שתף קטע נבחר

5 טעויות נפוצות באריזת דירה

לא משנה כמה דירות כבר עברתם בחייכם, סביר להניח שאתם עושים לפחות חלק מהטעויות הנפוצות. וכך, המעבר, שהוא הליך מורכב ומעיק לכשעצמו הופך להיות מסורבל יותר. אתר "המקצוענים" עם הטעויות הנפוצות בעת אריזה וכיצד להימנע מהן

גם אתם נשארתם ערים ללילה לבן יום לפני המעבר, ובסוף מצאתם את עצמכם זורקים את חפציכם בערבוביה בתוך קרטון גדול, רק כדי לגלות שהוא נקרע בדרך לסלון? כדי למנוע אריזה רשלנית, שיכולה לעלות לכם בשבירת הכלים, באקונומיקה שנשפכה על כמה ארגזים ובשקית ניילון שקרעה באמצע הרחוב, הנה הטעויות הנפוצות שכדאי להיזהר מהן – חלק א'.

 

עוד כתבות בנושא:

הובלה צריכה כיסוי

אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלה

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

 

 

   (shutterstock) (shutterstock)
(shutterstock)

הטעות: להתחיל לארוז מוקדם או מאוחר מדי

אם מתחילים לארוז מוקדם מדי, אנו יכולים להרגיש מבוצרים בביתנו, עם ערימת ארגזים. במקרה כזה, נמצא את עצמנו מחפשים חפצים בתוך ארגזים שכבר נארזו, וחיים בתוך כאוס אחד גדול. לעומת זאת, אם מתחילים לארוז רק כמה ימים לפני, הליך המיון מתבצע בלחץ, מבלי הנינוחות הנדרשת למיון חכם של החפצים.

 

איך יודעים מתי להתחיל לארוז? מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בכמות הזמן שיש לכם לכך, אך באופן כללי כדאי להיערך בהתאם לכמות החדרים ולכמות הציוד. דירת 5 חדרים כדאי להתחיל לארוז כ-3 שבועות לפני, דירת 3 חדרים, ניתן לארוז בשבוע, דירת 2 וחצי חדרים כיומיים-שלושה לפני, ודירת חדר ביום-יומיים".

 

"בכל מקרה, כדאי לייעד מקום מיוחד שבו ירוכזו כל הארגזים, על מנת שלא יפריעו להתנהלות היומיומית בבית", ממליצה גושן. "כדאי להתחיל עם הפריטים שאין בהם שימוש תכוף, ורק בסיום לארוז את החפצים שאנו זקוקים להם בתקופה זו, ולהקפיד לרשום על כל ארגז מה הוא כולל. כך, יהיה קל יותר להתמצא לפני המעבר ולאחריו".

 

הטעות: אורזים בלי למיין ומשלמים כפליים

לא בכל יום עוברים דירה. ההזדמנות הזו מאפשרת לנו להיפטר מחפצים ישנים ולעשות את הליך המיון ההכרחי שיוביל אותנו לפרק חדש בחיים, כשאנחנו משאירים את כל המיותר מאחור.

 

"אם אורזים מבלי למיין, אנחנו מוותרים על ההזדמנות ויוצרים כפל בעיות", אומרת שרית גושן מסידורים – עושים סדר בחיים. "מעבר לכך שאנו משלמים יותר על ההובלה, בשל ריבוי הארגזים, אנו גם נאלצים לספק יותר מקומות אחסון בבית החדש שאליו אנו עוברים. לכן, אריזה חכמה תהיו כזו שבה אנו מראש אורזים בארגז נפרד את החפצים שאין לנו בהם יותר שימוש, ואת היתר בארגזים שיעברו אתנו לבית החדש".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לדבריה, "אם אנו מתכננים לרכוש סלון חדש, למשל, אין טעם שנוביל את הסלון הישן לבית החדש. כך גם לגבי חפצים קטנים יותר, או מכשירי חשמל שנרצה להחליף. כדאי להכין רשימה של החפצים שנרצה לרכוש, ואשר נטפל בה לאחר המעבר. מניסיון, מי שאומר לעצמו שיבצע את מיון החפצים בבית החדש, מוצא את עצמו חסר אנרגיות לאחר המעבר, ונשאר עם כמות גדולה של חפצים שמחכים למיון במשך שנים ארוכות".

 

הטעות: לא רוכשים מספיק ציוד אריזה

אין דבר מעצבן יותר מאשר להפסיק את האריזה, בימים המלחיצים שלפני המעבר, רק כדי לחפש ציוד אריזה. גושן: "חשוב לתכנן מראש את הכמות של הציוד אליו נידרש. אם אנו מתלבטים, כדאי לקחת כמות גדולה יותר משנדמה לנו. כך, במקרה שארגז נקרע, או שיש צורך לפצל תכולה של הארגזים, לא ניתקע בלי כמות מספקת. כך גם לגבי נייר דבק, ניירות אריזה, פצפצים, מסקנטייפ וטושים".

 

הטעות: ערבוב תכולה

"זו טעות לנסות לנצל את המקסימום של שטח הקופסה ולערבב בה חפצים מסוגים שונים ומחדרים שונים", אומרת גושן. "אם נארוז את כלי המטבח, יחד עם פסלונים מהסלון ועוד כל מיני חפצים מהאמבטיה, זה יקשה עלינו בשלב הפריקה. זה יגרום לנו להתרוצץ עם ארגזים בין החדרים השונים, ואף לאובדן חפצים לטווח ארוך. אריזה נכונה היא כזו שבה אורזים על פי חדרים ועל פי נושאים. מומלץ לארוז כל חדר בנפרד, ורק כשמסיימים לארוז אותו עוברים לחדר הבא, כאשר מקפידים לרשום על כל ארכז מה הוא כולל. כדאי גם לבקש מהמובילים לפרוק את הארגזים בחדרים השונים, בהתאם לסימון שעל הארגז".

 

הטעות: לארוז בקבוקים וחומרי ניקוי עם שאר הציוד

כדאי מאוד לארוז בנפרד חומרי ניקוי או כל נוזל שיכול להישפך על שאר התכולה במהלך ההובלה. "כשאורזים בקבוקים שונים, חשוב להשאיר את הארגזים האלו פתוחים, כך שהמובילים בקלות יזהו אותם ולא יהפכו אותם במהלך ההובלה למשאית", מציעים במוקד השירות. "זה ימנע מצב שבו שאר תכולת הבית שלכם תירטב, גם אם ארזתם אותם בארגז נפרד. הרחיקו משאר תכולת הדירה כל דבר שיכול להישפך במהלך ההובלה, וארזו כך שהקרטונים פתוחים. זה ימנע מצב שהמובילים יהפכו בטעות קרטונים וייגרמו לבקבוקים להיפתח ולהישפך בתוך המשאית ולגרום לנזק לציוד שלכם".

 

מחפשים חברת הובלה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 06/08/2017 08:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים