שתף קטע נבחר

שתיתם פעם קפה עם פסיפלורה?

זה המשקה שהפך את ליאן כיאל מהכפר ג'דיידה לאלופה הראשונה בתחרות הבריסטה של רשת ארומה. וגם: ראיון עם ראש חבר השופטים, שבכלל לא מבין מה טוב ברשתות קפה

לראשונה ניצחה אישה בתחרות הבריסטה השנתית שעורכת רשת ארומה זה 11 שנה. ה"בריסטה" מתמחה בהכנת קפה, בעיקר במכונת אספרסו. המנצחת היא ליאן כיאל, בת 20 מג'דיידה שליד עכו, שעובדת כשנתיים בסניף ארומה בעין המפרץ.

 

התחרות נערכת בחסות הארגון הבינלאומי לבריסטות ועל פי התקן שלו. הפרס של כיאל הוא קורס מקצועי לבריסטות שיתקיים במילאנו, אליו תטוס עם זכיין הסניף.

 

את הכף לטובת כיאל הכריע משקה הקפה המקורי שהכינה במשימה בגמר התחרות באמפי שוני: תערובת אספרסו, מחית פסיפלורה שתרמה חמצמצות, צמח הלואיזה שנתן טוויסט לימוני וארומה של לוונדר. היא זכתה לתשואות חבר השופטים בראשות פאולו גואריצ'י מחברת צ'ימבלי מאיטליה, יצרנית מובילה בעולם למכונות קפה. גואריצ'י משמש מדריך בריסטה, מומחה לקפה באקדמיה לקפה, טועם קפה מטעם Istituto Nazionale Espresso Italiano ושופט מוסמך של המכון הבינלאומי לטועמי קפה (IIAC).

 

גואריצ'י הפתיע אותנו ואמר, שבאיטליה אין כלל רשתות קפה: "האיטלקים דוחים את קונספט הרשת בתחום הקפה. בעינינו זה קונספט אמריקאי, זה מקדונלד'ס. אצלנו 90% מבתי הקפה בבעלות פרטית, חלקם בבעלות של דורות". לדבריו, האיטלקי לא יוותר על בית הקפה הביתי שלו, מאחר שהצרכנים האיטלקים מחפשים את היחס האישי והמסורת של המקום. "זה לא טבעי לנו ללכת לרשת. אצלכם לצד הקפה מוכרים מזון וארוחות, אצלנו זה לא קיים, קונים רק כוס קפה", הוא אומר. גם המחיר שונה לגמרי: "המחיר לכוס קפה נע בין חצי יורו בדרום עד 1.3 יורו בערים הגדולות", הוא אומר. "בלתי אפשרי שבעלי בתי הקפה ינסו להעלות את מחיר האספרסו. איש לא ייכנס אליהם".

 

ואיך איכות הקפה בישראל?

"טובה מהרבה ארצות אחרות. לטעמי, אחרי איטליה ממוצבת נורבגיה ואחריה בריטניה, שתרבות הקפה מאוד התפתחה בה מהתקופה שבה הבריטים שתו רק תה".

 

הידיעה פורסמה במוסף "ממון" של עיתון "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים