שתף קטע נבחר

התלמידות הדתיות בראש: אלה התיכונים המובילים בזכאות לבגרות

בין 10 המוסדות המובילים בנתוני משרד החינוך נמצאים לא פחות מ-6 תיכונים של בנות הציונות הדתית. במקום הראשון: האולפנות כפר פינס ואבן שמואל עם 100% זכאות לבגרות. אילו תיכונים "מובילים" בנשירה? איפה המורים הכי מרוצים? ואיך זה קשור למצב הסוציו-אקונומי? כל הנתונים בפנים

 

 

האולפנות כפר פינס ממנשה ואבן שמואל משפיר ניצבות בראש מדד הזכאות לבגרות בבתי הספר העל יסודיים בישראל לשנת הלימודים תשע"ו עם 100% מהבוגרות - כך עולה מנתוני משרד החינוך המפורסמים הבוקר (יום ג') באתר החדש "שקיפות בחינוך". שני המוסדות הללו מסמנים מגמה: הם שניים מתוך לא פחות משישה תיכונים לבנות הציונות הדתית הניצבים בצמרת דירוג כל בתי הספר העל יסודיים בישראל במדד הזכאות לבגרות.

 

כל הנתונים לפי יישובים

 

כל הנתונים נחשפים באתר משרד החינוך והם כוללים 21 מדדים המחולקים לארבעה אשכולות: למידה והישגים, התמדה ונשירה, הצוות החינוכי וערכים ואקלים חינוכי. הם מפרטים מאפיינים שונים בהם השכלת המורים, שיעור התלמידים המאובחנים, שיעור תלמידי החינוך המיוחד ושיעור התלמידים העולים.

 

לצד כל אלה, כולל האתר את ההשקעות התקציביות של המשרד ברמה הארצית, המחוזית, הרשותית והבית ספרית, וכן את מפת התקצוב הדיפרנציאלי שהיישום שלה נכנס לשנה הרביעית.

 

אלו התיכונים המצטיינים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אלו התיכונים המצטיינים(צילום: shutterstock)


המדד העוסק בזכאות לבגרות מתייחס לתיכונים ומוסדות שבהם לפחות 300 תלמידים. במקום השני אחרי שתי האולפנות שוב בולט תיכון מקיף בית ג'אן, ש-99.5% מתלמידיו זכאים לתעודת בגרות. בהישג דומה מחזיק גם בית הספר שבח מופת בתל אביב (99.3%).

 

את המקום הרביעי חולקים אורט ע"ש מקס שיין ברחובות והאולפנה התורנית חורב בירושלים (99.2%). במקום הרביעי נמצאת החמישי האולפנה ע"ש הרב שאולי מאשדוד (%99.1). במקומות הבאים נמצאים בית הספר להנדסאים מהרצליה ואולפנת ישורון מפתח תקווה (98.9%), בית הספר החקלאי הכפר הירוק מרמת השרון (98.8%), עירוני א' מתל אביב (98.5%), תיכון על שם רבין מתל אביב (98.4%) ואולפנת בהר"ן מגדרה (98.3%)

 

מרבית בתי הספר המובילים במדד זה נמצאים בחמישונים העליונים (1-2) מבחינה סוציו- אקונומית. החריגים הם בית הספר מקיף בית ג'אן, שמסווג בחמישיון החמישי - הנמוך ביותר מבחינה סוציו-אקונומית, והאולפנה על שם הרב שאולי מאשדוד (חמישון שלישי).

 

בתחתית הרשימה נמצאים 18 בתי ספר חרדים עם 0% זכאות לבגרות וכמוהם שני בתי ספר ממלכתיים ביישובים ערביים עם אותה תוצאה: תיכון צור באהר ומדרסת דאר אל-מערפה מירושלים.

 

גם בתחתית הרשימה נמצא מתאם בין בתי הספר שבתחתית לחמשון סוציו-אקונומי נמוך מלבד שני חריגים: אנקורי מתל אביב שנמצא בחמישון הראשון ובית יעקב החרדי בחמישון השני.

 

נתוני הנשירה

נתוני משרד החינוך מציגים גם את נתוני הנשירה מבתי הספר, ובראש הרשימה (השלילית) נמצאים מוסדות חרדים או כאלה מיישובים ערבים: במקום הראשון מקיף בית חנינה מירושלים, ש-18.2% מתלמידיו לא סיימו את בית הספר. במקום השני בית הספר דאר אלקלם מרהט, עם 14.8% נשירה. במקום השלישי מדרסת דאר אלמערפה מירושלים עם 13.3% נשירה, ובמקום הרביעי בית הספר החרדי בית לוי יצחק מצפת, עם 12.9% נשירה. במקום החמישי טומשין אלמנתבי מכסיפה עם 9% נשירה.

גם בפרמטר זה נמצא מתאם גבוה בין אחוזי הנשירה הגבוהים לבין מצב סוציו-אקונומי נמוך. כל בתי הספר בעשירייה הם משני החמישונים התחתונים, מלבד אנקורי בתל אביב (חמישון ראשון).

 

ב-33 תיכונים עם יותר מ-300 תלמידים בתיכון לא הייתה נשירה כלל, בהם בית הספר המקיף בג'וליס, מקיף דתי אורט מבית שאן, בית הספר החרדי בית מלכה מירושלים, אורט מקס שיין מרחובות, בר אילן מנתניה, שמעון בן צבי מגבעתיים, תיכון שועפט מירושלים, מקיף שאעור ממג'ד אל כרום, מקיף תרשיחא ממעלות תרשיחא ואחרים.

 

שביעות רצון המורים

הנתונים מציגים גם את שביעות המורים מבית הספר שבו הם מלמדים. את הציון הגבוה ביותר – 72.5 - העניקו מורים לשמונה בתי ספר שבהם הם עובדים: חוות הנוער הציוני מירושלים, אורט שרת מנצרת עילית, רב תחומי נופרים בגליל מטבריה, אורט טבריה, מקיף על שם ליהמן ומקיף על שם זינמן מדימונה, עירוני א' מחיפה ותיכון מקיף אורט ערד.

 

בתחתית הרשימה, את הציון הנמוך ביותר (61.3( חולקים שבעה בתי ספר: מכללה למדע וטכנולוגיה ועתיד מטייבה, תיכון מר אליאס מאעבלין, מדעים ותיכון מג'לג'וליה, אל אוסקופיה משפרעם, סנט ג'וזף אלקריקי מנצרת, ומקיף אבו גוש.

 

מי מעורב?

בפרמטר של מאמצי בית הספר לעידוד מעורבות חברתית (התנדבות בקהילה, פעילות בתנועות נוער ומנהיגות בבית הספר) מוביל בית הספר הממלכתי-דתי בר אילן מנתניה בציון 82.7. גם במקום השני בית הספר מהחינוך הממלכתי דתי: אולפנה עופרה ממטה בנימין (בציון 80.8). במקום השלישי מקיף טומשין מלוד (79.3) במקום הרביעי אולפנת כפר פינס ממנשה (73.3) ובחמישי מקיף ז' מאשדוד (73.1).



בתחתית הרשימה בעידוד בית הספר למעורבות חברתית נמצא מקיף כפר סילבר מחוף אשקלון, שזכה בציון הנמוך 24. במקום הלפני אחרון מקיף אבו גוש (29.7) ולפניו חוות הנוער הציוני (33.1), בית החינוך על שם רבין מתל מונד (38) ומקיף י"א מראשון לציון (39).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים