שתף קטע נבחר

צ'קליסט: כך תעברו דירה - שלב אחרי שלב

עוברים דירה הקיץ? לפניכם הצ'קליסט. כל שנותר לכם הוא לסמן וי על כל המשימות ולדעת שאת המעבר הזה תעשו בראש שקט. אתר "המקצוענים" עם מדריך שעושה סדר בבלגאן שמאפיין את תקופת המעבר

מעבר דירה כרוך באינספור פעולות שונות. כדי שלא תדלגו על משימות, תשכחו פעולות מסוימות ותארזו בצורה לא הגיונית את הבית – הנה צ'קליסט שיסייע לכם לפרק את התהליך הזה לשלבים.

 

עוד כתבות בנושא:

הובלה צריכה כיסוי

אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלה

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

 

עדיף להתחיל: חודשיים לפני המעבר  

אם אתם עוברים דירה בעוד כשבוע, הסעיף הזה אינו בשבילכם. אם לעומת זאת, מעבר הדירה מתוכנן לעוד כחודשיים, הנה הדברים שכדאי להתחיל מראש, כדי לא להשאיר הכל לרגע האחרון. זאת, בייחוד כשעוברים דירה עם משפחה וילדים, והמעבר כרוך באריזה של כמות גדולה של חפצים.

 

פנו מקום ביומן: לא כדאי להשאיר את הכל לרגע האחרון, אלא להיערך למעבר ממש כפי שנערכים לפרויקט בעבודה. "כדאי לעבור על לוח השנה ולסמן את המועדים שבהם יש לנו יותר זמן פנוי", אומרת שרית גושן מסידורים – עושים סדר בחיים. "כדאי להקדיש מראש ובכתב את המועדים בהתאם למשימות, ולהשאיר פרק זמן ריאלי לכל משימה כדי לחלק את העומס הצפוי מראש".

 

היפטרו מחפצים שאינם בשימוש: "כדאי לבחור בכל פעם בחדר ספציפי ולהתחיל למיין את החפצים בו", אומרת גושן. "זה הזמן להוציא מהבית חפצים שאיננו זקוקים להם יותר. בשלב הזה, כדאי לבדוק האם יש חפצים שלא נארוז כחלק מהאריזה הרגילה: חפצים שיצריכו אריזה מיוחדת, חפצים שנרצה להוביל בעצמנו, חפצים שעלינו לבטח בביטוח מיוחד וכו'. את החפצים האלו נציין ברשימה מיוחדת".

 

ערכו סקר שוק: "כדי לא להזמין בלחץ בשיא עונת המעבר, התחילו את הבירור כמה שיותר מוקדם", מציעים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לפני שמתקשרים למספר חברות הובלה, כדאי להכין רשימה של החפצים הגדולים שתצטרכו להוביל והערכה של כמות הארגזים שתידרשו לארוז. מומלץ להתקשר למספר חברות הובלה ולקבל הצעת מחיר מסודרת בכתב. לאחר שסוגרים עם חברת הובלה, כדאי לרכוש דרכם את ציוד האריזה, ובכך לחסוך משמעותית בעלויות האריזה".

 

הכינו קלסר למעבר: "כדאי לרכז את כל המסמכים החשובים הקשורים לדירה הנוכחית ולדירה אליה אנו עוברים בקלסר ייעודי. זה יחסוך מאתנו חיטוט בארגזי ניירת, בחיפוש אחר מסמכים בתקופה זו. בקלסר זה כדאי לתייק פרטי קשר, חשבונות, חוזי שכירות או מסמכי רכישה ואת הסכם ההתקשרות עם חברת ההובלה. בסיום האריזה, כדאי לתייק לקלסר זה גם את הרשימה הכוללת פירוט של תכולת הארגזים".

 

איך מתחילים? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איך מתחילים?(צילום: shutterstock)

כחודש וחצי לפני המעבר  

מיינו את תכולת המקרר והמזווה: בתקופה זו לא כדאי לערוך קנייה גדולה של מזון. אלא זה בדיוק הזמן לסיים את המזון שבמקרר ובמזווה. גושן: "כדאי לבדוק את תאריך התפוגה של מוצרי המזון, להיפטר מזון שפג תוקפו ולתכנן את הארוחות באופן שינצל את המזון הקיים בבית. כך נחסוך באריזת תכולת המקרר, המקפיא והמזווה".

 

החזירו ציוד שאינו שלכם: אם יש בביתכם ציוד שהשאלתם ולא החזרתם, זה בדיוק הזמן לעשות זאת. הקופסאות שקיבלנו מאמא, הספרים ששכחנו להחזיר לספרייה וכל חפץ שלא שלנו – זה הזמן להחזיר לבעליו. אנחנו לא רוצים להעביר שום דבר מיותר אתנו, אלא להתחיל פרק חדש עם החפצים שאכן שלנו ושאכן ישמשו אותנו בעתיד".

 

תכננו את האחסון בדירה החדשה: "אם ישנה גישה לבית אליו אנו עוברים, כדאי למדוד את שטח החלל ולתכנן מראש את מקומות האחסון בו", מציעה גושן. "האופן שבו נאחסן את חפצינו, ישפיע על האופן שבו נארוז את החפצים. כך, נכתוב על כל ארגז לאיזה חדר הוא מיועד ובאיזה ארון הוא אמור להיות מאוחסן. אם אין מספיק פתרונות אחסון בבית החדש, זה הזמן להזמין ריהוט. כך, הוא יגיע בזמן לקראת המעבר וימנע מאתנו את הצורך לחיות כמה שבועות כשאנחנו מטיילים בין ארגזים ולא מוצאים את חפצינו".

 

כחודש לפני המעבר

קבלו את ציוד האריזה והתחילו לארוז: "לאחר שסוגרים עם חברת הובלה, זה הזמן לקבל מהם את הארגזים ולהתחיל לארוז", אומרת גושן. "כדאי להתחיל באריזה של החפצים שיהיו פחות שימושיים (בגדים של העונה הקודמת, ציוד מהמחסן). ככל שמתקרב מועד המעבר, כך אורזים את הדברים היותר שימושיים, כשמקפידים לכתוב על כל ארגז מה יש בתוכו ולאיזה חדר הוא מיועד בדירה החדשה".

 

עדכנו את הכתובת החדשה: "כדאי לעבור על כל החשבונות ולעדכן את הספקים השונים לגבי שינוי הכתובת, כדי להתחיל לקבל את הדואר ישירות לכתובת החדשה", ממליצה גושן. "כדאי לדעת שחברת דואר ישראל מציעה שירות ניתוב לכתובת החדשה, אך לטווח הארוך כדאי שהכתובת הנכונה שלנו תהיה מעודכנת אצל הספקים השונים".

 

הקפידו לכתוב על כל ארגז לאיזה חדר הוא מיועד בדירה החדשה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הקפידו לכתוב על כל ארגז לאיזה חדר הוא מיועד בדירה החדשה (צילום: shutterstock)

כשבועיים לפני המעבר

מצאו סידור לילדים ולחיות המחמד: "כשבועיים לפני המעבר כדאי לשריין מקום שבו ישהו הילדים וחיות המחמד", מציעה גושן. "הליך מעבר דירה גם ככה כרוך בכאוס גדול, וכדאי למנוע מהם את השהות בחלל מבולגן ומלא בחפצים שהם יכולים להיתקל בהם. אם יש אפשרות למצוא סידור שבו הם ישהו בלילה שלפני המעבר וביום המעבר עצמו, זה יקל עלינו בצורה משמעותית".

 

עדכנו על היעדרותכם מהעבודה ביום המעבר: "אם אתם לא עוברים במהלך סוף-שבוע או בתקופת החגים, כדאי שתסגרו מראש עם מקום העבודה את עניין היעדרותכם במהלך יום המעבר עצמו", אומרת גושן.

 

כמה ימים לפני המעבר

רוקנו סלי כביסה: "כדאי להיפטר מכל הכביסות לפני המעבר", מציעה גושן. "זה הזמן גם לכבס פריטים שמזמן לא כובסו ואשר נרצה שיהיו נקיים ומוכנים לתלייה בדירה החדשה (וילונות, מפות)".

 

ארזו מזוודה עם החפצים שתצטרכו בשבוע המעבר: "בימים שלפני ואחרי המעבר, כדאי שיהיו לנו בגזים זמינים", מציעה גושן. "ממש כפי שיוצאים לחופשה ויכולים להתנהל עם מזוודה, כך כדאי להתארגן לקראת המעבר. במזוודה כדאי שנארוז גם פיג'מה, ערכת כלי רחצה, נעליים, נייר טואלט וכל חפץ שנזדקק לו בימים הראשונים שלאחר המעבר".

 

הפשירו את המקפיא: "כדאי להפשיר את המקפיא, לאוורר את המקרר, לנקות אותו ולהכין אותו לקראת המעבר".

 

ארזו את המטבח: "בימים האחרונים כדאי לארוז את מעט הכלים שנותרו לנו לשימוש ולעבור להשתמש בכלים חד פעמיים. זה ימנע את אריזת הכלים השבירים בדקה ה-90".

 

יום לפני המעבר

ודאו הגעה והתאמת המשאית: "יום לפני המעבר כדאי לוודא שהמובילים אכן מגיעים, זוכרים את שעת ההגעה ומעודכנים לגבי הכתובת שלנו", אומרת גושן. זה הזמן לוודא שהרכב איתו הם מגיעים מתאים לתכולת הדירה שלנו".

 

משכו כסף מהכספומט: "הדבר האחרון שתרצו לעשות ביום המעבר הוא להתחיל לחפש כספומט. לכן, דאגו שיהיה לכם מספיק כסף לטיפ למובילים ולשאר בעלי המקצוע, למים ולאוכל ולכל הוצאה פתאומית שלא תהיה".

 

העבירו בעצמכם פריטים יקרים או בעלי ערך סנטימנטלי: "כדי שלא תשאירו בדירה פריטים יקרים או בעלי ערך סנטימנטלי, דאגו מראש להעבירם יום לפני המעבר", אומרת גושן. "חפצים אלו, לא תרצו להוביל במסגרת ההובלה הרגילה (מסך מחשב, לפטופ, תכשיטים, אביזרים שבירים בעלי ערך סנטימנטלי וכו')".

 

ביום המעבר  

סרקו את כל הבית: "ביום המעבר התחילו בקיפול המצעים, המגבות והפיג'מות ובאריזתם", אומרת גושן. "זה הזמן לסרוק את הבית ולוודא שכלום לא נותר מאחור". נקודות תורפה? ציוד שנשאר במתלים מאחורי דלתות, כביסה שתלויה על החבל, כלי רחצה באמבטיה, חפצים בבוידעם, מטענים וכבלים או כל ציוד שמסתתר במגירות ובארונות.

 

היצמדו לרשימה שהכנתם: "כדאי מאוד לוודא שכל הארגזים הועלו על המשאית בהתאם לרשימה ושהמובילים פרקו את כולם בדירה החדשה. כדאי לבקש מהמובילים לפזר את הארגזים על פי מספרם או צבעם, בחדר אליו הם מיועדים בדירה החדשה. זה בהחלט ייעל את שלב הפריקה וסידור החפצים וימנע מכם את ההתרוצצות בין חדרי הבית השונים בימים שלאחר המעבר".

 

מחפשים חברת הובלה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים