שתף קטע נבחר

אוסטרליה: סוכלה מזימה להפלת מטוס נוסעים

הרשויות אישרו כי הפשיטות בפרברי סידני נערכו בעקבות מידע על תכנון חטיפה והפלת מטוס באמצעות "מטען מאולתר". על פי ראש הממשלה המבצע עדיין בעיצומו, ותהליכי הבידוק בנמלי התעופה יתארכו בעקבות האיומים

ראש ממשלת אוסטרליה מלקולם טרנבול הודיע הלילה (א') כי "גופי הביטחון במדינה סיכלו תוכנית להפיל מטוס נוסעים". הרשויות המקומיות אישרו כי המבצע הנרחב שנערך במדינה, שבמסגרתו פשטה המשטרה על דירות בפרברי סידני, נעצרו 4 חשודים.

 

ניצב המשטרה אנדרו קולבין הודיע במסיבת עיתונאים משותפת עם ראש הממשלה כי "המבצע הוכרז בעקבות מידע מודיעיני על תכנון מתקפה באמצעות מטען מאולתר". במסגרת המבצע שהחל אתמול, הוחרם מטען נפץ באחד הבתים שפשטו עליהם, ואנשי היחידה לסילוק פצצות נטרלו אותו במקום.

 

קולבין הוסיף כי על פי ההערכות "החשודים פעלו בהשראת האיסלאם", אך ציין כי רוב הפרטים עדיין לא התבררו והמבצע ממשיך. "המידע שברשותנו מועט ואנחנו לא יודעים לאיזה יום תוכננה המתקפה ואיפה רצו שתתרחש, אך כלל גורמי התעופה עודכנו על האיומים שנחשפנו אליהם", אמר.  

סריקות בבתי החשודים באוסטרליה (צילום: Getty) (צילום: Getty)
סריקות בבתי החשודים באוסטרליה(צילום: Getty)

 (צילום: Getty) (צילום: Getty)
(צילום: Getty)

ראש הממשלה טרנבול אמר כי בעקבות המלצות גופי הביטחון המקומיים הוגברו סידורי האבטחה בנמל התעופה בסידני באופן משמעותי. "חלק מהצעדים להגברת הביטחון שיינקטו יהיו גלויים לציבור, וחלקם יהיו סמויים", אמר. "ניתן לצפות להמתנה ממושכת יותר בנמלי התעופה. תהיו בטוחים שתהליך שיקוף הכבודה ובדיקת הנוסעים יימשכו יותר זמן".

ראש הממשלה מלקולם טרנבול (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש הממשלה מלקולם טרנבול(צילום: EPA)

במקביל, נציגי הממשלה באוסטרליה לקחו חלק בכנס להגברת שיתוף הפעולה נגד הטרור, יחד עם הפיליפינים, ניו זילנד ומלזיה, שגם כן מתמודדות עם איומי דאעש ומפגעים בודדים שפועלים בהשראת הארגון.

התובע הכללי ג'ורג' ברנדיס, שהשתתף בכינוס, אמר: "הטרור העולמי הוא איום לחברה שלנו, ועם התמוטטות דאעש במזרח התיכון, חזרתם של פעילים לאזור מעלה את החשש לביצוע מתקפות טרור". במסגרת הכנס הסכימו המנהיגים לשתף את מאגרי המידע הקיימים על חשודים בטרור כדי לעקוב אחר תנועותיהם.

 

אוסטרליה מתמודדת עם איום הטרור החל משנת 2014, כאשר האיומים המרכזיים הם מצד "מפגעים בודדים" שחוזרים מהמזרח התיכון, כמו במקרה החטיפה בבית הקפה "לינדט" שבו נהרגו 2 בני ערובה. שר ההגירה האוסטרלי אישר בחודש שעבר כי כ-100 אזרחים עזבו את מדינת האי לסוריה כדי להצטרף לארגונים שנלחמים בדאעש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty
הפשיטה על אחד מבתי החשודים
צילום: Getty
מומלצים