שתף קטע נבחר

כך תמנעו עובש במזגן הביתי

ריח רע נודף מהמזגן? ככל הנראה יש לכם הצטברות של עובש בתוכו. מה הפתרון וכיצד ניתן למנוע זאת מראש? אתר "המקצוענים" עם התשובות

בימים החמים האלו המזגן הביתי עובד שעות נוספות. אם הוא מדיף ריח רע, סביר להניח שיש הצטברות של עובש בתוכו. ישנם פתרונות שתוכלו ליישם לבד, ישנם כאלו שיוכלו להיפתר בביקור טכנאי וישנם מקרים שכלל לא ישתלם להשקיע בתיקון. אז מה עושים, ואיך ניתן למנוע את הבעיה להבא? המדריך לפניכם

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

מזגנים וחשבונות חשמל: איך לקרר ולחסוך

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה גורם לעובש במזגן?  

"לחות ורטיבות גורמים לעובש להצטבר ברדיאטור ולרדת אל מגש הניקוז שנמצא מתחת לרדיאטור", מסביר יורם מזרחי מבית המזגן באתר "המקצוענים". "ברגע שמים עומדים לאורך זמן הם גורמים לעובש. נהוג שבעיה זו מתחילה אחרי שנתיים-שלוש מיום רכישת מזגן, אשר נעשה בו שימוש מאסיבי של מעל 10 שעות ביום".

 

האם ריח רע הוא סימן לעובש?

"בהחלט כן", אומר מזרחי. "כשהמזגן כבר ספוג בלחות ובמים הוא מלא בעובש, וריח רע מעיד על כך. במצב כזה, גם אם נכוון את המזגן לקירור בטמפרטורה נמוכה יחסית (16 מעלות), עדיין יתפזר אוויר עם ריח של עובש".

 

לפני הכיבוי השאירו אותו על מצב אוורור למשך כעשר דקות

"כמות הלחות שיש בבית מצטברת בתוך המזגן", אומר מזרחי. "כדי למנוע מצב של לחות כלואה בתוך המזגן, מומלץ מאוד לפני כל כיבוי של המזגן, להעביר אותו למצב של 'אוורור' במקום 'קירור', למשך כ-10-15 דקות. מצב זה מונע מהמדחס לעבוד, ומונע הצטברות של לחות. ישנם דגמים מסוימים של מזגנים שבהם יש את הפונקציה הזו בצורה אוטומטית, כך שלפני כל כיבוי המזגן עובר למצב של אוורור".

 

סיבה נוספת להיווצרות עובש היא בעיה בניקוז. "אם קווי הניקוז ארוכים מדי, או שאין שיפוע תקין במערכת הניקוז, המים לא זורמים טוב", אומר מזרחי. "במקרה כזה, הפתרון הוא בתיקון צינור הניקוז, כך שכל טיפת מים שיורדת מהמזגן תצא החוצה".

 

   (צילוםף shutterstock) (צילוםף shutterstock)
(צילוםף shutterstock)

לפעמים תוכלו לפתור את הבעיה בעצמכם  

"ישנם בשוק תרסיסים על בסיס אלכוהול, שפותרים את הבעיה במקרים קלים ומונעים את הצורך בטכנאי", מסביר מזרחי. "יש לפתוח את המזגן, להוציא את הפילטרים ולרסס את החומר על הרדיאטור. עלות תרסיסים אלו היא 50-150 שקל, בהתאם לגודל ולחברה המייצרת. כמו כן, כדאי להקפיד על תחזוקת המזגן ולנקות את הפילטרים לעתים קרובות, בהתאם לתדירות השימוש. חשוב מאוד להקפיד להחזיר את הפילטרים למזגן רק כאשר הם יבשים (כשעה בחוץ בשמש, או במשך כמה דקות בעזרת מייבש שיער). אם מחזירים אותם כשהם רטובים, זה גם יכול לגרום להצטברות עובש במזגן".

 

מתי חייבים טכנאי מזגנים

במקרים שבהם תרסיס לא עוזר, לרוב אין ברירה אלא להזמין טכנאי מזגנים לצורך ניקוי מקצועי של הרדיאטור ושל אמבטיית הניקוז במים וסבון. פעולה זו מתבצעת בבית הלקוח, ומתאימה למצבים שבהם הריח לא חזק במיוחד ושלא הצטברה כמות גדולה מדי של עובש. תיקון כזה יכול לאפשר למזגן לעבוד לעוד כמה שנים נוספות. מה העלות של תיקון מסוג זה? "המחיר בשוק עבור ניקוי מסוג זה הוא 300-400 שקל, כולל מע"מ", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

לא תמיד תיקון ישתלם

"במקרים שבהם כמות העובש שהצטברה במזגן גדולה במיוחד, לא תהיה ברירה אלא לפרק את היחידה הפנימית של המזגן לגמרי, ולשלוח אותה לניקוי מקצועי במעבדה בעזרת לחץ מים וסבון", מסביר מזרחי. "פעולה זו תעלה 600-700 שקל, ולפיכך אינה משתלמת במקרים שבהם המזגן כבר ישן (מעל 10 שנים). אם לעומת זאת מדובר במזגן חדש יחסית, של מעל 1 וחצי כוח סוס, ניקוי יסודי זה ישתלם שכן הוא יכול לאפשר למזגן לעבוד בצורה תקינה למשך כמה שנים נוספות".

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים