שתף קטע נבחר

הצעת פשרה: מחלקה זמנית בהדסה הר הצופים

"ידיעות אחרונות" מפרסם לראשונה כי הוצע לצדדים מתווה חדש לפתרון הסכסוך במחלקה ההמטו-אונקולוגית. לפי המתווה, המחלקה תוקם מחדש – אבל לא בעין כרם – והרופאים שהתפטרו יאיישו אותה. הם יהיו עובדי מדינה והמחלקה תהיה כפופה ישירות למשרד הבריאות. הצדדים טרם הגיבו להצעה

 

עימות בין פרופ' רוטשטיין להורי הילדים בשבוע שעבר בבג"ץ (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
עימות בין פרופ' רוטשטיין להורי הילדים בשבוע שעבר בבג"ץ(צילום: אוהד צויגנברג)

 

לאחר שלושה ימי גישור שבהם לא הושגה התקדמות, הוצג בסוף השבוע מתווה חדש לפתרון הסכסוך בהדסה – שהצדדים שוקלים ברצינות.

 

על פי התוכנית, תוקם מחלקה המטו-אונקולוגית לילדים בבית החולים הדסה – אבל בהר הצופים ולא בעין כרם כמו קודמתה. למרות שגם בית החולים בהר הצופים נמצא תחת ניהולו של מנכ"ל הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, המחלקה עצמה תפעל ללא מעורבותו. ינהל אותה פרופ' מיקי וינטראוב, שהתפטר מניהול במחלקה בעין כרם, והוא יעבוד ישירות מול משרד הבריאות. העובדים יהיו עובדי מדינה, כמו, למשל, הרופאים בבית החולים שיבא, ולא עובדי הדסה כפי שהיו קודם לכן. וכך, המחלקה תהיה בעצם "מובלעת" חיצונית בתוך בית החולים.

 

 

גורמים המעורבים במשבר אמרו אתמול: "אם הרופאים יסרבו להצעה הזו, האחריות לכישלון השיחות תהיה עליהם ורק עליהם. ההצעה הזו נותנת להם מענה על כל הצרכים. הם אפילו לא יצטרכו לראות כל יום את רוטשטיין במסדרונות בית החולים מכיוון שהוא בכלל יושב בעין כרם".

 

המחלקה החדשה אמורה לתת מענה לילדים שנמצאים כרגע בבתי חולים שונים ברחבי הארץ לאחר שעזבו את המחלקה בעין כרם. בשלב הבא ידונו במשרד הבריאות האם להפוך את המחלקה הזו למחלקה קבועה, או למצוא פתרון אחר. "חייבים קודם כל להוריד את הלהבות ולפתור את המשבר הראשוני על מנת לא לפגוע בבריאות הילדים", טען אחד הגורמים המעורבים בסכסוך, "לאחר שיהיה שקט, נוכל לדון בפתרון ארוך טווח".

עו"ד אליעד שרגא שמייצג את הורי הילדים החולים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
עו"ד אליעד שרגא שמייצג את הורי הילדים החולים(צילום: אוהד צויגנברג)
 

היום, בשעה ארבע אחר הצהריים, יציג השופט בדימוס אליקים רובינשטיין בפני שופטי בג"ץ את התקדמות שיחות הגישור בין הצדדים. אם הצדדים יסרבו למתווה שהוצע ולא יעלה פתרון אחר, ייאלץ המגשר להודות בכישלון השיחות והסוגיה תגיע להכרעה משפטית.

 

ביום חמישי בערב היו השיחות בין הצדדים – משרד הבריאות, ההורים לילדי המחלקה, הנהלת הדסה והרופאים המתפטרים – על סף פיצוץ. ההורים איימו שלא ימשיכו בשיחות אם שר הבריאות יעקב ליצמן עצמו לא יגיע לנהל את המגעים. ליצמן, שזכה לביקורת ציבורית קשה בטענה שלא התערב מספיק במשבר, התייצב ביום שישי בבוקר בבית המשפט העליון. תחילה שוחח עם ההורים, ולאחר מכן נכנס לשיחה נוספת עם הרופאים המתפטרים.

 

לראשונה מאז פרוץ המשבר, ליצמן ניהל שיחה עם מנהל בית החולים שערי צדק, פרופ' יונתן הלוי. מקורבים לצדדים מספרים על שיחה קשה: ליצמן האשים את הלוי בכך שניסה "לגנוב" את המחלקה מהדסה. הלוי טען שליצמן היה מעודכן במגעים עם הרופאים המתפטרים, והוא מוכן להאשים אותו כיום בפוטש רק כדי לתת גיבוי לרוטשטיין.

 

כזכור, לפני כשבוע וחצי נחשפה ב"ידיעות אחרונות" תכתובת האי מיילים בין מנכ"ל שערי צדק לבין פרופ' ויינטראוב, שגילתה כי היו מגעים מתקדמים להעביר את המחלקה – כולל העובדים הסוציאליים והאחיות – מהדסה לשערי צדק.

 

בניגוד לפרסומים ביממה האחרונה, לא נבחן ברצינות שום מתווה שכולל מעבר של המחלקה לבית החולים אוגוסטה ויקטוריה, שנמצא במזרח ירושלים. במשרד הבריאות הסבירו אתמול: "מאחר שכחלק מההסדר תיתכן ירידה בפעילות בהדסה בנוגע לתושבי הרשות הפלסטינית, נבדקו האלטרנטיבות לטיפול העומדות בפניהם. אין כל כוונה להפנות תושבי ישראל לאוגוסטה ויקטוריה".

 

בנוגע למגעים בין הצדדים נמסר ממשרד הבריאות: "אנחנו לא מתייחסים להצעות שעולות בהליך הגישור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים