שתף קטע נבחר

מלכי הסנדוויץ'

טונה, חביתה, גבינה צהובה וחומוס: כמה דברים שאולי לא ידעתם על המילויים הכי פופולריים בסנדוויצ'ים הישראליים

בשיתוף תנובה

 

חביתה

 

* הילד צמחוני? חביתה בסנדוויץ' היא פתרון טוב בשבילו, בזכות התרומה המשמעותית של ויטמין ‭B 12 ‬

 

* בביצה אחת יש כ-‭70‬ קלוריות

 

* כמה מותר לאכול? כלל האצבע הוא שילדים ובני נוער יכולים לאכול ביצה אחת כל יום

 

* מאכסנים את הביצים בדלת המקרר? עדיף לשמור אותן באריזה המקורית ובתוך המקרר, שם קר יותר

 

* על פי השף גורדון רמזי, הסוד למקושקשת המושלמת הוא להוריד את המחבת מהאש לכמה שניות (ולהמשיך לערבב) ואז להחזיר, כך במשך שלוש פעמים

 

* רוב הוויטמינים, המינרלים (וגם הכולסטרול) נמצאים בחלמון, החלק הצהוב של הביצה. אל תוותרו עליו

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

חומוס

 

* ב-‭100‬ גרם חומוס מוכן (כזה שאתם קונים בסופר) יש כ-‭300‬ קלוריות

 

* לחומוס יש הרבה ערכים תזונתיים: הוא מספק סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וכמעט פי שניים מהברזל שיש בקטניות אחרות

 

* האם חומוס הוא חלבון או פחמימה? התשובה היא גם וגם. חומוס הוא קטנייה שיש בה תכולה גבוהה של חלבונים וגם פחמימות מורכבות

 

* החומוס כבש לא רק את המזרח התיכון אלא הפך לפופולרי גם בארצות-הברית – שם השפים מעודדים לאכול אותו כשהוא חם וטרי וטוענים שהגרסה הקרה והמשומרת היא חסרת טעם וערכים תזונתיים

 

* רוצים להכין חומוס בעצמכם? בררו אותו קודם והוציאו גרגירים פגומים. העדיפו באופן גורף את הזנים הבלדים או את החומוס הבולגרי ואל תקנו את החומוס הגדול, המקסיקני, כי המרקם לא ייצא לכם מוצלח

 

* אן האת'וויי, כוכבת הסרט עתיר השבחים "עלייתו של האביר האפל", סיפרה באחד הראיונות שכדי להגיע לגזרה המיוחלת, לקראת צילומי הסרט היא פצחה בדיאטת חומוס שדווקא הצליחה לה מאוד

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

גבינה צהובה

 

* המונח "גבינה צהובה" בעברית הוא תרגום מילולי מהמונח בגרמנית. הוא לא ממש נמצא בשימוש בשפות אחרות

 

* כדי לייצר פרוסה אחת של גבינה צהובה משתמשים בשתי כוסות חלב

 

* מחקרים הראו שאכילת גבינה צהובה יכולה לסייע במניעת עששת. מדוע? כי הסידן שיש בה חשוב לבניית העצמות, וגם השיניים הן סוג של עצם

 

* הילד בן 4 עד ‭?8‬ פרוסת גבינה צהובה תספק לו כשליש מכמות החלבון המומלצת ביום ו-%‭20‬ מכמות הסידן המומלצת

 

* בגבינה צהובה יש פי 7 סידן מאשר בגבינה לבנה

 

* מכינים טוסט ורוצים שהגבינה הצהובה לא "תגלוש" ותלכלך אותו? הניחו נייר אפייה על הטוסטר משני הצדדים שיעטוף את הלחם

 (צילום shutterstock) (צילום shutterstock)
(צילום shutterstock)
 

טונה

 

* טונה הוא דג בריא למדי: הוא דל בכולסטרול ועשיר בחלבון, בוויטמינים ובאומגה ‭,3‬ ויש בו הרבה חלבון ומעט שומן

 

* בטונה יש כספית, ולכן לא מומלץ לאכול אותו יותר מדי – כדאי לשים בסנדוויץ' שלוש-ארבע פעמים בשבוע

 

* ב-‭100‬ גרם טונה בהירה בשמן יש כ-‭200‬ קלוריות

 

* אם אתם לא אוכלים בשר ורוצים בכל זאת ליהנות ממנה על הגריל - הכניסו למעבד מזון 4 פרוסות קטנות של לחם שהרטבתם מראש וסחטתם, 4 ביצים קטנות, בצל, קורט פלפל שחור גרוס וחצי כפית מלח, טחנו אותם היטב, הוסיפו 3 קופסאות טונה, והכינו צורות של המבורגר. זה יהיה נפלא בכריך

 

* הטונה הפכה למאוד פופולרית בקרב ספורטאים כי היא עוזרת לבנות את מסת השרירים שלהם בצבירה מינימלית של שומן מיותר

 

* הטונה היקרה בעולם, כחולת הסנפיר, נמכרה לפני ארבע שנים במכירה פומבית ביפן תמורת יותר ממיליון וחצי דולר לנשיא רשת מסעדות יפניות

 (צילום: shuttertstock) (צילום: shuttertstock)
(צילום: shuttertstock)
 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף תנובה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים