שתף קטע נבחר

לקראת משאל העם מחר: קטלאנים מתבצרים בקלפיות

ממשלת ספרד הורתה למנוע את ההצבעה על היפרדות חבל קטלוניה ובירתו ברצלונה מהמדינה. עשרות אלפים מתכננים לישון במוקדי ההצבעה עד לתחילתה, כדי לוודא שהיא תתקיים. המשטרה קיבלה הוראה לפנותם עד הבוקר

עצרת התמיכה בהיפרדות מספרד, אתמול בברצלונה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עצרת התמיכה בהיפרדות מספרד, אתמול בברצלונה(צילום: EPA)

תומכי עצמאות חבל קטלוניה שב ספרד החלו כבר אתמול (ו') לאייש את נקודות ההצבעה, במטרה להתבצר בהן עד למשאל העם הצפוי מחר בבוקר. המתבצרים הכינו עצמם לעימות אפשרי עם המשטרה, שקיבלה הוראה לפנותם, כדי להבטיח שלא ניתן יהיה לקיים את משאל העם.

 

ממשלת ספרד, ששלחה תגבורת של אלפי שוטרים כדי למנוע מאנשים להצביע, וניסתה לפרק את התשתית הדרושה כדי לקיים את משאל העם, אומרת כי הוא אינו חוקי, ומתעקשת כי לא ייצא לפועל.

 

למרות זאת, המנהיג הקטלאני קרלס פוג'דמון אמר בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס: "הכל מוכן ביותר מאלפיים נקודות הצבעה, כך שיש להם פתקים וקלפיות, וכל מה שאנשים צריכים כדי להביע את דעתם".

מתכוננים לשינה במוקדי ההצבעה (צילום: AP) (צילום: AP)
מתכוננים לשינה במוקדי ההצבעה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

אתמול התקיימה בברצלונה עצרת הנעילה של הקמפיין בעד ההיפרדות מספרד. המשתתפים יצרו על הבמה את הסלוגן "משאל עם הוא דמוקרטיה" באותיות גדולות ולבנות, אל מול קהל מריע, שהתעטף בדגל הקטאלני האדום-צהוב.

 

האנשים שהתכוננו לעשות "קמפינג" בתחנות ההצבעה במטרה לסכל את הוראת בית המשפט לסגור אותן היו במצב רוח מרומם. באחד מבתי הספר בברצלונה, הקטור, גבר מקומי בן 43, אמר כי חמש או שש משפחות יעבירו שם את הלילה. "אנחנו רוצים לוודא שבית הספר פתוח לפעילויות ובלילה, כאשר הם עלולים לבוא לפנות אותנו או לרוקן אותו, יהיו משפחות ישנות או אנשים ברחוב", אמר, והוסיף כי הם מתכננים לשחק טניס שולחן ולבשל פאייה פירות ים בשבת.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
מפקד המשטרה הקטלאנית הורה לשוטריו לפנות ולסגור את תחנות ההצבעה עד ליום ראשון בשעה 6 בבוקר (שעון ספרד), שלוש שעות לפני מועד תחילת ההצבעה. במזכר פנימי שפורסם בעיתון לה ונגווארדיה, מפקד המשטרה כתב כי יש להשתמש בכוח רק כמוצא אחרון. "בכל עת, לפני השימוש בכוח, עליך לקחת בחשבון מה עלולות להיות ההשלכות של פעולת השיטור הזו ולהימנע מהסלמת המצב, במיוחד כשמעורבים ילדים, קשישים, או אוכלוסיות פגיעות אחרות", נכתב במסמך, שהאותנטיות שלו אושרה על ידי דוברת המשטרה.

 

עד כה, המשטרה הקטלאנית, שזוכה לחיבה על ידי תושבי האזור, במיוחד לאחר הפיגועים בחבל קטלוניה בחודש שעבר – הפגינה פנים ידידותיות. "השוטרים באו לראות מה אנחנו עושים והם ראו שאנחנו עורכים מסיבה", אמר פראן טברנר בן ה-45, ששהה בבית הספר עם בתו. "אם זה יסתבך נתבצר בפנים באופן לא אלים והם לא יפנו אותנו".

 

המארגנים אמרו ש-60 אלף איש נרשמו כדי לקחת חלק בשינה המתוכננת בתחנות ההצבעה, והוסיפו כי היא תכלול "התנגדות לא אלימה", גם אם ההצבעה תימנע מהם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
העצרת בברצלונה, אתמול
צילום: רויטרס
מומלצים