזק שייגרם לפרקט במהלך ההתקנה או אחריה. אם למשל ההתקנה אינה מקצועית והמתקין לא השאיר מספיק מרווחים מהקיר, למשל, והפרקט התנפח ועלה לגובה, תוכלו לבוא אליו בדרישות".

 

אם החברה ממנה רכשתם מסירה אחריות במקרה של התקנה עצמאית (שלכם או של מתקין מטעמכם), אל תתפתו בהכרח לבחור במתקין מטעמה. זאת, מפני שהיא מסירה אחריות לגבי ההתקנה ולא לגבי איכות המוצר שייצרה. דאגו שהדבר יהיה מפורש בכתב במהלך ביצוע הזמנת הפרקטים. זאת, כדי שאם תוכלו להשיג מחיר התקנה זול משמעותית, לא תהיו כבולים לאחד ממתקיני החברה.

 

מחפשים מתקיני פרקטים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים