שתף קטע נבחר

סופ''ש אחד וחזל''ש: להפטר מהמשקפיים, גרסת 2017

אין אחד מבין האנשים שמרכיבים עדשות מגע או משקפיים שלא השתעשע במחשבה על ניתוח לייזר לפחות פעם אחת. בשבוע. גם אם התרגלנו למשקפיים והם הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו זו מחשבה שעוברת בראש והיא מלווה בעיקר, בואו נודה, בחשש קל. לא עוד

בכל פעם כשמתחיל החורף, הגשם יורד ומשאיר עקבות על עדשות המשקפיים שלנו, כולנו חושבים בדיוק אותו דבר.

 

עד מתי? כמה פעמים אנחנו מפנטזים על פשוט להירדם מבלי "להחליט" שעכשיו הולכים לישון כי אסור להירדם עם עדשות המגע בעיניים? למרות שכבר התרגלנו, האופציה הזאת של עתיד עם ראיה ללא עזרים תמיד יושבת אי שם בראש אבל הפחד מניתוח וסיפורי "האימה" ממכרים לא נותנים לנו מנוח. עד עכשיו, כלומר.

 

נסביר: עד כה הייתה קיימת שיטה עיקרית לניתוחי לייזר בעיניים- היא מתבססת על הליך שקיים מתחילת שנות התשעים שנקרא LASIK וכולל חיתוך בקרנית, הליך שעשרות מיליוני מטופלים עברו בהצלחה ורק לעיתים רחוקות הוא מלווה בחוסר וודאות, ועדיין מסתבר כי התהליך שכרוך בו חיתוך הקרנית לרוב אינו הכרחי. "רוב האנשים לא צריכים חיתוך" מספר ד''ר מצליח טייב, אחד הרופאים הוותיקים והמנוסים ברשת "אמריקן לייזר". "מי שיש לו מספר לא גבוה (מתחת ל7) לא צריך חיתוך בכלל. היתה תקופה שכולם השתמשו בשיטה הזאת כי היא לא כואבת".

 

 (צילום: 123rf) (צילום: 123rf)
(צילום: 123rf)

ומה עם אלה שלא זקוקים לחיתוך? הנה הבשורות הטובות, בעיקר לכותבת שורות אלה שמשפשפת את עינייה, לא רק מפליאה, אלא כי הן פשוט יבשות מעדשות המגע: אחרי שהוכיחה את עצמה ברחבי ארצות הברית ואירופה, הנה שיטה חדשה בלעדית בישראל מבית אמריקן לייזר. שיטת הEBK- היא זו שתתן לכם את היתרונות מכל העולמות וכן, ביניהם גם רגע של גאווה ישראלית, היא פותחה כאן על ידי קבוצת חוקרים ומומחים. מדובר בטכנולוגיית שיוף קל, ללא חיתוך מה שמקצר משמעותית את זמן ההחלמה.

 

הטכנולוגיה פורצת הדרך הזו זוכה להערכה רבה בעולם ואף קיבלה אישור מהגורמים המוסמכים בארה''ב ואירופה ולא רק זה - תופעות הלוואי בעקבות ההליך מופחתות וההליך עצמו בטוח ויעיל יותר. כמו כל דבר מוצלח, השיטה הפכה ללהיט בינלאומי והגיעה באופן בלעדי לאמריקן לייזר. אחוז העוברים את ההליך באוכלוסייה נחשב לגבוה מאוד הודות ליכולות הטכנולוגיות הגבוהות בתחום שמובילות להצלחה רבה בניתוחים המתבצעים בארץ.

 

ואחרי ההקדמה הזו, מה זה בעצם אומר? (אל תדאגו, לא נרחיב בתיאורים מפורטים מדי מפאת תחושת הצמרמורת שמלווה את המחשבה על ניתוח בעין). הטכנולוגיה הזאת מבוססת על מכשיר חד פעמי שמבצע ליטוש עדין של שכבת האפיתל על קרנית העין. המכשיר, EpiClear, מאפשר להסיר ביעילות רבה ובעדינות את רקמת האפיתל ללא פגיעה בשכבת המטרה שבקרנית. הליטוש המדויק של שכבות האפיתל מסייע בהחלמה מהירה ומגדיל את אפקטיביות ודיוק ההליך.

 

כל זה אגב, לוקח דקה וחצי בלבד לכל עין. בתום הטיפול, רקמת האפיתל מתחדשת באופן מלא וטבעי ללא צלקות או משקעים.

 

 (צילום: 123rf) (צילום: 123rf)
(צילום: 123rf)
  

אחרי שלל המונחים הרפואיים, נסביר בצורה הכי פשוטה:

"ההחלמה קצרה מאוד, הלילה הראשון לא ממש נוח ואחרי יום וחצי אפשר לצאת לבלות. אם עברתם את ההליך ביום חמישי, ביום ראשון אתם כבר בחזרה במשרד" מספר ד"ר טייב. הפיתוח הזה טוב לכל סוגי הקרניות, הוא פחות כואב ולא משאיר עקבות בקרנית בכלל. "אם היה לנו את הEBK לפני 20 שנה, לא היו ממציאים בכלל את ה- LASIK. עדיף להרגיש לא נוח במשך יום וחצי ולהיות מאושר כל החיים, במקום לעשות הליך של חיתוך אשר הוכח כבטוח, אך לא ב100%".

 

נכון, כמעט לכל הליך רפואי יש יתרונות וחסרונות, השאלה היא מה היחס ביניהם:

על פי המחקרים הראשונים שביצע ד''ר מצליח טייב בקרב 88 מטופלים שסבלו מקוצר ראיה וטופלו בשיטת EBK, נרשמו לאחר שישה חודשים מההליך תוצאות טובות יותר באיכות הראייה, לצד רמת בטיחות גבוהה יותר ופיחות משמעותי בתופעות לוואי.

 

מחקר זה כמובן הצטרף לשורה של מחקרים נוספים מרחבי העולם אשר הוכיחו גם הם באופן חד משמעי כי שיטה זו בטוחה יותר, ללא תופעות לוואי ומאפשרת חזרה מהירה יותר לשגרה מכל השיטות להסרת משקפיים ללא חיתוך. ואחרי כל זה, מה בעצם נשאר לעשות? להיפרד מהמשקפיים ועדשות המגע יפה יפה ולראות את העולם בלי שום מתווכים בדרך.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים