שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    לפני שמחזירים עטרה ליושנה – צריך להחזיר הלוואה

    עם מסע בזבוזים שמוערך בלמעלה מ-200 מיליון אירו, מילאן רוצה לחזור לימיה הגדולים. הבעיה היא שאם לא תעשה זאת העונה, היא עלולה שלא לעשות זאת אף פעם

    לאחר 4 שנים בהן לא הצליחה לסיים מעל למקום השישי, מילאן שואפת לחזור ולהתמודד בעתיד הקרוב על תואר האליפות שאיבדה לפני שש שנים ליובנטוס.

    אך לצד סימני האופטימיות כתוצאה מכניסתו של בעלים חדש, עולים לא מעט סימני שאלה בנוגע לעתידו הכלכלי של המועדון.

     

    תקציר הפרקים הקודמים

    בשנת 1986 רכש יזם הנדל"ן וטייקון התקשורת סילביו ברלוסקוני את קבוצתו האהובה – מילאן. במהלך שנותיו במועדון, ברלוסקוני נהנה מהפרסום בדרך להפיכה לראש ממשלת איטליה, וזכה לחגוג עם המועדון תארים רבים, כולל חמש זכיות בליגת האלופות. ואולם, לאחר זכייה ב-29 תארים ב-31 שנים, בהן לבשו את מדי המועדון כמה מהשחקנים הגדולים אי פעם, הגיע זמנו להיפרד. מלבד חוסר ההצלחה המקצועית, המועדון נקלע למשבר כלכלי ממנו לא הצליח להיחלץ, כאשר בשלב מסוים נמאס לבעלים לתחוב את ידיו לכיסיו העמוקים ולכסות את החובות בעצמו. וכך, לאחר אינספור שמועות ומגעים עם רוכשים אפשריים, ברלוסקוני החליט לוותר על שליטתו במועדון תמורת סכום עתק של 740 מיליון אירו.

     

    סילביו ברלוסקוני (צילום: AP) (צילום: AP)
    סילביו ברלוסקוני(צילום: AP)

     

    אני יודע מה עשיתם בקיץ האחרון

    גם על רקע ההחתמה חסרת התקדים של ניימאר בפ.ס.ז' תמורת 222 מיליון אירו, במילאן עדיין נרשמה היסטוריה: הבעלים החדש של הקבוצה, לי יונהונג, הוא הבעלים שהוציא הכי הרבה כסף אי פעם בשנתו הראשונה במועדון. יותר מרומן אברמוביץ' בצ'לסי, הקטארים בפ.ס.ז', ויותר מבן ארצו זאנג ג'ינגונג באינטר. אנדרה סילבה, הקאן צ'להאנולו, אנדראה קונטי, לוקאס ביגליה, וגולת הכותרת – לאונרדו בונוצ'י מיובנטוס – הם רק חמישה שחקנים מתוך מסע הרכש המאסיבי של הקבוצה, שעלה למעלה מ-200 מיליון אירו.

     

    וזה עוד לא נגמר... בשבועות האחרונים צצים דיווחים המקשרים את מילאן עם פייר-אמריק אומביאנג מדורטמונד, דייגו קוסטה שאינו בתוכניות של צ'לסי, וגם עם השחקן החופשי זלאטן איברהימוביץ', אותו אוהדי הקבוצה זוכרים לטובה מהתקופה הקסומה שלו במועדון. בכך, הרי שהבעלים החדש בדרכו הבטוחה לעמוד בהתחייבותו לברלוסקוני להשקיע בקבוצה ולדאוג שתוכל להתמודד ברמות הגבוהות ביותר. אבל מכיוון שבכל זאת לא מדובר במשחק מנג'ר וירטואלי בו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לבזבז ללא פחד מההשלכות בעולם האמיתי, עולה שאלה אחת: כיצד המועדון מתכוון לשלם על הכל?

     

    אנדרה סילבה (צילום: מתוך טוויטר) (צילום: מתוך טוויטר)
    אנדרה סילבה(צילום: מתוך טוויטר)

     

    הלוואות צריך להחזיר 

    בעוד אין ספקות לגבי יכולתם הכלכלית של מיליארדרים זרים שנכנסו לעולם הכדורגל באירופה, לא ממש ברור האם יונגהונג אמיד מספיק כדי להחזיק במועדון. נורת אזהרה אחת כבר נדלקה עוד לפני עסקת הרכישה, שכן כדי לרכוש את מילאן נזקק יונגהונג להלוואה במסגרתה התחייב להשיב למעלה מ-250 מיליון אירו עד סוף השנה הבאה.

     

    בעוד אין שום בעיה בכך שנטל הלוואה, הרי שבדיקת זהות המלווה מדאיגה. קרן הגידור "אליוט מנג'מנט", אשר נוקטת באסטרטגיות פיננסיות במטרה למקסם את רווחיה בכל מחיר, הוציאה לעצמה שם של קרן אשר לא מהססת להשקיע בחברות וארגונים חלשים, מתוך מטרה להשתלט עליהם כאשר לא יצליחו לעמוד בתנאי ההלוואה. ובמילים אחרות: במקרה "הטוב", הקרן (שעל פי דיווחים, דאגה להכניס להסכם ההלוואה סעיפים המונעים מכירה מאסיבית של שחקנים ללא הבאת מחליפים), תקבל את כל כספה חזרה בתוספת ריבית גבוהה מאוד. במקרה "הרע", כלומר, מצב בו לא תקבל את כספה, היא למעשה תוכל לנסות ולהשתלט על מועדון ששוויו מוערך כיום ב-750 מיליון אירו, תמורת שליש מחיר.

     

    בהתחשב בכך שמילאן הפסידה עשרות מיליוני דולרים ברוב שנותיו של ברלוסקוני במועדון, כולל בשנים הגדולות, הלחץ המוטל על כתפיו של הבעלים החדש להצליח כאן ועכשיו, רק גדל. בהתאם, ניתן להבין את צעדיו של הבעלים, שמבין בעצמו שכדי להחזיר את ההלוואות שנטל, עליו להביא תוצאות באופן מיידי.

    כמו כן, המועדון פועל בקדחתנות על מנת להגדיל את ההכנסות בסין, והאוהדים מביעים את תמיכתם הרבה ורוכשים עשרות אלפי מינויים וכרטיסים במיטב כספם.

     

    אלא שלמרות העובדה שמילאן היא אחת הקבוצות המפוארות והמעוטרות ביותר בעולם הכדורגל, המועדון עצמו רחוק מההצלחה הפיננסית של מועדונים דוגמת ריאל מדריד, ברצלונה או מנצ'סטר יונייטד, המרוויחים הון עתק גם ללא הכספים המגיעים מזכויות שידור והשתתפות במפעלים האירופיים. תסריט בו חניכיו של המאמן וינצנז'ו מונטלה לא מעפילים לשלב הבתים של הליגה האירופית השנה (תשחק בפלייאוף נגד שקנדיה המקדונית), ולשלב הבתים של ליגת האלופות בעונה הבאה – עלול לגרום לכאוס מוחלט במועדון, מקצועית ובעיקר כלכלית.

     

    לכן, גם אם נדמה שהמועדון מתחיל השנה בתהליך ארוך טווח שעשוי להתגלות כמשתלם ביותר בעתיד, כבר עכשיו מדובר באחת השנים החשובות בהיסטוריה של המועדון.

     

    לירן עגור הינו כלכלן ומומחה הלוואות לעסקים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים