שתף קטע נבחר

שלא תתחרטו: טעויות בתכנון מוצרי חשמל למטבח

לשבור ריצוף בשביל צינור לקולט האדים, להתפשר על גודל המקרר ולקרוא לחשמלאי לתיקון מיקומי נקודות החשמל. אתר "המקצוענים" עם הטעויות שכדאי להימנע מהן בדרך למטבח המושלם

קניתם מקרר והוא לא מתאים לנישה? רציתם כיריים מסוג אינדוקציה ונזכרתם מאוחר מדי? צריכים לשבור ריצוף כדי להעביר צינור לקולט האדים? כדי שלא תמצאו את עצמכם מתפשרים על נוחות, עיצוב או שתשלמו הרבה מאוד כסף על תיקונים, הנה כמה טעויות נוספות שכדאי להימנע מהן בשלב תכנון המטבח. בכתבה הקודמת, הצגנו חלק מהטעויות, לפניכם – חלק ב'.

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

   (צילום: באדיבות גרנייה) (צילום: באדיבות גרנייה)
(צילום: באדיבות גרנייה)

 

הטעות: למקם נקודות חשמל מבלי להתחשב במיקום מוצרי החשמל

"פעמים רבות אני מגיע לשלב ההתקנה ומגלה שנקודות החשמל אינן מוכנות בהתאם למיקום מוצרי החשמל", אומר אריק בן אברהם מאריק הנגר שלי באתר "המקצוענים". "זה מחייב הזמנה של חשמלאי לצורך שינוי המיקומים, מה שמעכב את ההתקנה ומייקר עלויות".

 

הטעות: לרכוש את מוצרי החשמל לאחר תכנון המטבח  

"אנשים נוטים לרכוש את המקרר רק לאחר הקמת המטבח", אומר רוני ברום, מנהל אולם התצוגה של גורניה. "ואז המקרר לא נכנס ברוחב של הנישה הקיימת כי הוא רחב מדי או גבוה מדי. כדאי לקחת בחשבון שהמגמה כיום היא לכיוון מקררים רחבים יותר (ברוחב של עד כ-1.20 מטר), ופחות עמוקים, אשר מסתיימים בקו החזית של ארונות המטבח".

 

לכן, אם מתלבטים, כדאי להשאיר יותר מרווח כדי שגם בעתיד ניתן יהיה לבצע שינויים ולהחליף למקרר רחב יותר. זה רלוונטי בייחוד במצב שלפני הרחבת משפחה. בנוסף, צריך לקחת בחשבון שישראל היא מדינה חמה, וישנם מספר חודשים בשנה אשר המצרכים אשר מאוחסנים בארונות המטבח יכולים להתקלקל. מקרר רחב יותר שיתפקד גם כמעין מזווה מקרר במשך חודשי הקיץ החמים.

 

הטעות: לבחור בכיריים חשמליים מבלי שהוכנה תשתית מתאימה לכך

"אם אתם מעוניינים בכיריים חשמליים (אינדוקציה), כדאי לתכנן זאת מראש, בשלב הקמת המטבח", אומר ברום. "מפני שכיריים אלו מצריכים הכנת תשתית מתאימה מראש. אם עושים זאת לאחר הקמת המטבח, זה מייקר את העבודה ומבחינת העיצוב יכולה לפגום במראה הכללי של המטבח.

 

"ישנם 3 דברים עיקריים שיש להכין מראש לכיריים אלו: הדבר הראשון הוא השארת פתח אוורור מקדימה. באינדוקציה יש מאווררים בתחתית הכיריים, ויש להשאיר פתח אוורור של 5-6 מ"מ, בין חזית המגירה לבין השיש, כדי שלמאווררים יהיה לאן לזרוק את האוויר".

 

הדבר השני הוא גובה הכיריים."הגובה הממוצע של כיריים הפועלים על גז הוא 3.5 עד 4 ס"מ, אשר נכנסים אל תוך השיש. כיריים מסוג אינדוקציה הוא בגובה של 6-7 ס"מ, יש לקחת זאת בחשבון ולהשאיר מספיק מקום בעומק ארון המטבח. מערכת האוורור מצריכה את התוספת הזו (של כ-2.5 ס"מ)". לבסוף, חשוב לחשב גם את הכנת נקודת חשמל תלת-פאזית לשימוש הכיריים בלבד (בשונה מנקודת חשמל רגילה שמכינים כשתשתית לכיריים מגז).

 

קולט אדים: צמוד לקיר, מעל האי או נשלף מהארון?  

"בשלב מקדים ככל הניתן יש לבחור את קולט האדים, שכן לעתים הקולט לא יכול להיות ממוקם בצמוד לקיר חיצוני", מסביר ברום. "במקרה כזה, יש צורך למקם את הצינור מתחת לריצוף, ולכן כבר בתחילת השיפוץ או הבניה יש צורך לחשוב על כך.

 

"ישנם כל מיני סוגים של קולטי אדים, כמו למשל הסוג הרגיל שצמוד לקיר, אך יש כאלה יורדים מהתקרה ומתאימים למי שממקם את הכיריים על אי במרכז המטבח. יש לדאוג מראש להנמכת תקרה לצורך העברת צינור פליטת האדים החוצה.

 

"ישנו גם קולט אדים שאינו ממוקם מעל האי, אלא נשלף כמו מעלית מתוך האי במטבח, רק בזמן הבישול. הוא מיועד למי שלא מעוניינים שקולט האדים יסתיר את החלל של המטבח. גם עבורו יש לדאוג לתשתית מתאימה מראש, ולתכנן את מיקומו ומיקום המנוע המנוע באחד מארונות המטבח. גם כשמדובר בקולט שפועל על פילטר פחם יש לדאוג להכנת התשתית".

 

הטעות: להתבלבל בין אינטגרלי לחצי אינטגרלי

"טעות נפוצה היא להתבלבל בין אינטגרלי לחצי אינטגרלי", אומר בן אברהם. "לפני שמבצעים את הזמנת המטבח כדאי להיות מודעים להבדל בייחוד לגבי מוצרים כמו מקרר ומדיח כלים. לרוב, לא רואים את כפתורי ההפעלה של מדיח אינטגרלי, הוא נסתר לגמרי ונוכחותו נבלעת בחזית המטבח.

 

"לעומתו, מדיח חצי אינטגרלי הוא כזה שבו החלק של כפתורי ההפעלה חשוף, ורק החזית שלו זהה ליתר חזיתות המטבח. ההבדל הוא לא רק מבחינת עיצוב, אלא גם נוחות ההפעלה של המדיח, המשתנה מאדם לאדם. כדאי לברר מראש באולמות התצוגה מהם ההבדלים ולקבל החלטה מודעת מראש, ולא לאחר שחזיתות המטבח כבר מוכנות ושינויים עולים ביוקר".

 

מחפשים נגר? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים