שתף קטע נבחר

בתוך יממה: תינוקת, פעוטה ושני ילדים נעקצו ע"י עקרב צהוב בנגב

שני ילדים נעקצו על ידי עקרב צהוב בנגב והובהלו לבית החולים במצב בינוני וקל. אתמול: תינוקת כבת שנה ופעוטה כבת שנתיים נעקצו גם הן על ידי עקרב צהוב ואושפזו במצב קשה. וכיצד פועלים לאחר עקיצה? "הרגעה, אפס תנועה, ולהזמין אמבולנס"

 

עקרב צהוב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עקרב צהוב(צילום: shutterstock)

 

מכת העקרב הצהוב: ילד בן 5 נעקץ הבוקר (ד') על ידי עקרב צהוב בנגב, ומצבו מוגדר בינוני. הוא הובא לתחנת מד"א בערד, שם חובשים ופרמדיקים טיפלו בו ופינו אותו לבית החולים סורוקה בבאר שבע. גם ברהט נעקץ ילד כבן 4 שהובא למרפאה המקומית, ופונה משם לבית החולים סורוקה במצב קל. מדובר במקרה הרביעי של עקיצת עקרב צהוב שנרשם ב-24 השעות האחרונות.

 

אמש פעוטה כבת שנתיים מהנגב נעקצה גם היא על ידי עקרב צהוב, ומצבה מוגדר קשה. צוות מד"א פינה אותה לבית החולים סורוקה. קודם לכן, בשעות הצהריים, תינוקת כבת שנה מהפזורה הבדואית הובאה במצב קשה לתחנת מד"א בערד לאחר שגם היא נעקצה על ידי עקרב צהוב. צוות מד"א פינה אותה לבית החולים סורוקה, ושם חל שיפור במצבה, והוא מוגדר כעת קל.

 

 

נדב מצנר, פרמדיק מד"א, הסביר כיצד יש לנהוג במקרה של עקיצת עקרב: "קודם כול יש לזהות את בעל החיים הארסי כדי להבין באמת מה קרה. בשום אופן לא לרדוף אחרי העקרב כדי לא להיעקץ. קחו את הטלפון הנייד וצלמו. לפי תמונת העקרב, בית החולים יבין מה הנסיוב שצריך לתת לטיפול".

 

על הרגעים הראשונים לאחר עקיצת עקרב או הכשת נחש ועד להגעה לבית החולים מסביר מצנר: "הטיפול הנכון הוא הרגעה, מנוחה. אפס תנועה והזמנת כוחות מד"א, כדי לפנות את המוכש או הנעקץ, בין אם זה ילד או מבוגר, לבית החולים תוך כדי ניטור רפואי. כדי לא לבזבז זמן יקר, תזמינו אמבולנס. אנחנו נעריך את צבע העור כדי לדעת אם יש תגובה אלרגית, נבצע ניטור רפואי במידה והתפתחה מצוקה נשימתית. יש לנו את הכלים בניידת כדי לטפל עד להגעה לבית החולים. הטיפול הזה נכון לכל בעלי החיים הארסיים, גם נחשים. כל הפתרונות של מציצת הארס, חיתוך נקודת ההכשה והנחת חסם עורקים - אל תעשו זאת, זה יכול לגרום יותר נזק מתועלת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים