שתף קטע נבחר

הדרך המתוקה ביותר לשנה חדשה

תפוח בדבש? הצחקתם את אמריקה. ההמצאה המתוקה החדשה היא דונאטס-בבקה, קינוח אלוהי שישאיר טעם מתוק בפה עד לשנה הבאה. ברייס גרובר עם הפרטים

אם אתם מאלה שאוהבים את טעמה הנימוח של ה'בבקה' המפורסמת, אתם בחברה טובה ובעוד שהעולם נראה נפיץ מאי פעם, הלחץ גובר ולא ברור לנו מה יהיה בעוד רגע, אלוהי הפחמימות שלחו אלינו את המאפה השוקולדי המפנק כדי שלא נשכח כמה העולם הזה יכול להיות מתוק.

בזמנים קשים כמו אלו, נדרשים כוחות מתוגברים ולכבוד משימה, באיחוד ח פעמי, התמזגה הבבקה עם הקינוח האמריקאי שמעולם לא איכזב- הדונאט.

השניים, כגוף אחד, מכונים מעתה-

the chocolate babka-stuffed donut , דונאט ממולא בבבקה שוקולד והאמת היא שמדובר בכל מה שאי פעם פינטזתם עליו (טוב, אולי חוץ מזה שצריך גם ללכת לעבודה, כי כנראה שעדיין תצטרכו ללכת גם לעבודה).

 

המתכון פותח על ידי מוסד הדונאטס המפורסם של מיאמי The Salty Donut, בוטיק מצליח לדונאטס שידוע בשנים האחרונות בטעמים הייחודיים של המאפים שלו, מסופגניות קשת בענן, עד ללחמניות הדביקות והפעם, לשנה מתוקה, הבבקה-דונאט. לדעתנו, מדובר בסופגניה בעלת ערך גדול יותר אפילו מזו המצופה בזהב, עליה סיפרנו לכם לא אחת בשנה האחרונה.

 

 

בבוטיק הסופגניות המפורסם מספרים שהרעיון לייצר את 'ילד האהבה' של שני הקינוחים הפופולארים עלה כבר מזמן, אך יצא לפועל כשישב צוות העובדים עם שף הקינוחים ראחני. התוצאה? תערובת יפה של בצק בריוש, סירופ קל, גנאש שוקולד משובח, שטרויזל של שוקולד ואגוזים וטעם אלוהי.

בימים אלו נמכרות הסופגניות העסיסיות ב-6$ בשלוחות השונות של קונדיטורית הבוטיק במיאמי. לפחות בשלב זה, לא יוכלו להרחיב את המכירה מעבר לגבולות העיר, אבל למי שממש ממש חייב, הם מציים כמה רמזים על הדרך לייצר את הדונאט בעצמו.

 

"אנחנו משתמשים בבריוש סטנדרטי ובריוש שוקולד ואותם אנחנו קולעים לצמה". אם תרצו אגב להפוך את שלכם לפרווה, אפשר להשתמש גם במתכון של חלה במקום מתכון של בריוש. "בין השכבות, אנחנו מורחים ממרח שוקולד שייצרנו בעצמנו ומפזרים שטרויזל שוקולד ואגוזים לפני שהאפיה מסתיימת במלואה. אחרי האפייה", הם מוסיפים, "אנחנו מפזרים על הדונאט סירופ פשוט להפוך את הבצק לרך ונימוח".

 

 

ברגע שהדונאטס יצאו מהתנור, אנחנו מערבבים את הצק הבריוש ובריוש השוקולד שנותרו, משטחים, מורחים ממרחף מפזרים שטרויזל, על הבצק נניח את הדונאטס, ונעטוף אותן. אחרי הטיגון, קשה לפספס את השלמות.

 

השמועה מספרת שב Salty Donutמציעים את הדונאט האלוהי גם בטעמים של חמאה מלוחה, גויאבה וגבינה, ואפילו תה ולימונדה. אז אולי כדאי להוסיף גם את אלו לרשימת ה'חובה לטעום' שלנו, ביחד עם Negroni donuts או vegan mermaid donuts.

 

 

לנו רק נותר לקוות שישאירו את הדונאטס המפתות בתפריט עד יום הדונאטס הבינלאומי ואם תהיתם אם כדאי לכם להשקיע בבבקה דונאטס לאחת מארוחות החג הרבות כל כך, תזכרו ששזו כנראה המתנה האטרקטיבית ביותר כדי לאחל למארחים שלכם שנה טובה ומתוקה, מתוקה יותר מאי פעם.

 

להמשך הכתבה של ברייס באנגלית הקליקו כאן או :http://www.theluxuryspot.com/chocolate-babka-stuffed-donuts-exist-not-fake-news/

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים