שתף קטע נבחר

הזוכה הגדול באופיר: "פוקסטרוט" של שמוליק מעוז

"פוקסטרוט" של שמוליק מעוז הוא המנצח הגדול בטקס פרסי אופיר. הסרט זכה בשמונה פרסים, בהם פרס הסרט הטוב ביותר, פרס הבימוי ופרס השחקן הטוב ביותר שהלך לליאור אשכנזי. גיבורות "לא פה, לא שם" לא יצאו בידיים ריקות וזכו בפרס השחקנית הראשית ובפרס שחקנית המשנה. רגב: "חלוקת תקציב הממשלה בתחום הקולנוע תשתנה"

 

 

בצל הסערה על ההחלטה שלא להזמין את שרת התרבות והספורט מירי רגב, טקס פרסי אופיר התקיים הערב (ג') באשדוד. סרטו של שמוליק מעוז "פוקסטרוט" נבחר לסרט הטוב ביותר וינסה לייצג את ישראל בטקס האוסקר ה-90 במספרו שייתקיים במרס 2018. הסרט זכה בשמונה סרטים מתוך 13 מועמדויות והוא ללא ספק המנצח הגדול של הערב.

 

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

עם זכייתו בפרס החשוב ביותר בטקס, מעוז אמר כי "במאי הוא השגריר של נשמתו, יצירה היא דחף לתרגם את עולמו הפנימי של היוצר. יצירה לא משקפת מציאות היא מביעה אותה ומקצינה אותה כדי לעורר גילוי ולייצר גילוי. פעם הייתי חייל, לחמתי בקרבות עקובים מדם. 'פוקסטרוט' נעשה מתוך אהבה למקום, לאנשים שחיים בי ולקולנוע. שום שקר והסתה לא יוכלו להכתים את האהבה הזאת, זאת אהבת אמת".

 

הסרט מגולל את סיפורה של משפחה ישראלית שמתמודדת עם שכול וגורל, ועלה לכותרות לאחר שהצליח להכעיס את שרת התרבות מירי רגב בגלל סצנה אחת שלכאורה מראה טיוח של חיילי צה"ל. 

 

ליאור אשכנזי. פרס השחקן הראשי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ליאור אשכנזי. פרס השחקן הראשי(צילום: מוטי קמחי)

לצד פרס הסרט הטוב מעוז זכה גם בפרס הבימוי. בפרס השחקן הראשי זכה גיבור הסרט, ליאור אשכנזי. לדבריו הוא לא הכין נאום אך הודה נרגשות למשפחתו ולבתו שמתגייסת השנה לצה"ל, "לא כי היא חייבת, אלא כי היא רוצה". עוד אמר כי "פוקסטרוט הוא הסרט הכי ישראלי שיש - אין ישראלי שייצפה בו ולא ימצא בו את עצמו". פרס השחקנית הטובה ביותר הלך לשאדן קנבורה על תפקידה ב"לא פה, לא שם". בפרס התסריט זכה שבי גביזון עם סרטו "געגוע" - זוהי הזכייה היחידה של הסרט שהיה מועמד ל-13 פרסים ונחשב למתחרה העיקרי של "פוקסטרוט". בנוסף הוענק פרס מפעל חיים לבמאי, למרצה ולחוקר הקולנוע, ניסים דיין.  

 

שאדן קנבורה, פרס השחקנית הראשית (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שאדן קנבורה, פרס השחקנית הראשית(צילום: מוטי קמחי)

עוד לפני שהחל הטקס שני מפגינים עמדו מחוץ לאולם קבלת הפנים והפגינו על מימון הקולנוע הישראלי ועל "הניתוק" מהעם לדבריהם. השניים שעמדו עם דגל ישראל מחו על כך שבאולם אין דגל ישראל. בתגובה נטלה השחקנית אסתי זקהיים את הדגל לידיה ונכנסה איתו לאולם. עוד אירוע הקשור לסערת רגב, התרחש באמצע הטקס כשאחת המשתתפות צעקה "מירי רגב את חסרה לנו ואנחנו אוהבים אותך", בסוף דבריה הוצאה מהאולם.

 

 

 

אסתי זקהיים לוקחת את הדגל מהמפגינים ()
אסתי זקהיים לוקחת את הדגל מהמפגינים

מוש דנון, יושב ראש הקולנוע וטלוויזיה, פתח את הטקס מיד לאחר חלוקת פרס הצילום והתייחס לדברי השרה מירי רגב שיצאה לאחרונה נגד הסרט ונגד התעשייה הקולנועית בארץ: "אנחנו יוצרים, לא בוגדים. אנחנו מספרי סיפורים ובחלקם יש הנחת זרקור וגם מסר. וכן, אנחנו גם מספרים את הסיפור של הסכסוך הארץ ישראלי. לאף אחד מאיתנו אין מנדט על האמת וגם לא לאף אחד אחר. לכל אחד מאיתנו מותר להעביר ביקורת על מעשים למזרחים, לערבים, הדרת נשים, וחברות חלשות". בסיום דבריו ביקש מהנואמים לכבד את המעמד ולא להעליב את מי שלא נוכח בטקס.

 

 

מוש דנון, יו"ר האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מוש דנון, יו"ר האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה(צילום: מוטי קמחי)

 

למיס עמאר, שחקנית פלסטינית, הגישה את פרס שחקנית המשנה למונא חווה, שחקנית "לא פה, לא שם" - לא לפני שנשאה נאום נוקב על זהותה כיוצרת פלסטינית. מיד לאחר מכן, נחמה ריבלין, רעייתו של נשיא המדינה ראובן ריבלין, הגישה את פרס הסרט התיעודי הטוב ביותר ל"בן גוריון אפילוג" של יריב מוזר ויעל פרלוב. בנאומה דיברה על אהבתה לקולנוע איטי ואמרה יפה כי "קולנוע מאפשר לכולנו להסתכל פנימה לנפש שלנו כאנשים וכאומה". 

 

חווא. זכתה בפרס שחקנית המשנה ב"לא פה, לא שם" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חווא. זכתה בפרס שחקנית המשנה ב"לא פה, לא שם"(צילום: מוטי קמחי)

 

עם הידיעה על זכייתו של "פוקסטרוט", שרת התרבות מירי רגב מיהרה לפרסם הצהרה. "אני מתביישת שהאקדמיה לקולנוע בישראל מעמידה כפאר היצירה, וכמועמד שלנו לפרס האוסקר - סרט שבחר להעליל שקר על צבא הגנה לישראל. לא נותר לי אלא להתנצל בפני חיילי צהל ובני משפחותיהם. זה לא מגיע להם. וכפי שאמרתי היום חלוקת תקציב הממשלתי בתחום הקולנוע תשתנה".

 

רשימת הפרסים המלאים:

 

פרס הסרט: "פוקסטרוט"

פרס הבימוי: שמוליק מעוז, ""פוקסטרוט"

פרס התסריט: שבי גביזון, "געגוע"

השחקן הטוב ביותר: ליאור אשכנזי, "פוקסטורט"

השחקנית הטובה ביותר: שאדן קנבורה, "לא פה, לא שם"

שחקן המשנה: עמי סמולרצ'יק, "פיגומים"

שחקנית המשנה: מונה חווא, "לא פה לא שם"

הסרט העלילתי הקצר: "נפילות"

פרס האיפור: "המועדון לספרות יפה של גברת ינקולובה'"

הסרט התיעודי מעל 60 דקות: "בן גוריון, אפילוג"

הסרט התיעודי הקצר: "מקווה שאני בפריים"

פרס הפסקול: אלכס קלוד, "פוקסטרוט"

פרס עיצוב אמנותי: ערד שאואט, ״פוקסטרוט״

פרס עיצוב התלבושות: מאיה לייבוביץ', "המועדון לספרות יפה של גברת ינקולובה"

פרס הישגים מקצועיים: ערה לפיד

פרס הליהוק: אורית אזולאי, "מוטלים בספק"

פרס המוזיקה המקורית: אופיר ליבוביץ׳ ועמית פוזננסקי, "פוקסטרוט"

פרס העריכה: גיא נמש ואריק להב לייבוביץ', "פוקסטרוט"

פרס הצילום: גיורא ביח, "פוקסטרוט"

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
המנצחים הגדולים
צילום: מוטי קמחי
לאתר ההטבות
מומלצים