שתף קטע נבחר

מטעינות פגזים, בולמות טנקים: מתקדמת תוכנית שילוב לוחמות שריון

לפני כשבועיים נבחרו בקפידה 15 לוחמות חי"ר שמשתתפות בתוכנית הניסיונית, שעיקריה נחשפו לראשונה ב-ynet. טרם בחירתן הן עברו ארבעה חודשי הכשרה כחי"רניקיות ובימים האחרונים החלו להתאמן בבסיס השריון בשיזפון. את התרגול ביצעו על טנקי מרכבה 3. קצין בצה"ל: "שיקול הדעת היחידי - הצורך המבצעי"

מראה יוצא דופן בבסיס השריון שיזפון: תחת פרופיל נמוך החל בימים האחרונים השלב העיקרי והמשמעותי בפרויקט פתיחת תפקיד הטנקיסט בצה"ל גם ללוחמות, לראשונה מאז הקמתו של הצבא. לפני כשבועיים נבחרו בקפידה 15 לוחמות החי"ר שמשתתפות בתוכנית הניסיונית, בתום ארבעה חודשי הכשרת הרובאי בבסיס האימונים בקציעות שבו מוסמכות לוחמות גדוד הקרקל.

 

הלוחמות התגייסו בחודש מרס האחרון, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, ובימים האחרונים הן הפכו לחלק ממאות שריונרים שמתאמנים ומוכשרים בבסיס השריון המרכזי של צה"ל, שיזפון, שבדרום הארץ. בצה"ל מעדיפים שלא לחשוף לציבור את 15 החיילות ולהוריד פרופיל בנושא בעיקר כעת ואילך, בשלבים המעשיים של התוכנית המהפכנית, שבסיומה תוכרע השאלה האם חיילת מסוגלת לשרת כלוחמת בטנק.

פרויקט שילוב לוחמות בטנקים ממשיך להתקדם ()
פרויקט שילוב לוחמות בטנקים ממשיך להתקדם

קצין בצה"ל שמלווה מעת לעת את התוכנית סיפר השבוע ל-ynet כי הלוחמות כבר הספיקו לבצע תרגולות "יבשות" על טנקי מרכבה סימן 3 שהמתינו להן בשיזפון וילוו אותן לאורך שמונת החודשים הקרובים עד לתום התוכנית. כך למשל הלוחמות הצליחו להטעין 3 פגזים בקצבים מהירים ולהתגבר ללא קושי מיוחד על דוושת הבלימה של הטנק, שדורשת כוח לא מבוטל על מנת לדחוק אותה.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

"הן לא עשו מזה עניין גדול, והתעניינו יותר בשאלות כמו איזה תג וכומתה יהיו להן בעתיד אם אכן יהיו לוחמות שריון", סיפר הקצין, שצפוי לקלוט את הלוחמות עם הטנקים שלהן בפרק ההתמחות המעשית של הפרויקט בעוד כמה חודשים: הלוחמות יוצבו בגזרה מבצעית באחד הגבולות ויבצעו משימות ביטחון שוטף תחת צוות קרב גדודי. זאת אחרי חודשי הכשרה ייחודיים על הטנק שיעברו בתקופה הקרובה בשיזפון, שיכלול תרגולות הסתערות, לחימה ותקיפת מטרות באש חיה, אך בהתאם למתאר העתידי המיועד להן – קרי הגנת גבולות ולא תמרון במלחמה.

 

בצה"ל הוחלט כי שלב ההתנסות בביטחון שוטף יהיה לצד טנקי גיבוי "רגילים" על מנת להבטיח את מילוי המשימה בעת הצורך. בצבא מביעים כאמור אופטימיות זהירה בנוגע לפרויקט השאפתני, שעיקרי תוכניתו נחשפו ב-ynet, וכבר זכה לביקורות מצד קציני שריון ותיקים כמו תא"ל במיל' אביגדור קהלני.

 

"שיקול הדעת היחיד שעומד לנגד עינינו הוא הצורך המבצעי למלא את השורות בלוחמים ולוחמות שיבצעו את משימות הבט"ש, בגזרות שעד לפני כמה שנים היו נחלתם רק של מילואימניקים, בעיקר כי האיום מהן היה נמוך מאוד, כמו מול סיני וברמת הגולן", הסביר הקצין ל-ynet. "לא נמהר להחליט לגבי הטנקיסטיות, ולצד מפקדים מנוסים מלווים את התוכנית באופן צמוד גם תזונאים, רופאים ואורטופדים כדי להבטיח שהלוחמות לא ייפגעו בריאותית".

 


פורסם לראשונה 02/09/2017 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים