שתף קטע נבחר

עונת הכביסות: כך תשמרו על מכונת הכביסה בקיץ

חזרתם מהים עם בגדים מלאים בחול? לפני שאתם זורקים הכל למכונת הכביסה וגורמים לתקלות, אתר "המקצוענים" עם טיפים לתחזוקה נכונה

בקיץ הישראלי הלוהט לא רק המזגן עובד שעות נוספות, אלא גם מכונת הכביסה. אנו נוטים להזיע יותר, ללכת לים ולחזור עם בגדים ומגבות מלאים בחול ועוד. בבתים עם משפחות כמות הכביסות מאתגרת אף יותר: הארטיקים, הגלידות ופירות העונה מטפטפים על הבגדים, כמות הבילויים מחוץ לבית גדלה, וכך גם ערימות הבגדים המלוכלכים. כדי שמכונת הכביסה תחזיק מעמד למשך שנים ארוכות, הנה כמה כללי תחזוקה שכדאי להקפיד עליהם.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

נערו את הבגדים מהחול לפני שאתם מכניסים אותם למכונה  

"לפני שאתם ממהרים להכניס ערימת בגדים למכונה, דאגו לבדוק את הכיסים ולרוקן מחפצים קטנים שיכולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים במכונה: מטבעות, תחתוניות, פתקים, סיכות וכו'", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"אמנם סוג התקלות במכונות הכביסה דומות בין הקיץ לחורף, ובכל זאת ישנו גורם נוסף שעלול לגרום לתקלות במכונה בעונה החמה - והוא החול", אומרת גילה ליבנת, מנכ"לית שירות בקבוצת פל.

 

"בקיץ אנו הולכים לים ומטיילים בחיק הטבע יותר, ולכן והבגדים מתמלאים בחול. חשוב מאוד לנער את הבגדים והמגבות היטב לפני שמכניסים אותם למכונה, מפני שגרגרי החול יכולים לגרום לנזק גדול במשאבת ריקון המים בשל החיכוך הגבוה בין יחידת הפרופלור (מדחף) לידית המנוע של המשאבה".

 

אל תכניסו כמות גדולה מדי של כביסה והמתינו בין מחזורי הכביסה

"יש להימנע מהכנסת כמות גדולה מדי של פריטים למכונה, ובייחוד אם מדובר בפריטים שסופגים כמות גדולה של מים כמו מגבות, שמיכות או מכנסיים מבד עבה", אומרת ליבנת.

 

"המכונה מתוכננת לכבס עד משקל מסוים, והכוונה היא למשקל של הבגדים כולל מים", מסבירים במוקד השירות."לכן, אם המכונה מתאימה לחמישה קילו, דאגו שהכביסה תשקול פחות מכך. ההמלצה היא לא למלא אותה יותר מ-3/4 מקיבולת הנפח שלה".

 

כדי להקטין את הסיכון לתקלות, דאגו להמתין בין מחזורי הכביסה השונים. "מומלץ להמתין עד שהמנוע יתקרר ולא להפעיל את המכונה מיד לאחר שסיימה לעבוד", ממליצים במוקד השירות.

 

אל תפעילו כוח על דלת המכונה בניסיון לסגור אותה

"אם דלת המכונה לא נסגרת, אל תפעילו עליה כוח, אלא פשוט הוציאו מעט בגדים מהמכונה. הפעלת כוח תגרום למנגנון להישבר", אומרת ליבנת.

 

נקו את המסננים ואת מגירת חומרי הניקוי  

"על מנת שהמכונה תעבוד בצורה מיטבית, דאגו לבצע ניקוי תקופתי של המסננים (אחת לחודש) תחת מים זורמים", ממליצה ליבנת.

 

"זאת, כדי שזרימת המים במכונה תהיה תקינה. כדי לשמור על המכונה מפני אבנית המצטברת על חלקי המתכת החמים הנמצאים במגע תמידי עם מים, יש להקפיד לשטוף את מגירת חומרי הניקוי בכיור. כדי למנוע הצטברות של בקטריות שגורמות לריחות לא נעימים, יש לנגב את גומי התוף לאחר כל מחזור של כביסה".

 

פעולת תחזוקה פשוטה, שתשמור על חלקי המכונה ותנקה את האבנית שהצטברה עליהם, היא באמצעות חומר ביתי וזול יחסית. מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "אחת לכמה חודשים כדאי להפעיל את המכונה על תכנית של 70 מעלות כשהיא ריקה מבגדים, ולשים בתוך תוף המכונה ארבע כפות של מלח לימון. חשוב מאוד שלא לשים בגדים כדי שהם לא ייהרסו. פעולה זו תמנע סתימות ותקלות לטווח ארוך".

 

ודאו שהמכונה ממוקמת על משטח ישר

"הפעילות המכאנית הנמרצת מחייבת שמכונת הכביסה תהיה מאוזנת על משטח ישר", אומרת גילה ליבנת, מנכ"לית שירות בקבוצת פל. "זאת, על מנת להבטיח פעולת סחיטה תקינה, שתמנע מהמכונה לזוז ממקומה במהלך הסחיטה ולגרום לשברים מכאניים ולנזקים במערכת הפיקוד של המכונה".

 

מחפשים טכנאי מכונות כביסה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים