שתף קטע נבחר

שנה חדשה, בית חדש

לא, לא חייבים לעבור דירה, לפעמים מספיקים שינויים קטנים בבית כדי להתחיל את השנה בתחושה אחרת. רינת טהר הפכה בשנותיה בניו יורק למעצבת פנים מבוקשת, ולכבוד השנה החדשה היא נותנת לנו טיפים קטנים לשינוי גדול

בסך הכל כל יום שעובר בחיינו דומה לזה שהיה לפניו ולא בטוח שיהיה שונה מזה שיבוא אחריו. אנחנו קמים בבוקר לאותן פעולות, יוצאים לאותו המסלול וחוזרים לאותו הבית. לא סתם, כנראה, הימים שלנו מחולקים לשבועות, השבועות לחודשים והחודשים לשנים. כך נפתחת בפנינו ההזדמנות לסגור פרק ולהתחיל חדש, לשנות, לנקות, להשליך, לחדש ולהתחדש. "אם אינך חש בשמחה", אמר רבי נחמן מברסלב, "העמד פנים. התאמץ לחייך. התנהג כאילו אתה שמח, והשמחה האמיתית... בוא-תבוא".

 

כמובן שאם הרבי אמר, לא יזיק לנסות, אבל לכבוד השנה החדשה, אולי כדאי לנו לעשות קצת יותר משליפת שיניים ומתיחת חניכיים. השנה נתחיל בשינויים קטנים ופרקטיים שיעלו חיוך אמיתי על שפתינו ויעניקו לנו תחושה שהשנה הזו תהיה טובה יותר.

 

יש כל מיני שינויים חיצוניים שממש כמו החיוך, אם נתחיל ונתעקש עליהם, יובילו אותנו לשינוי גדול הרבה יותר. אנחנו יכולים להירשם לחדר כושר, סדנאת הדרך אל האושר, להזמין תפריט דיאטטי מותאם או לקנות בגד חדש ככה סתם. אנחנו יכולים גם לדאוג שהבית שלנו ילבש חג ואולי אם נעשה כמה שינויים בחלל שאליו אנחנו חוזרים בכל ערב מחדש, השינוי יתחיל בין כותלי הבית. "תחושת התחדשות בבית יכולה לעשות את כל ההבדל", מסבירה המעצבת רינת טהר, שמכירה מקרוב את האפקט של עיצוב הבית. יום אחרי שלקוחה סיפרה לה שהעבודה שלה על עיצוב הבית סייעה למשפחה להתגבר על התקופה הקשה בחייהם, היה לה ברור שהיא במקום הנכון.

 

"זו עבודה שקמה לתחיה ביצירה. טהר. צילומים: Ilir Rizaj Photography ()
"זו עבודה שקמה לתחיה ביצירה. טהר. צילומים: Ilir Rizaj Photography

 

טהר, 39, הגיעה לניו יורק לפני 18 שנים. "כמו רוב הישראלים", היא מספרת, "לא תכננתי להישאר, אבל החיים עשו את שלהם ומצאתי את עצמי כאן". בתחילה עבדה כנני ("הייתי אחת הטובות בעיר, שתדעי"), אבל לאחר שהמשפחה עמדה לעזוב, הציע אב המשפחה לרינת להשתלב במשרד הנדל"ן שלו בעיר והוא בתמורה הגיש עבורה ניירות להסדר השהייה. "עברתי דרך מפקידת קבלה למנהלת משרד, ניהלתי פרויקטים גדולים של בניינים מהעיר ועד לרפובליקה הדומיניקנית".

 

עיצוב תמיד היה תשוקה עבורה, אבל כשהחיים מחייבים, קצת קשה להתפנות לחלומות. "העבודה סחטה ממני את רוב הזמן, אבל יום אחד ביקשה ממני חברה בתור טובה שאעזור לה להכין דירה לדוגמא בפרויקט נדל"ני גדול. כשסיימנו הבנתי", היא מצהירה, "מצאתי את שאהבה נפשי".

 

כך נחשפה טהר ל'סטייג'ינג', הכנת דירות תצוגה להצגה בפני רוכשים פוטנציאלים. כשהחברה פנתה אליה שוב, היא כבר התפרסה על פרויקט גדול יותר שזכה אפילו בפרס ה-best model apartment. מסתבר שיש דבר כזה. "לא היה לי מושג מה אני עושה. לא עקבתי אחרי חוקים או קראתי מספר. מעולם לא למדתי את זה, עשיתי הכל מהבטן. זו עבודה שקמה לתחיה ביצירה".

 

"הסוד טמון בחמימות. עיצוב צריך להיות עם לב". מעיצוביה של רינת טהר ()
"הסוד טמון בחמימות. עיצוב צריך להיות עם לב". מעיצוביה של רינת טהר

 

כשהמעצבת הראשית של אותה חברה אמרה לה שאין סיבה שתלך ללמוד את המקצוע, פשוט כי יש לה את זה, היה לה ברור ששם היא צריכה להיות. היא התפטרה באומץ מעבודתה ומספרת שלמדה תוך כדי תנועה. "המזל שלי היה שבגלל שמדובר ב'סטייג'ינג', הרבה מאוד אנשים נחשפו לעבודה שלי ובעצמם יצרו איתי קשר".

 

היא הופיעה עם עיצוביה בתכניות טלוויזיה, זכתה בפרסי עיצוב, עיצבה דירות היי אנד ואפילו נסעה עד אפריקה כחלק מצוות מעצבים שעיצבו מלון עבור נשיא גבון. אבל אז הגיעה שנת 2008 והיא מספרת ששירותי הסטייג'ינג והעיצוב היו הראשונים לוותר עליהם. "נאלצתי לקחת עבודה נוספת, אבל אחרי שנה, כשעיצבתי טאון האוס בצ'לסי במשך שנה שלמה כל יום אחרי העבודה ובסופי שבוע, בעלת הבית פנתה אלי וסיפרה שהעיצוב הפך את הבית ממקום נעים למקום קודר ועזר להקל עליהם בתקופה קשה. יום למחקרת הגשתי פיטורים ואמרתי זהו, או שמזה אני מתפרנסת או שאני חוזרת לישראל".

 

לישראל, כפי שניחשתם, היא לא חזרה. היא החלה לעצב שוב בתים בקצב, ממנהטן להאמפטונס, מסטייג'ינג ועד עיצוב אישי של בית החלומות של כל לקוח. "הכל מפה לאוזן מאז ואני לא מפסיקה לעבוד. לאט לאט העסק גדל, הפן האישי מאוד חשוב לי. אני תמיד אומרת ללקוח שאנחנו במערכת יחסים. אני לומדת אותם ועם הטאץ' והנסיון שלי אני מתרגמת את זה לעיצוב". בקרוב תגיע גם לישראל לעצב בפרויקט חדש, אבל היא מספרת שלא משנה כמה בתי היי אנד עיצבה בניו יורק, זה עדיין מרגש בכל פעם מחדש. "כשאתה עושה את זה בניו יורק, אתה לפעמים צובט את עצמך שאתה חי את החלום".

 

כשמדובר בדירות של סטייג'ינג, רינת מדגישה שהסוד טמון בחמימות. "גם כששאלתי אנשים מה בדירות לדוגמא שראו גרם להם לבחור בי, אמרו שזה תמיד מרגיש בית, מאוד חמים, וככה אני מאמינה השעיצוב צריך להיות עם לב ולהתאים למגורים".

 

לקראת השנה החדשה, כולנו רוצים שינוי, ואם הוא לא מתחיל (רק) מבפנהים, נשמח שיתחיל מבחוץ, בחלל ביתינו.

 

לרינת יש כמה עצות:

"זה מתחיל במיקום הנכון לכל רהיט. אני משתמשת המון בתורת פאנג פוואי, כדי ליצור זרימה ואנרגיות חיוביות. מבחינת מיקום רהיטים. כמובן שזה תלוי בחלל שלכם.

“אני ממליצה להשתמש בצבעים ניטרליים של ספות, כדי להגדיל את השטח ולתת מרווח לבית. גוונים ניטרלים עם גווני צבע, 'פופ אוף קולור', מחדשים לנו את הבית בלי הרבה מאמץ. אפשר גם לצבוע קיר אחד בצבע דרמטי יותר, סטייטמנט. בדרך כלל זה יהיה הקיר שמאחורי הספה או הטלוויזיה. אני אוהבת לעשות אותו בשחור. זה נשמע דרמטי, אבל זה יוצא מאוד מיוחד וצבעוני.

“בדירות, בעיקר בדירות קטנות יותר שיש לא מעט בניו יורק, אני ממליצה להשתמש במראות, כך תרחיבו את השטח ולפי הפנג שוואי, תובילו אנרגיות טובות בבית. טוב לשים את המראות בעיקר על הקיר מאחורי הספות.על הקירות אני בעד אמנות. אני משתמשת הרבה מאוד בציורי אובר. שמחה גם לתת במה לאמנים מקומיים וישראלים. מאוד פשוט למצוא ובמחירים טובים.

“אני מאוד אוהבת פרחים. הם מעניקים חיים בבית. לפרויקטים אני משתמשת במלאכותיים ממשי, הם לא יקרים, אפשר לקנות אותם בשוק הפרחים במיד טאון . פרחים יכולים לעשות סטייטמנט גדול מאוד ומשמעותי, כי זה נותן חיים. פרחים מומלצים הם אלפנט אירס, אלה עלים גדולים שבכד תמיד מרשימים. בעונה אני אוהבת טוליפים ולילים שיש להם ניחוח ונפח מרשים באווירה.

 

"כריות מוסיפות ומעניקות נפח ויוקרה". מעיצוביה של טהר ()
"כריות מוסיפות ומעניקות נפח ויוקרה". מעיצוביה של טהר

 

“אני גם מאוד אוהבת טפטים, מנסה להשחיל את זה לכל פרויקט, בעיקר בדירות בניו יורק, הם משדרגים את האווירה והחלל הופך נעים ולא מאיים. היום טפטים הם לא אלו מהבית של סבתא. הם ייחודיים ומודרנים. אני אוהבת אותם בפינות אוכל וחדר שינה בעיקר.

“אפשר לעשות גם מבית קטן יותר חלל שנראה כמו היי-אנד, יוקרתי ועשיר. אני משתמשת בכריות. על מיטה, על ספה. כריות נוי, כריות יורו שם, כריות מרובעות גדולות, מוסיפות ומעניקות נפח ויוקרה.

“כמו שאישה בשמלה שחורה עונדת תכשיטים שמשדרגים את הלוק, ככה גם אקססוריז בבית. אני ממליצה להלביש את הבית. זה נוח לכיס, בעיקר כאן בארה"ב יש כל כך הרבה מגוון, ומיד מבחינים בשינוי.

“וילונות הם אלמנט עיצובי מאוד מרכזי בבית. על מנת לתת לבית אווירה, אני אוהבת ליצור, במיוחד בדירות בניו יורק, מרחב. הדרך הנכונה היא לעשות את זה או עם בד שקוף או פשתן בצבעים נייטרלים ועדינים יותר. חשוב שהווילון יתחיל מהתקרה ונושק לרצפה. זה עושה אווירה של בית גדול יותר ומלכותי, אבל גם חמים ומתאים לסגנון מסורתי או מודרני.

“העצה הכי חשובה, היא לנקות את מה שלא צריך. להיפטר מעומס יתר, בעיה שרובנו מכניסים הביתה. כשיש לך עומס בעין זה מיד גורם לאי שקט וכשאתה משקיע ועושה סדר, מפנה מה שלא באמת נחוץ, זה עוזר לנפש ונותן תחושת התחדשות בבית, תחושה שכולנו רוצים לשנה החדשה”.

 

www.tahardecor.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים