שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

לוחם מג"ב נפצע בפיגוע ודרש לחזור לשירות, המאבטח לקח משמרת נוספת. סיפורי הנרצחים

סולומון גברייה, לוחם מג"ב שנרצח בפיגוע בהר אדר, נפצע בפיגוע רק לפני שנה: "הוא היה פטריוט". בבית משפחתו של יוסף עותמאן, מאבטח מאבו גוש שהכיר את המחבל ונרצח, תקפו את הפלסטינים: "לא רוצים שלום עם ישראל". המאבטח הנוסף שנרצח הוא אור אריש מהר אדר: "ביקש משמרת כדי לחסוך כסף ללימודים"

 

 

בחודש אוקטובר 2016 נפצע סמ"ר סולמון גברייה באורח קל בפיגוע דקירה סמוך למבשרת ציון. כעבור כשנה שוב נקלע גברייה לזירת פיגוע, והפעם התוצאה הייתה קשה בהרבה. גברייה נרצח לאחר שנימר ג'מל, פלסטיני בעל היתר עבודה, הגיע למעבר הבידוק לכניסת עובדים פלסטינים בהר אדר וירה בו ובשני מאבטחים נוספים, שנרצחו גם הם. הלווייתו של גברייה תיערך הערב (ג') בשעה 17:00 בחלקה הצבאית בבית העלמין בבאר יעקב. מלבד גברייה נרצחו המאבטחים יוסף עותמאן, בן 25 מאבו גוש, שיובא למנוחות אחר הצהריים, ואור אריש, בן 25 מהר אדר, שייטמן בהר המנוחות בירושלים ב-16:30.

 

פיגוע בהר אדר - כתבות נוספות:

נתניהו לאחר הפיגוע: "נשלול היתרי עבודה ממשפחתו"

צה"ל מכתר את המרחב שממנו יצא המחבל

המחבל כתב לאשתו לפני הפיגוע: "הייתי בעל גרוע"

 

בבית משפחתו של גברייה בן ה-20 בבאר יעקב התאספו עשרות כדי לנחם את המשפחה. "הוא נפצע בפיגוע, הבריא וחזר למסלול שלו", סיפר אחד ממנהיגי הקהילה האתיופית בבאר יעקב, ברוך בוגלה. "הוא נפצע בצוואר, אבל דרש לחזור לחברים שלו. לא זכינו לראות אותו הופך לאזרח". עוד סיפר על הלוחם שנרצח: "הוא גדל בעיר והיה תלמיד מצטיין בצורה בלתי רגילה. הוא היה בחור עם לב ענק, בכור להוריו ואח לאחות חיילת ועוד שני אחים קטנים. מה שקרה היום זה הגורל שלנו והמדיניות שלנו. אנחנו משלמים את המחיר".

סמ"ר סולומון גברייה שנרצח בפיגוע (צילום: דוברות משטרה) (צילום: דוברות משטרה)
סמ"ר סולומון גברייה שנרצח בפיגוע(צילום: דוברות משטרה)

האבל על מותו של לוחם מג"ב (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
האבל על מותו של לוחם מג"ב(צילום: שאול גולן)

מחוץ לבית המשפחה בבאר יעקב (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
מחוץ לבית המשפחה בבאר יעקב(צילום: שאול גולן)

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

שרה אדמסו, חברת המשפחה שמכירה את גברייה מילדות, סיפרה עליו: "הוא ילד מיוחד, ואפשר להגיד הרבה עליו וזה מאוד קשה. אני מכירה את המשפחה ואנחנו חברים וגדלתי עם האחים שלו ואיתו, מכירה אותם מקרוב. המשפחה שלו צנועה ומיוחדת. אפשר לכתוב עליה ספרים. פשוט משפחה לתפארת. אבא שלו הביא את אחיו הקטן למעון שבו אני עובדת ותוך שלוש דקות קיבלנו עדכון שהיה פיגוע ויצאתי משם בריצה. אחרי הפיגוע הקודם המשפחה התחננה שהוא לא יחזור בחזרה, אבל הוא אהב מאוד את השירות וזה היה בדם שלו".

 

ראש מועצת באר יעקב ניסים גוזלן אמר: "התעוררנו הבוקר לאסון כבד, פיגוע רצחני מתועב על ידי בן עוולה שפשוט הרס את החיים של משפחות בישראל, ובהם תושב באר יעקב סולומון גברייה. הוא היה מלח הארץ, לוחם במג"ב. לפני שנה הוא נפצע בפיגוע בקו התפר בירושלים ואחרי חודשיים של החלמה חזר למשמר הגבול כדי להגן על המדינה. הוא אהב את המדינה, הוא פטריוט. הוא אהב את השירות שלו וכולם אהבו אותו".

 

מפקד הפלוגה שבה שירת סולומון, רפ"ק משה דאבוש, הגיע לבית המשפחה וסיפר על האירוע: "הייתה בדיקה בפעילות שגרתית שפועלים פלסטינים עם אבטחה של הר אדר, והצוות זיהה שמשהו לא בסדר עם החשוד. הוא הוציא אקדח וירה. לצערי, לוחם שלי נהרג עם שני מאבטחים. מה שעורר את החשד היה שהמחבל לבש ז'קט והתנהג מוזר".

 

רפ"ק דאבוש הוסיף כי "במג"ב יש מערך נפלא שתומך בלוחמים בשטח, שממשיכים בעבודתם ובהמשך יקבלו את כל הסיוע הדרוש. אני כאן בבית המשפחה כדי לתמוך בהם. הוא שירת תחתיי שנה וחצי והיה לוחם מצוין עם דוגמה אישית וצניעות רבה. לפני שנה הוא היה מעורב באירוע ובגופו ובידיו הציל את תושבי ירשלים והסביבה והצליח להיאבק עם המחבל. אחרי שנפצע הוא התעקש לחזור וסירב לא להיות לוחם בעוטף ירושלים".

 

"הגיע הזמן לעשות שלום"

בפיגוע נרצח גם יוסף עותמאן, מאבטח מאבו גוש. מוחיי, בן דודו של עותמאן, נרצח בפיגוע בשוק מחנה יהודה ב-1997. בן הדוד עבד כמוכר בחנות תבלינים בשוק ונהרג כששני מחבלים פוצצו את עצמם במקום. עיסאם עותמאן, אביו של יוסף, סיפר כי בנו הכיר את המחבל: "הוא תמיד היה עוזר לאנשים ובלי להסס. האדם שרצח אותו הוא לא בן אדם".

 

 

במרכז התמונה: יוסף עותמאן, המאבטח שנרצח ()
במרכז התמונה: יוסף עותמאן, המאבטח שנרצח

בית המשפחה של עותמאן באבו גוש. זעם על הרשות הפלסטינית ()
בית המשפחה של עותמאן באבו גוש. זעם על הרשות הפלסטינית

"יוסף החזיק את יחידת האבטחה שם. כמו שהוא שמר על תושבי הר אדר הוא שמר על הפועלים שעבדו ביישוב. הוא היה לוחם והשתחרר עם תעודת לוחם מצטיין. רקדנו בחתונה של הבת לפני פחות מעשרה ימים. אני לא מאחל את זה לאף אבא, לאף אדם שחינך את הילדים שלו לבחור בחיים". השר גלעד ארדן הגיע לאבו גוש ופגש את אביו של המאבטח שנרצח. האב סיפר שהספיק להגיע לזירת הפיגוע וראה את בנו ללא רוח חיים.  

 

קרוב משפחה אחר של עותמאן תקף את הפלסטינים: "אני מאשים את הרשות הפלסטינית שלא רוצה לעשות שלום עם ישראל. האזרחים בסוף משלמים את המחיר. הגיע הזמן להגיע להסכם שלום כדי שיהיו לנו חיים בטוחים ונוחים".

 

איסר ג'אבר, ראש מועצת אבו גוש, ספד לבן המקום: "הוא לא חלק מהסכסוך. הוא בסך הכול בן אדם שרצה להתפרנס בכבוד. הוא נהרג בצורה כזאת שמשליכה על כל היישוב. זה מאוד מצער שאנחנו באבו גוש בפרט והאזרחים הערבים במדינה בכלל שבויים בין מדינתו לבין בני עמנו בצד השני. פתאום הבן שלנו נהרג על ידי בני עמנו, שאיתם יש לנו גם יחסים קרובים. מאבק לא מנהלים בצורה כזאת. אנחנו מאמינים בניהול הסדרים דרך משא ומתן, דרך דיאלוג ולא בשימוש באלימות, ולצערי אני לא יודע מה המניעים שעמדו מאחורי הבחור הפלסטיני שעשה מה שעשה. אני מקווה שזה יהיה אחרון הקורבנות".

 

"כולם אהבו את אור"

בבית המשפחה של אור אריש התכנסו בני משפחה וחברים רבים שהתקשו לקבל את רוע הבשורה. "הוא היה צריך לעשות משמרת ערב, אבל הוא ביקש לעשות גם משמרת בוקר כדי לאסוף כסף ללימודים", סיפרה שכנה שיצאה מבית המשפחה.

ביקש משמרת נוספת כדי לחסוך ללימודים. אור אריש ()
ביקש משמרת נוספת כדי לחסוך ללימודים. אור אריש
 

ההתכתבות בין אחותו של אור לחברו ()
ההתכתבות בין אחותו של אור לחברו

 

היא הוסיפה כי "אימו בוכה ואומרת שזה לא יכול להיות. היא זעקה שהיא קוברת את הבן שלה. האבא מפורק לגמרי. הוא דיבר איתו אתמול בלילה". לאחר מכן יצא האח הצעיר של הנרצח השלישי בפיגוע כשהוא בוכה וצועק בטלפון: "אני לא מאמין".

 

יעקב חיון, דודו של אור בן ה-25, ספד לו: "הוא היה ילד מיוחד. שירת בצנחנים. אחרי השחרור ניסינו לתת לו כיוון בחיים והוא עבר קורס אבטחה והתחיל לעבוד לפני כמה חודשים. הוא היה ילד מקסים שכולם אהבו".

 

אבי, חברו הטוב של אור, התכתב עם אחותו של הנרצח ליטל: "איפה אתם? תעדכני אותי", כתב אבי. ליטל השיבה לו כעבור כמה דקות: "נהרג".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מימין לשמאל: יוסף עותמאן, סולומון גברייה ואור אריש
מומלצים