שתף קטע נבחר

דווקא עכשיו: מטפלים בכשלי האיטום לפני הגשם

נכון, קיץ עכשיו, אבל עוד כמה שבועות מתחילים החגים ואחריהם תקופת הגשמים. אתר "המקצוענים" עם כל הסיבות למה לא כדאי להיות כמו מרבית הישראלים שנזכרים רק אחרי שכבר נגרם הנזק של הגשם הראשון

ממש כפי שלא כדאי לרכוש מזגן חדש ולהתקין אותו בשיא עונת הקיץ, כך לא כדאי לחכות עם תיקון כשלי האיטום עם רדת הגשם הראשון. דווקא החודש הנוכחי שלפני החגים, הוא הזדמנות פז ליהנות מחורף יבש ושקט במחירים אטרקטיביים יותר. מדוע? לפניכם הסיבות.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

סימנים של רטיבות

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לפני תחילת העונה: תשלמו 20% פחות עבור האיטום  

זה לא סוד שבעלי המקצוע בתחום האיטום לא נמצאים כעת בשיא העונה שלהם. כעת, זו עדיין העונה של טכנאי המזגנים, שמחירי ההתקנות שלהם גבוהים יותר מאשר בשאר ימות השנה. זה הכל שאלה של היצע וביקוש. ברגע שמתחיל הגשם הראשון, אתם נכנסים לתעריף 'חורף', ומשלמים יותר עבור אותה העבודה בדיוק. "כעת, תוכלו ליהנות מתעריף הנמוך בכ-20% מהתעריף שתקבלו לאחר תחילת עונת הגשמים", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

הזמינות של בעלי המקצוע בעונה זו היא יתרון לא רק מבחינת המחיר, אלא גם מבחינת מהירות השירות ואיכות השירות שלהם. כשיש להם 70 טלפונים ביום מלקוחות שמוכרחים מענה מיידי, המצב שונה וספק אם הם כלל יגיעו אליכם. התוצאה תהיה שתישארו עם בעלי מקצוע 'חאפרים', שלא רק יגבו מכם תעריף גבוה יחסית, אלא שייתכן שיהיו בעלי פחות ניסיון בתחום. המסקנה: לפתור את הבעיה ככל הניתן לפני תחילת העונה.

 

דווקא אחרי הגשם, האיטום הרבה פחות אפקטיבי

אם תחכו לגשם הראשון, כדי לגלות את הנזילה מהגג, ייתכן שזה כבר יהיה מאוחר מדי: לאחר שהנזק לתשתית הבית כבר נגרם, כשהגג רטוב ויש צורך להמתין לכמה ימי שמש כדי לייבש אותו.

 

"שום חומר איטום לא ייאחז בצורה טובה על תשתית של גג רטוב", אומרים במוקד. "היכולת של בעלי מקצוע בתחום האיטום לתת מענה בחורף, היא מוגבלת. לרוב, בימות הגשם הם נותנים מענה נקודתי, אך נדרשים לחזור שוב לאחר כמה ימים של שמש, לאחר שהגג התייבש. לכן, דווקא בימים חמים יחסית, איכות עבודת ההתקנה היא טובה יותר. חומרי האיטום נמסים ומתקשים מהר יותר בחום, ונאחזים בצורה טובה יותר".

 

לא אוטמים לפני אידוי המים בצורה יסודית  

פעמים רבות ישנה תופעה של מים כלואים, שזורמים ונשארים מתחת לתשתית הקיימת. במצב כזה, איטום ללא אידוי של המים יהיה פחות איכותי.

 

כיצד נגרמת התופעה של מים כלואים? "אם רטיבות חודרת אל תוך תקרת בטון, המים כלואים בתוכה", אומרים במוקד. "במצב כזה, אם לא ננקז אותם החוצה, ונאטום מעל, אדי הרטיבות יגרמו לניתוקים של שכבת האיטום מהתשתית, וייווצרו נפיחויות".

 

מה עושים במצב כזה? "אם יש מים כלואים, יש צורך לוודא שבעל המקצוע קודח כמה חורים בתקרה, לצורך ניקוז המים אל תוך הדירה (שכן בימים חמים מים ירדו מטה)", אומרים במוקד. "אם ישנה תשתית של יריעות ביטומניות, יש צורך לפתוח אותה ולאפשר למים שהצטברו מתחת ליריעות להתייבש במשך יום-יומיים. רק לאחר מכן, יש להלחים מחדש את היריעות".

 

מה לגבי חומרי איטום אחרים שניזוקו? "אם האיטום הקיים הוא עם חומרים אקריליים שנקרעו והתפוצצו בשל נפיחויות, יש למלא אותם עם חומרים אקריליים מתאימים", אומרים במוקד. "אם התשתית הקיימת היא של זפת, ניתן למלא את הגג בשכבת זפת נוספת, או להחלים יריעות מעל הזפת, שמהווה תשתית טובה עבור יריעות".

 

כיצד נדע עוד לפני בוא הגשמים שהאיטום בוצע כראוי? בדיקת הצפה  

"אם אוטמים את הגג בזפת, לרוב לא נהוג לבצע בדיקת הצפה על הגג", אומרים במוקד השירות. "אם אוטמים אותו בעזרת יריעות ביטומניות, ניתן כבר באותו יום של ההתקנה לבצע את בדיקת ההצפה ולבדוק שאין כשלי איטום. אם מדובר בגג מרוצף או במרפסת, ניתן לעשות בדיקת הצפה למשך 72 שעות, על מנת לוודא שהאיטום בוצע כהלכה, לפני שמרצפים את המשטח".

 

נזקי איטום משנה שעברה: זה הזמן לצבוע מחדש קירות עם סימני רטיבות

אם תיקנתם את כשלי האיטום משנה שעברה, אך לא יכולתם לצבוע את הקירות מפני שהיו רטובים, עכשיו זה הזמן לטפל בבעיה. מוקד השירות: "לרוב, לקיר שנרטב לוקח כמה חודשים להתייבש בצורה יסודית, וכעת זה הזמן לצבוע אותו בשנית. אם הצטברו סימני עובש ורטיבות על הקירות, יש לטפל בהם תחילה ולא לצבוע ישירות עליהם. זאת, מפני שהעובש יישאר ויחדור מבעד לכל שכבות הצבע, כך שהעבודה שתעשו תהיה כפולה ומיותרת. קיימים בשוק חומרים מונעי עובש, שיש ליישם אותם על הקיר לאחר שיוף האזור שנפגע, ולפני מריחת שכבת הצבע. כמו כן, יש להיעזר בבונדרול (חומר מקשר), לפני הצביעה בחומר אקרילי, על מנת שהצבע ייאחז בצורה טובה יותר".

 

מחפשים קבלן איטום? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים