שתף קטע נבחר

כ-120 מתנחלים פלשו לבית המכפלה בחברון: "דורשים לגור כאן"

שבועיים לאחר הפרסום ב-ynet, שלפיו נקבע כי מסמכי הרכישה למבנה אינם מזויפים, נכנסו בשעריו כ-20 משפחות והן מתבצרות במקום: "אל מול רצח יהודים אנו דורשים מממשלת ישראל לאפשר את מגורי המשפחות בבית המכפלה". כוחות הביטחון מכתרים את האזור

 

 

המתנחלים שפלשו לבית המכפלה (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
המתנחלים שפלשו לבית המכפלה(צילום: ציפי שליסל, TPS)

האיום התממש: כ-20 משפחות ובכללם כ-120 מתנחלים פלשו הערב (יום ג') לבית המכפלה בחברון ומתבצרים במקום. המתנחלים מוחים על הסחבת בבדיקת מסמכי הרכישה של המבנה. כוחות גדולים של צה"ל ומג"ב הגיעו למקום ובודדו את האזור. הפלישה וההתבצרות מתרחשות כשבועיים לאחר הפרסום ב-ynet שלפיו במנהל האזרחי קבעו כי מסמכי הרכישה למבנה אינם מזויפים.

 

"בית המכפלה נרכש כבר לפני כמה שנים, אולם ברוב חרפה ממשלת ישראל מונעת מגורי משפחות בבתים שנרכשו כבר יותר מחמש שנים ללא שום צידוק מוסרי או חוקי", טענו היום המתנחלים. "בימים אלו של שפך דם יהודי, שכול וכאב של ממשלת ישראל אל מול אויבינו. אנו קוראים לממשלה להרים בעוז את דגל ההתיישבות והנאמנות לארץ ישראל. אל מול רצח יהודים, אל מול גמגום לאומי, אנו דורשים מממשלת ישראל לאפשר את מגורי המשפחות בבית המכפלה לאלתר".

 (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
(צילום: ציפי שליסל, TPS)

 (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
(צילום: ציפי שליסל, TPS)

עו"ד עלא מחאג'נה, אחד ממייצגי בעלי הבית הפלסטינים, אמר בתגובה: "לאור טענות זיוף, דחתה הוועדה לרישום ראשון את בקשת המתנחלים משום שלא הוגשו מסמכים מקוריים. על החלטה זו הוגש ערר והערר התקבל במובן שהתיק הוחזר לועדה לרישום ראשון על מנת לבחון מי מהמסמכים שהוגשו הוא מסמך מקורי או העתק מאושר על ידי נוטריון. ועדת העררים בשום אופן לא העניקה זכויות למתנחלים והיא ציינה שאין בהחלטתה לקבוע שום ממצא עובדתי לגבי הטענות של מי מהצדדים והחזירה את התיק להשלמת הבדיקות".

 

עו"ד מחאג'נה הוסיף כי "מה שקורה היום הוא מעשה פלישה לכל דבר ועניין והוא לקיחת חוק לידיים. גם אם הייתה מתקבלת הבקשה לרישום ראשון, מדובר בזכויות במושע, של חלק מהנכס, ואין היא מעניקה סעד אופרטיבי של כניסה לבית, ובוודאי לא לפני שהתקבלה החלטה על הועדה לרישום ראשון. זוהי התגובה של המתנחלים להחלטה של אונסק"ו והיא המשך לקריאתו של נתניהו למתנחלים להשתלט על הבתים. מדובר בתגובה פוליטית מגובה על ידי ראש הממשלה בתירוץ של תגובה להחלטת אונסק"ו".

 (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
(צילום: ציפי שליסל, TPS)

 (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
(צילום: ציפי שליסל, TPS)

 (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
(צילום: ציפי שליסל, TPS)

הוועדה העליונה של המנהל האזרחי, שבדקה את אימות המסמכים שהציגו המתנחלים בנוגע לרכישת המבנה, ביטלה באחרונה החלטה קודמת שבה נטען כי המסמכים מזויפים. לאחר שנודע לאנשי תנועת "הרחיבי" על ההחלטה, הם ציינו אנשיה כי הם ייכנסו לבתים "בזמן הקרוב" וכך קרה. כרגע לא ברור אם המתנחלים יישארו בבניין ולמשך כמה זמן.

 

בית המכפלה בחברון הוא בניין בן שלוש קומות שאנשי תנועת "הרחיבי" טענו כי רכשו מפלסטינים וניסו לאכלסו בשנת 2012. לאחר מחאות רבות ופלישה של כ-14 משפחות לבניין, הוא פונה והוכרז כשטח צבאי סגור.

 

שנה לאחר מכן, בעקבות פיגוע ירי, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לאכלס את בית המכפלה אך נתקל בפסיקת בג"ץ, שטען כי לא הוסדרו כל אישורים לאכלוס המשפחות. מאז מתנהל מאבק עיקש של המתנחלים ואנשי תנועת "הרחיבי" מול הגורמים השונים במנהל האזרחי על מנת לקבל את האישורים לאכלוס המבנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ציפי שליסל, TPS
המתנחלים בבית המכפלה
צילום: ציפי שליסל, TPS
מומלצים