שתף קטע נבחר

תזונה בריאה לילדים במינימום זמן

החופש ארוך והדרך לג'אנק פוד קצרה כי כבר אין כוח ומזמן נגמרו הרעיונות היצירתיים. בדיוק בשביל ההורים המותשים, שעדיין רוצים לדאוג לתזונה בריאה במשפחה - קיבצנו כמה טריקים פשוטים ששווה לנסות בבית

הילדים בחופש הגדול, הם שברו מזמן את השגרה ורוב היום מבלים בבית, באטרקציות למיניהן או בקניונים ואוכלים ג'אנק פוד. ההורים עייפים מהצורך להפעיל אותם אז למי יש כוח לבשל עכשיו ארוחות בריאות? כאימא לשלושה ילדים כאלו בדיוק - אבל גם כמדענית הדוגלת באורח חיים בריא - אני יודעת שאסור לי לוותר בחופש הגדול אלא לשמור על תזונת הילדים, וזאת משום שהילדים ממשיכים את גדילתם והתפתחותם גם בקיץ (החלבונים וההורמונים בגופם אינם יוצאים לחופש).

 

הנה כמה טכניקות ועצות להכנת אוכל מהיר ובריא כדי שגם בחופש תוכלו לשמור על בריאות הילדים:

 

1. ירקות ופירות בטוסטר

הרומן שלי עם הטוסטר התחיל ברגל שמאל. כל היום הילדים ובעלי אוכלים טוסטים. הכי קל זה לשים שתי פרוסות לחם עם גבינה צהובה, אבל מה עם הערכים התזונתיים? כך יצא שראיתי בטוסטר אויב הבריאות, עד שהבנתי שאני דווקא יכולה לנסות דברים חדשים.

 

שמתי נייר אפייה ומעליו פלפל אדום ופטריות. יצא טעים ופריך - לאחר חמש דקות בלבד. אפשר גם לנסות לשים פרוסות בטטה. הניסיון הבא לאחר הארוחות המלוחות היה הקינוחים: תפוח עץ חתוך אפוי בטוסטר ומעליו ממרח שקדים עם קקאו וקינמון - יצא מצוין.

 

 

2. שייק בריאות

המשימה לגרום לילדים להתאהב בשייקים הבריאותיים נראתה בלתי אפשרית. וזה אכן זה היה תהליך לא קל - אבל אפשרי. מי לא אוהב שייק פירות במרקם גלידה דוגמת שייק בננה ותות שדה? כמעט כל הילדים. גם הילדים שהתבגרו אוהבים שייק מתוק ומעורר בגוון "מילקשייקי". אז התחלתי עם שייק טעים ומתוק בגווני ורוד ולאט-לאט שיניתי את צבעו. אמרתי לבנותיי - "בואו נשחק עם צבעי המאכל של הטבע וכל יום נבדוק צבע אחר". 

 

יום אחד ניסינו את צבעי פירות היער - פטל אדום, אוכמניות כחולות וחמוציות. יום אחר הוספנו את הספירולינה, ואפשר להוסיף גם כרוב סגול, שנותן צבע כחול רויאל. ומה עם מילשייק וניל עם פצפוצי השוקולד? קקאו גרוס נתן לזה מענה כשצורף לשייק בננות עם אבקת חלבון בטעם וניל.

 

אני "מחביאה" בתוך השייק ויטמינים ומכינה אותו לפי טעמי הילדים. ארוחה זו יכולה להכיל את כל תכולת הוויטמינים והמינרלים של הילד ליום.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

3. עזרה מהילדים

אני רותמת את הבנות שלי לעזור לנו בהכנת הארוחות. הן חותכות סלט בסלייסר, וגם הכנת קינואה היא פשוטה ביותר. הן בוחרות אם היום היא מתוקה עם חמוציות ופירות או מלוחה עם פטריות ברוטב קוקוס. כשהילדים עוזרים במטבח, יש סיכוי גדול יותר שהם יאכלו את מה שהכינו.

 

קראו עוד:

לא מפונקים: הילדים שעובדים עם ההורים בחופש

חופשה משפחתית שהילדים תכננו - כך זה נראה

תיקי בית הספר שהילדים הכי אהבו

 

4. תכנון מוקדם

חומרים משמרים ומעבדים שמוסיפים למזוננו כדי להאריך את חיי המדף שלו - מזיקים לנו (כל ה-E למיניהם). בחופש הגדול אוכלים יותר ג'אנק פוד, ששמו על פי האקדמיה ללשון הוא "זללת". אז כולנו יודעים שזללת לא כדאי לאכול ושמזון טרי הכי בריא. אני יודעת שאתם עייפים מכל החופש הזה - גם אני עייפה, לכן אני מתעסקת בהרתחות.

 

תהליך הכנת הקטניות פשוט מאוד והוא דורש רק תכנון מוקדם. לדוגמה: התכנון המוקדם שלי נעשה בימי שני וחמישי (תלוי שגרה מבורכת) והוא כולל השריית קטניות ודגנים מלאים: גריסי פנינה, עדשים שחורות וחומוס ועוד. למחרת אני מרתיחה את הקטניות המושרות בסירים נפרדים ומבשלת אותן בישול מלא.

 

5. שינה

לא רק התזונה חשובה, אלא גם השינה, והיא אינה סדירה בחופש. הורמון הגדילה מופרש בשעות השינה ובייחוד בלילה. מערכת החיסון עובדת במיטבה כאשר אנו ישנים היטב ומספיק שעות. ילדים בגילי בית ספר צריכים לישון 11-9 שעות, לכן מלבד תזונה חשוב להקפיד גם על זה.

 

חופש גדול הוא אינו חופש מתשומת הלב לגוף ולצרכיו - לילדים ומבוגרים גם יחד. אפשר לשחרר קצת את הרסן כשמבלים בחופשה משפחתית וחגיגית, אבל לא להגזים והעיקר - ליהנות ולשמור על בטיחות הילדים.

 

ד"ר ליאת אדרי (בעלת PhD) היא מומחית מולטידיספלינרית בביולוגיה רפואית ומחברת הספר "בריאות מותאמת אישית - הבמ״א שלך", הנמצא כרגע במימון המונים



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תחששו לנסות דברים חדשים
צילום: shutterstock
מומלצים