שתף קטע נבחר

לראשונה מ-2009: משפחה ערבית פונתה מביתה בשייח ג'ראח

משפחת שמאסנה, שהתגוררה בבית במזרח ירושלים משנת 1972, פונתה בהתאם להחלטת בית המשפט העליון מהנכס שאליו תיכנס משפחה יהודית. מנהל "הקרן לאדמות ישראל": "אנחנו לקראת תנופה יהודית בשכונה"

  

 

רשויות האכיפה פינו לפנות בוקר (יום ג') משפחה ערבית מביתה בשכונת שייח ג'ראח במזרח ירושלים. הבית שבו התגוררה משפחת שמאסנה משנת 1972 נרכש על ידי יהודים. זה הפינוי הראשון של משפחה ערבית בשכונה זה שמונה שנים, לאחר שבשנת 2009 פונו שלוש משפחות מבתים שעליהם יש בעלות משפטית.

 

כוחות משטרה נפרסו בשכונה ואבטחו את אנשי ההוצאה לפועל במהלך פינוי המשפחה. הכניסות לשכונה נסגרו ונמנע מעבר לתנועת כלי רכב והולכי רגל. כבר בהמשך הבוקר ייכנסו לבית שפונה תושבים יהודים. כעת חוששים בשכונה כי הפינוי עתיד להשפיע על גורלן של משפחות ערביות נוספות.

הבית שפונה בשכונת שייח ג'ראח (צילום: הקרן לאדמות ישראל) (צילום: הקרן לאדמות ישראל)
הבית שפונה בשכונת שייח ג'ראח(צילום: הקרן לאדמות ישראל)

אחרי הפינוי. מוחמד שמאסנה שהוצא מהבית יחד עם הוריו, אשתו וילדיהם ()
אחרי הפינוי. מוחמד שמאסנה שהוצא מהבית יחד עם הוריו, אשתו וילדיהם

הכניסות לשכונה נסגרו ונמנע מעבר לתנועת כלי רכב והולכי רגל (צילום: עיר עמים) (צילום: עיר עמים)
הכניסות לשכונה נסגרו ונמנע מעבר לתנועת כלי רכב והולכי רגל(צילום: עיר עמים)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: הקרן לאדמות ישראל) (צילום: הקרן לאדמות ישראל)
(צילום: הקרן לאדמות ישראל)

 (צילום: הקרן לאדמות ישראל) (צילום: הקרן לאדמות ישראל)
(צילום: הקרן לאדמות ישראל)

 (צילום: עיר עמים) (צילום: עיר עמים)
(צילום: עיר עמים)

הפינוי הוא תולדה של סכסוך משפטי ארוך שנים. הבניין שבו התגוררה משפחה שמאסנה היה בבעלות יהודית עד 1948. בתקופת השלטון הירדני הושכר הבית למשפחה פלסטינית. בית משפט הכיר בטענת המשפחה שלפיה היא מתגוררת במקום משנת 1972. זאת ועוד, המשפחה אף טענה כי היא מתגוררת בבית משנת 1964, ולכן מעמדה הוא של דיירת שאסור לפנות.

 

לפני כמה שנים רכש יהודי את הבית מהיורשת החוקית בסיוע ארגון הימין "הקרן לאדמות ישראל". מאז ניהלה משפחת שמאסנה מאבק משפטי נגד פינוי. בית המשפט העליון פסק לפני שנתיים כי על המשפחה לפנות נתן את הבית, אך אפשר ארכה של שנה וחצי כדי לאפשר למשפחה להיערך. צו הפינוי נדחה שוב ושוב, ואתמול קבעה רשמת הוצאה לפועל כי הפינוי ייערך הבוקר.

 

אריה קינג, חבר מועצת העיר ירושלים ומנהל "הקרן לאדמות ישראל" מסר כי "בחלוף 70 שנה מאז גורשה משפחת חוברא מביתה, ולאחר שאפשרו בעלי הבית לדיירים הערבים להתגורר בנכס כחמש שנים ללא תשלום שכר דירה כלל ומאחר שהדיירים הסבו נזקים כלכליים לבעלי הנכס, הפינוי היה בלתי נמנע. אני צופה שבשנה הקרובה יבוצעו פינויים של דיירים נוספים שמסרבים להכיר ביהודים כבעלי הבית של הנכסים שבהם הם מתגוררים. יחד עם פתיחת משרדי הביטוח הלאומי בסמוך, שכונת נחלת שמעון עומדת לקראת תנופה יהודית וגל התיישבות שלו ציפו תושבי ירושלים שנים רבות".

 

מעמותת "עיר עמים" נמסר בתגובה: "היום נרשמה עוד נקודת ציון עצובה בירושלים. פרויקט ההתנחלויות הזה לא היה יוצא לפועל בלי תמיכה של המדינה. הוא לא מוסרי, חסר תועלת וסופו לעלות לכולנו במחירים כבדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הקרן לאדמות ישראל
הבית שפונה
צילום: הקרן לאדמות ישראל
מומלצים