שתף קטע נבחר

כוכי דובת הנמלים הענקית טסה לצרפת

בספארי רמת גן ייפרדו היום מכוכי, דובת נמלים ענקית בת ארבע, שתטוס לפארק זואולוגי בצרפת, שם ממתין לה פלאביו, זכר צעיר בן שנתיים. כוכי ופלאביו משתתפים בתוכנית רבייה של היונקים, שעתידם בטבע במרכז ודרום אמריקה - בסכנה

 

 

בספארי ברמת גן ייפרדו היום (ד') מכוכי, דובת נמלים ענקית, שתמריא לדרך חדשה בביתה בפארק הזואולוגי בצרפת, ליד העיר בורדו. כוכי הגיעה עם אמה כרמליה מגן חיות מדנמרק ב-2014, כשהייתה בת שמונה חודשים, ולפני כשבועיים מלאו לה ארבע שנים.

 

כוכי מתאוששת מנמנום בתא הלינה הזמני לקראת הטיסה לצרפת (צילום: ארז ארליכמן) (צילום: ארז ארליכמן)
כוכי מתאוששת מנמנום בתא הלינה הזמני לקראת הטיסה לצרפת(צילום: ארז ארליכמן)

 

כוכי על הגב של אמה כרמליה בספארי בשנת 2014 (צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג) (צילום: טיבור יגר, ספארי ר
כוכי על הגב של אמה כרמליה בספארי בשנת 2014(צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג)
 

כיום חיות האם והבת בחצר נפרדת מזו של טרמיט, דוב נמלים בן 12, שהגיע לפני 11 שנה מגן חיות בפולין.

 

"כוכי וכרמליה היו כל הזמן ביחד ומאוד קשורות זו לזו. שתיהן גרו ביחד בחצר, ישנו ביחד וטיילו בחצר בזמנים המעטים שבהם הן לא ישנו או נמנמו", מספרת ל-ynet שלומית שרון, מטפלת במחלקת הטורפים בספארי ברמת גן, והיא מוסיפה: "דובי הנמלים נוהגים לישון עד כ-16 שעות ביממה".

 

 (צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג) (צילום: טיבור יגר, ספארי ר
(צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג)

אחת הסיבות שהשתיים לא התחברו עם הזכר טרמיט ושכמעט שלא היה ביניהם קשר הוא כדי למנוע הזדווגויות לא רצויות. "בטבע דובי הנמלים חיים לבדם, והזכרים נפגשים עם הנקבות רק בעונת הרבייה", מציינת שלומית.

 

פלאביו בן השנתיים ממתין לכוכי בצרפת

בספארי משתתפים בפרויקט רבייה של דובי הנמלים הענקיים, שעתידם בטבע בסכנה. במסגרת תוכנית שידוכים אירופאית נבחר לאחרונה עבור כוכי בית חדש בפארק בצרפת, שם ממתין לה פלאביו, זכר צעיר בן שנתיים, שהגיע מגן חיות בגרמניה.

 

פלאביו. מחכה לה כבר שנה בצרפת (צילום:  Parc Zoologique du Bassin d'Arcachon via Instegram) (צילום:  Parc Zoologique du Bassin d'Arcachon via Instegram)
פלאביו. מחכה לה כבר שנה בצרפת(צילום: Parc Zoologique du Bassin d'Arcachon via Instegram)
 
 

בגרעיני רבייה בגני חיות בעולם מצויים כמה מאות פרטים בלבד, ובטבע חי דוב הנמלים הענק אך ורק במרכז ובדרום אמריקה. חוקרים סבורים כי הוא נכחד בטבע בגואטמלה ובאורוגוואי וכי בברזיל נשקפת סכנה גדולה להמשך הישרדותו של המין בטבע עקב כריתת יערות לצורכי חקלאות ותעשיית העצים.

 

היונקים הגדולים הללו מצוידים בטופרים חדים וארוכים, המאפשרים להם לחפור ולפצח קיני נמלים וטרמיטים בקלות יתרה, ובעת מצוקה מסוגלים דובי הנמלים לטפס בעזרתם על עצים או לתקוף חיות הפולשות לטריטוריה שלהם, גם אם מדובר בטורפים גדולים למדי.

 

במקום 30 אלף נמלים - שייק מיוחד עם אדמת כבול

דובי הנמלים תרים אחר מזון ביערות גשם, בסוואנות ובביצות, שבהם אפשר ללכוד טרמיטים בכמויות גדולות. הם משקיעים שעות רבות במהלך היום בחיפוש אחר נמלים וטרמיטים, והודות לחוש ריח מפותח במיוחד הם מוצאים את מזונם בקלות יחסית. השילוב של טופרים חדים ולשון ארוכה - המגיעה לאורך של 60 ס"מ לערך - הופך אותם ל"מכונת שאיבה" מוצלחת לחרקים. דוב נמלים יכול לשאוב אלפי נמלים בדקה בעזרת לשונו הגמישה והזריזה, המחוברת לשרירי עצם החזה ומסוגלת לצאת מפיו ולהיכנס אליו במהירות שיא של 150 פעם בדקה.

 

 (צילום: ארז ארליכמן) (צילום: ארז ארליכמן)
(צילום: ארז ארליכמן)

 

בטבע הם ניזונים מכ-30 אלף חרקים ביום, אך בגן החיות אי אפשר לספק להם כמות חרקים כה עצומה, לכן דובי הנמלים מקבלים שייק מיוחד המכיל שריר בשרי נטול שומן, מחית פירות, דבש, ביצה קשה, מזון יבש לכלבים ושיבולת שועל. לכל המרכיבים הללו מוסיפים המטפלים גם אדמת כבול ממשתלות, המסייעת למלאכת העיכול.

 

לקראת הטסתה של כוכי לצרפת החלו המטפלים להרגיל את דובת הנמלים להיכנס בכוחות עצמה לארגז ההובלה הגדול. הם הוציאו אותה בהדרגה מהחצר אל תא פרטי מרווח לקראת העזיבה. "את כל הארוחות שלה היא מקבלת בתוך הארגז. התחלנו לפתות אותה להיכנס אליו בעזרת חצי אבוקדו, שהיא מאוד אוהבת לאכול, וגם עם דבש", מספרת שלומית. "הארגז מרופד במצע רך והיא נכנסת אליו ברוגע, לכן לא תזדקק לחומרי הרדמה במהלך הטיסה וכך תוכל לעבור את ההליך בכמה שפחות סטרס. זה מרגש שמחכה לה בן זוג בצרפת, בתקווה שיצליחו להביא גור חדש לעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז ארליכמן
כוכי דובת נמלים ענקית טסה לצרפת
צילום: ארז ארליכמן
מומלצים