שתף קטע נבחר

גילי הפכה את הפחד ממערכות יחסים לאמנות

אין אדם שלא מפחד לאהוב ולהיפגע, אבל בזמן שאנשים לא נותנים לפחד לנהל את חייהם וממשיכים לנסות למרות החששות, גילי החליטה שהיא מראש נמנעת מלהיכנס למערכות יחסים. כעת היא מנסה להתמודד עם החרדה שלה דרך סדרת סרטונים שבהם היא מגלמת את הצד שיוזם את הפרידה. ראיון

 

 

 

אחד הדברים הכי מפחידים כשחושבים על אהבה הוא שברון הלב שצפוי להגיע במידה והקשר לא יחזיק מעמד. גילי גורדון, סטודנטית בחוג לתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה בירושלים, מעידה על עצמה שהיא מפחדת ממערכות יחסים. כל כך מפחדת עד שהיא מראש נמנעת מלהגיע אליהן. "אני כבר בת 28 ומציקים לי כבר כמה שנים על זה שאני אף פעם לא מביאה בחורים הביתה", היא מספרת בראיון ל-ynet.

 

"אז עשיתי עם עצמי קצת חושבים בתקופה האחרונה וניסיתי להגיע עם עצמי למסקנה אם אני בכלל רוצה להיות בזוגיות ואם חשוב לי להיות בזוגיות, והגעתי למסקנה שאני נורא מפחדת משברון לב ושאני לא נותנת אף פעם לשום מערכת יחסים להגיע למצב שמישהו יכול בכלל לשבור לי את הלב. אני מפחדת ממערכות יחסים. לא מהרומנטיקה, לא מהשיתוף, לא מהאינטימיות, לא מהמחויבות לאדם אחד, אלא מהרגע שבו הן מסתיימות. משום מה, אני לא מצליחה לדמיין מצב שבו זה לא קורה. לפחות עבורי".

 

"מפחידה אותי המחשבה להתמסר לבן אדם שיום אחד ישבור לי את הלב - מאיזו סיבה שלא תהיה - ויגיד לי שעבורו זה לא כמו שזה עבורי", היא מוסיפה. "אני תמיד בוחרת להיות זאת שמסיימת את מערכת היחסים או פשוט קוטעת אותה. כלומר, אני מראש לא נותנת לה להתפתח למצב של מערכת יחסים אמיתית". את החרדה הזאת הפכה גילי לפרויקט הגמר שלה במכללה. פרויקט שכולל ארבעה סרטוני וידאו שכולם עוסקים בפרידות רומנטיות.

לא נותנת לדברים להתפתח למערכת יחסים. גילי גורדון (צילום: רומי עין גל) (צילום: רומי עין גל)
לא נותנת לדברים להתפתח למערכת יחסים. גילי גורדון(צילום: רומי עין גל)
 

את חוששת שייפרדו ממך, אך בסרטונים שלך את מגלמת את הצד שאחראי על הפרידה.

"נכון. החלטתי להקדים תרופה למכה ולהיות זאת שנפרדת מבני זוג דמיוניים כדי לראות איך זה להיות בצד השני. לראות מה זה אומר ואולי כך אוכל להבין את עצמי יותר טוב".

 

אז אף פעם לא חווית פרידה כואבת?

"לא. אני נותנת לפחד לנהל אותי כנראה. ראיתי חברות, ראיתי בני משפחה שעברו פרידות, וזה גרם לי מיד להשליך על עצמי את הפרידה, ולחשוב שאולי גם לי זה יקרה. אני פשוט לא מצליחה לראות מצב שמערכת היחסים שאני נמצאת בה לא תסתיים. קשה לי לדמיין את זה ולהיות אופטימית בנוגע למערכות יחסים שהן שלי".

 

עד כמה המונולוגים בסרטון מבוססים על מקרים אמיתיים? אלה שיחות שניהלת במציאות?

"לא בדיוק. אמנם לכל הדמויות קוראים גילי וכולן בנות גילי, אבל גם התייעצתי עם חברות שגברים נפרדו מהן או שהן אלה שבחרו להיפרד, וכתבתי גם מתוך זה וגם מתוך הניסיון שלי. כמובן שבמציאות השיחות היו יותר ארוכות ועם יותר דיאלוג. גם חלק מהטקסטים לקוחים מתוך סרטים ומחזות ידועים יותר או ידועים פחות, ושיניתי אותם כך שיתאימו להווה של כל דמות אותה אני מציגה על המסך, ולנושא הפרויקט עצמו".

 

איך היו התגובות מהסביבה לסרטונים האישיים שלך?

"אני לא אוהבת לחשוף יותר מדי כי העבודות שלי הן באמת אישיות. יש את החברים מהלימודים שעזרו לי והתייעצתי איתם. הם הגיבו בהתלהבות והתגובות היו תמיד מעודדות. אנשים אמרו שזה העציב אותם או שזה עשה להם צמרמורת. הרבה הזדהו עם הסרטונים והרגישו שזה משהו שעובר עליהם עכשיו, וכשאנשים אומרים לי שהם מזדהים - זה אומר שהיה ביצירה שלי משהו אמיתי וזה מעודד אותי להמשיך וליצור. כלומר, יש כאן משהו שהוא כללי יותר ולא סתם מחשבה שעוברת רק אצלי בראש".

 

ומה את עונה היום למי שמציק לך עם שאלות לגבי חתונה?

"התשובה שלי היא כזאת: אולי אני לא אופטימית לגבי עצמי ולגבי אהבה ארוכה ומשמעותית, אבל אני ממש לא מגדירה את עצמי לפי סטטוס היחסים שלי".

 

פרויקט הגמר של גילי גורדון יוצג בתערוכת הבוגרים מחזור 2017. התערוכה תיפתח ביום חמישי ה-13 ליולי, רחוב הנביאים 37 ירושלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיה כהן
גילי גורדון. לא רוצה להיפגע
צילום: מאיה כהן
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים