שתף קטע נבחר

החל מאוגוסט: שימוש בקוד סודי ברכישות בחלק מהחנויות

טיוטה שפרסם היום בנק ישראל קובעת כי החל מחודש אוגוסט יפעלו חלק מבתי העסק בתקן אבטחה מתקדם יותר, המחייב הקשת קוד סודי בעת הרכישה

החל מחודש אוגוסט, מסופי תשלום חדשים בבתי עסק יחויבו לעבוד בתקן האבטחה EMV המחייב את הלקוח בהקשת קוד סודי בעת ביצוע התשלום, כך עולה מטיוטה שפרסמה היום המפקחת על הבנקים, חדוה בר.

 

למעשה, משנת 2017 חויבו עסקים הרוכשים מסוף תשלום חדש (POS) לוודא כי הוא תומך בתקן האבטחה. כעת המסופים יחויבו גם לתמוך בתוכנה ולהתחבר למערכת החדשה של חברת שב"א. למעשה מדובר בדחייה של מספר חודשים בהחלת התקן, בהשוואה לתכנון המקורי.

 

התקן הבינלאומי EMV (ראשי תיבות של 3 חברות כרטיסי האשראי הבינלאומיות Europay MasterCard Visa שפיתחו אותו) נועד לאפשר ביצוע עסקאות בצורה מאובטחת בכרטיס אשראי חכם – כרטיס בעל שבב אלקטרוני.

 

התקן הזה דורש מהקונה הקשת קוד סודי (בדומה למשיכת כספים בכספומט) בכל עסקה בכרטיס. מסוף התשלום הנמצא בבית העסק, קורא את השבב האלקטרוני שעל גבי כרטיס האשראי כתחליף לקריאה בקורא כרטיסים מגנטי.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

השימוש בתקן הזה מצמצם באופן משמעותי ביותר את הסיכוי להונאות בכרטיסי אשראי, היות ולא ניתן לרכוש עם כרטיס אשראי גנוב מבלי לדעת את הסיסמה של הכרטיס.

 

למרות לחצים גדולים של חברות האשראי הבינלאומיות ויזה ומסטרקארד להחלת התקן בישראל, מה גם שהוא כבר קיים כמעט בכל המדינות המפותחות, היישום שלו בארץ נדחה פעמים רבות.

 

בהתאם להוראות המפורטות בטיוטה, למרות המועד שנקבע, ניתנה דחייה ליישום המהלך במקרים בהם בית העסק נדרש למסוף ספציפי שאינו מותאם לעבודה במערכת החדשה, או במקרה ומדובר בבית עסק קטן שמחזור הסליקה השנתי שלו אינו עולה על 60 אלף שקל. במקרים אלו כניסת ההוראות לתוקף יידחו לסוף שנת 2018.

 

בנוסף, כאמור מדובר רק באלו שרוכשים מסוף חדש, כך שבשלב הראשון צפויה כמות קטנה של בתי עסק העובדים בתקן החדש.

 

על מנת לתמרץ את השחקנים בשוק להטמעת תקן EMV, ובכלל זה גם את העסקים הקיימים המשתמשים היום במסופים שאינם עומדים בתקן, נקבע בהוראות מנגנון הסטת האחריות לנזק (liability shift), הקובע שבמקרה של תשלום באמצעות כרטיסי חיוב חכם (בעל צ'יפ) בבית עסק שלא מותקן בו מסוף EMV, הסולק האחראי להשבת סכום החיוב הנובע משימוש לרעה, יהיה רשאי להסיט את האחריות לבית העסק.

 

במטרה לאפשר ליצרני המסופים ולבתי העסק תקופת היערכות מספקת להטמעת התקן, הפעלת המנגנון של הסטת אחריות נדחתה לתחילת 2018.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים