שתף קטע נבחר

סטודנטים למען ישראל נלחמים בשקרים

את הארגון Students Supporting Israel הקימו לפני חמש שנים שני סטודנטים ישראלים באוניברסיטת מינסוטה. היום יש לארגון סניפים ב-40 מדינות. הפרופוגנדה נגד ישראל בקמפוסים כבר לא עוברת בשתיקה

בימי מבצע ‘צוק איתן’, שירתה אופיר דיין, 23, בדו"צ, והצטרפה לחטיבת שריון בשטח. במשך ארבעים ושבעה ימים היא הייתהלצידם, בקו האש. "חטפנו פצמ"רים, איבדתי חברים קרובים", היא מספרת. דיין הייתה שם כדי לעבוד מול כתבים, בעיקר בינלאומיים ולהסביר להם את הדברים והצעדים מקרוב. "כשיוצאים מזה וחושבים מה הלאה, מבינים שיש פער מאוד גדול בין מה שקורה בשטח, לבין הנחת היסוד של מי שמדווח על האירועים, בעיקר עם כתבים בינלאומיים. הייתי איתם בקשר קרוב לאורך כל ימי המבצע”, היא מתארת, "ורובם כלל לא הבינו מה אנחנו עושים שם, למה זה קורה. את קולטת שיש חוסר הבנה וחוסר ידע על פעולות חמאס נגד ישראל. אני זוכרת שנכנסתי לתוך הרצועה עם 15 כתבים בזמן המבצע והם העלו שאלות כמו 'למה אתם בעצם כאן’, או 'איך אתה לא חושב על הילדים שלך כשאתה הורג כאן ילדים', בלי לקחת בחשבון את הנסיבות ואת מה שקרה בצד הישראל. כשאנחנו מסבירים, כשאנחנו מראים, הם לא מבינים כמה אנחנו משתדלים לצאת בסדר".

 

אחרי שסיימה קורס קצונה, החליטה שאת מה שראתה על התמונה של ישראל מבחוץ, היא רוצה לשנות. "חוויה כמו מבצע כזה נותנת להכל משמעות הרבה יותר גדולה. היה ברור שיש הרבה דברים שצריך להשתנות בהבנה של הקהילה הבינלאומית".

 

כקצינה שובצה לאוגדת 80 באילת שעוסקת לא מעט בדעא"ש שפועל בקרבת הגבול, וזיהתה עניין הרבה יותר גדול של הקהילה הבינלאומית. "את התקשורת הבינלאומית זה עניין הרבה יותר בגלל דעא"ש. זה כמובן נושא שהרבה יותר פשוט להם להבין. זה ארגון שהם מכירים. מה שלי היה חשוב להסביר, זה שכמו שאנחנו מתמודדים עם דעא"ש בסיני, כך גם מול חיזבאלה וחמאס, וכמו שדעא"ש הוא לא רק בעיה של ישראל אלא של העולם כולו, כך גם הארגונים האחרים".

 

עורכים פעילויות, מסבירים על זכות היהודים בארץ ישראל, על ההיסטוריה והמורכבות, על המציאות המיוחדת של ישראל במזרח התיכון. ארגון SSI ()
עורכים פעילויות, מסבירים על זכות היהודים בארץ ישראל, על ההיסטוריה והמורכבות, על המציאות המיוחדת של ישראל במזרח התיכון. ארגון SSI

 

אחרי השחרור נרשמה ללימודי כלכלה ומדעי המדינה באוניברסיטת קולומביה וחצי שעה אחרי שפרסמה את החדשות בפייסבוק, כבר מצאה עצמה חברה בארגון SSI, ארגון סטודנטים למען ישראל. "פנתה אלי סגנית נשיא הארגון באוניברסיטת קולומביה, דליה זגר. סגנית הנשיא בקולומביה רודי רושמן, היא ישראלית שהייתה מפקדת תצפיות בצבא. היא פעילה כאן בארגון כבר שנתיים וכשסיפרה לי על הפעילות, ידעתי שמדובר במאבק שרציתי להיות חלק ממנו".

 

ארגון SSI נולד לפני חמש שנים. בכל שנה נערך בקמפוסים ברחבי ארה"ב שבוע האפרטהייד הישראלי. אף אחד לא יודע מתי הוא יתקיים, אבל כשהוא מגיע, הוא גרנדיוזי, קולני, ולא משאיר יותר מדי ברירות למי שיודע מעט מאוד על הסכסוך ועל ההיסטוריה, וכך סוחף איתו סטודנטים רבים. במסגרת השבוע הזה מוצגת ישראל ככובש אכזרי, נשללת הלגיטימיות שלה כמדינה, ומקודם כידוע, החרם הנרחב והסנקציות שמבקשים ארגונים כמו BDS להטיל עליה.

 

בשנת 2012, צפו בנעשה הסטודנטים אילן סינלניקוב וולאריה חזיין ולא יכלו עוד לעמוד מנגד. הם ראו עוד שם, באוניברסיטת מינסוטה, איך מסביב אין שום קול שיעמוד מנגד, שיציג את העובדות שהם מכירים, שיאפשר אלטרנטיבה למידע המעוות שהופץ בקול גדול על ישראל. הם מספרים שזיהו גם לא מעט תלמידים שאכן תומכים בישראל אך מפחדים, בעיקר בשבוע האפרטהייד הסוער, לומר את דעתם ולמצוא עצמם בעימותים לא נעימים. השניים הבינו שיש צורך בארגון פרו-ישראלי בקמפוסים, והקימו את Students Supporting Israel. תוך סמסטר אחד הפכו לארגון בן 50 משתתפים והשנה, חמש שנים אחרי, לארגון שהקימו שני הסטודנטים הצעירים יש כבר לא פחות מ-40 סניפים ברחבי ארה"ב וקנדה.

 

ידעתי שמדובר במאבק שרציתי להיות חלק ממנו. דיין ()
ידעתי שמדובר במאבק שרציתי להיות חלק ממנו. דיין

 

דיין, שצטרפה לארגון עוד בטרם נכנסה לשיעור הראשון באוניברסיטה, מספרת שאחד היתרונות המשמעותיים של 'סטודנטים למען ישראל', היא העובדה שהם מגיעים מתוך הקמפוס. "ברגע שיש ארגון שמוכר על ידי האוניברסיטה, יש לו זכויות ואפשרויות כמו לכל מועדון. יש תנאים לקיים הרצאות, פעילויות, יש יועץ מוכר מטעם האוניברסיטה, סיוע באדמיניסטרציה. זה מקל גם מבחינת התכנון וגם בצורך במימון. בגלל התנאים האלו אנחנו ארגון שיכול לפעול גם בלי הרבה משאבים. יש לנו כמובן תרומות, אבל העובדה שיש לנו את התנאים של האוניברסיטה מאפשרת הרבה יותר".

 

ברוב המקרים לא ידוע מתי יוצא לדרך שבוע האפרטהייד, אבל הארגון דרוך, וכשהשבוע האנטי ישראלי מגיע פתאום, מעלים מיד ב-SSI את Hebrew liberation week, שבמסגרתו עורכים פעילויות, מסבירים על זכות היהודים בארץ ישראל, על ההיסטוריה והמורכבות, על המציאות המיוחדת של ישראל במזרח התיכון.

"אנחנו מסבירים אפילו דברים בסיסיים כמו טרמינולוגיה שגויה. כששואלים אם אנחנו לבנים אנחנו אומרים שאנחנו ישראלים. לבנים מתחבר עם קולוניאליסטים, אנחנו היינו בישראל מאז ומתמיד. כשסטודנטים שלא יודעים הרבה על המזה"ת רואים מיצג כמו שהוצג באוניברסיטה רק בשנה שעברה, של מחסום שבו חייל ישראלי מסרב לתת לאישה בהריון לעבור ובסוף גם יורה לה בבטן, קשה להם לשכוח את זה. הם לא יודעים שזה לא נכון ואנחנו פועלים לשנות את זה".

 

Hebrew liberation week. ארגון סטונטים למען ישראל ()
Hebrew liberation week. ארגון סטונטים למען ישראל

 

המטרה של הארגוןהיא, כמובן, לגרום לסטודנטים להקשיב. במקביל לפעילויות השוטפות, הם משתדלים להביא אל הקמפוס דוברים מסקרנים, הרצאות מעניינות שיסקרנו סטודנטים מכל מיני זוויות ולבסוף, יצליחו להוביל אותם ללמוד כמה עובדות בסיסיות על ישראל.

 

ביום ראשון הקרוב, 11 בספטמבר, הם מארחים בקמפוס את ח"כ אראל מרגלית ממפלגת העבודה. הוא ידבר על ההצלחה שלו בעסקים, החיים בניו יורק ואפילו על החוויה שלו כמי שהיה כאן ביום שבו נפלו מגדלי התאומים. הוא ידבר בעיקר על היי טק כגשר לסכסוך במזרח התיכון, וההרצאה פתוחה לסטודנטים ולכל מי שירצה לשמוע.

בארגון מקווים לראות כמה שיותר משתתפים ובכלל, לראות כמה שיותר יהודים וישראלים לוקחים חלק בפעילויות הרבות שמתכנן הארגון בשנה הקרובה.

 

לפרטים:

www.ssimovement.org

Facebook.com/ssioncampus

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים