שתף קטע נבחר

עשרות הרוגים ומאות פצועים במקסיקו: "מהרגעים הנוראיים בהיסטוריה"

כוחות הצלה ממשיכים לחפש אחר לכודים בבניינים שהתמוטטו לאחר רעידת האדמה החזקה ביותר במדינה זה 85 שנה. 61 בני אדם נהרגו. עשרות רעשי משנה המשיכו להרעיד את התושבים, 1.8 מיליון היו ללא חשמל למשך שעות. ובכל זאת - הרשויות ציפו לאסון גדול יותר וגם אזהרות הצונאמי בוטלו

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לפחות 61 בני אדם נהרגו אתמול (ו') בעקבות רעידת האדמה החזקה ביותר במקסיקו זה יותר משמונה עשורים, לאחר שזו גרמה להתמוטטות מבנים ולפינוי המוני של אזרחים במבנים רעועים ובאזורי שעשויים להיות מוכי גלי צונאמי. האזהרות מפני גלי ענק הגיעו עד לחופי דרום-מזרח אסיה, אך בשלב זה לא נשקפת סכנה לחופים. יותר ממיליון מתושבי מקסיקו סיטי נותרו ללא חשמל וכך גם כ-800 אלף תושבים בערים נוספות - אך החשמל הושב כבר למרבית הבתים, וכעת נערכת מקסיקו לשקם את האזורים שנהרסו באסון הטבע.

 

הרעש האדיר, בעוצמה 8.1 דרגות, הכה בחופה הדרומי של המדינה באזור חצות אתמול בלילה (שעון מקומי). היא הייתה חזקה פי כמה מונים מהרעידה האדירה של שנת 1985 ששיטחה אזורים שלמים בבירה מקסיקו סיטי והביאה למותם של אלפים רבים. הרעש הורגש גם בגואטמלה ובאל סלבדור, ומאז הורגשו עוד עשרות רעידות משנה. מהשירות הגיאולוגי בארה"ב נמסר כי זו הרעידה החזקה ביותר משנת 1932 – אז הורגש רעש גם כן ברמה 8.1 במדינת חליסקו המערבית.

 

 

 



 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הפעם, נראה שהנזק לעיר הבירה עצמה לא רב, שכן הרעש היה עמוק יותר וכן רחוק יותר מהבירה. אך אין ספק שהרעש בכל זאת נתן אותותיו בתושבים המבוהלים שברחו מביתם בפיג'מה.

 

העיר הדרומית חוצ'יטאן, שבמדינת אואחקה, שנמצאת ממש ליד מוקד הרעש, ספגה מכה קשה ביותר. בית מלון ובר בעיר קרסו לחלוטין, וכך גם חלקים מבניין העירייה ומבנים רבים ואחרים. "המצב בחוצ'יטאן קריטי, זה הרגע הנוראי ביותר בהיסטוריה של העיר", אמרה היום ראש העיר, גלוריה סאנצ'ס. לפי הממשלה, 25 נהרגו אואחקה, 17 מהם בעיר חוצ'יטאן.

 

גל צונאמי ראשון הכה בחופי מקסיקו והגיע לגובה של 0.7 מטרים, אך כאמור לא קיים בשלב זה חשש מפני גל נוסף.

 

רצו החוצה בפיג'מה: "אף פעם לא הרגשתי את האדמה רועדת ככה"

בשלב זה מדווחים במקסיקו על מאות פצועים, ונראה שמניין הנפגעים רק ילך ויגבר. הלימודים אתמול ברוב מרכז ודרום מקסיקו בוטלו, בין היתר כדי לאפשר לרשויות לבחון את מידת הנזק – במיוחד במבנים ציבוריים.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

מאז שעות הלילה והבוקר פועלים כוחות חילוץ באזורים שבהם קרסו מבנים בחיפוש אחר אנשים שנקברו תחת ההרס. לפי הרשויות המקומיות, הכוחות ציפו למצוא בשטח נזק רב יותר ונפגעים רבים יותר, במיוחד בהשוואה לרעידות אחרות בעוצמה זו.

 

חלונותיו של נמל התעופה במקסיקו סיטי נופצו ברעש האדמה והחשמל נותק מכמה שכונות שונות בבירה – ויותר ממיליון בני אדם נותרו בחשיכה. הרעש כאמור התרחש בשעה מאוחרת בלילה, כך שרבים מצאו את עצמם נסים על נפשם מתוך שינה. לילאנה ויה, 35, הייתה בביתה כשהתחילה הרעידה הגדולה, ורצה לרחוב בחלוק שינה כמו מיליונים אחרים. "זה הרגיש נורא, חשבתי שכל הבניין ייפול", סיפרה.

 

"אף פעם לא הייתי בשום מקום בכדור הארץ שזז כל כך הרבה. בהתחלה צחקתי, אבל כשפתאום כבו כל האורות, לא ידעתי מה לעשות", סיפר לואיס קרלוס בריסנו, ארכיטקט בן 31, שביקר בבירה מקסיקו סיטי בזמן הרעידה.

 

בינתיים דיווחו הרשויות על עשרות של רעידות משנה – שחלקן אף הגיעו לעוצמה של 5.7 דרגות. הרעידה הגדולה הורגשה על ידי כ-50 מיליון בני אדם מתוך 120 המיליון שמתגוררים במקסיקו. הרשויות ממשיכות לקרוא לתושבים להיות ערניים, לבדוק שאין כל דליפות גז או נזקים רציניים לבתיהם ולוודא שאכן ניתן לשהות בהם ללא חשש מהתמוטטות


פורסם לראשונה 08/09/2017 21:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הנזק במקסיקו
צילום: רויטרס
מומלצים