שתף קטע נבחר

חרף התנגדות האם: לוקה בנפשו יפגוש את בתו

גבר המתמודד עם הפרעה דו-קוטבית נאלץ לראות את בתו בת ה-5 רק תחת פיקוח של מחלקת הרווחה. פנייתו לבית המשפט שמה לכך סוף

בית המשפט לענייני משפחה בטבריה קיבל לאחרונה באופן חלקי תביעה שהגיש גבר המתמודד עם הפרעה דו-קוטבית, שביקש לאפשר לו להתראות עם בתו בת ה-5 ללא פיקוח של גורמי הרווחה. חרף התנגדות האם ומחלקת הרווחה, השופט מחמוד שדאפנה התרשם שמצבו הנפשי של האב מאוזן, ולכן הוא קבע תוכנית הדרגתית לקיום המפגשים מחוץ למרכז הקשר.

 

בני הזוג הכירו ב-2011, עברו להתגורר יחד וזמן קצר לאחר מכן נכנסה האישה להריון. זמן קצר לאחר מכן עזב בן הזוג. הבת נולדה באוגוסט 2012 ומאז מנעה ממנו האם לבקר ולהכיר אותה. האב עמד על זכותו לקחת חלק בגידול הבת ופנה לבית המשפט על מנת שיאפשר לו להיפגש עמה. באחד הדיונים נקבע שלנוכח מצבו הנפשי של האב, המפגשים עם הבת ייערכו אחת לשבוע במרכז הקשר של הרווחה.

 

לאחר כשנה וחצי סבר האב שמצבו הנפשי התאזן וביקש לקיים את המפגשים מחוץ למרכז הקשר. ביולי 2014 בקשתו התקבלה והמפגשים נערכו ללא כל פיקוח.

 

שלושה חודשים לאחר מכן הופסקו המפגשים לחלוטין לאחר שהאם התלוננה שהאב הטריד מינית את הבת, אך במרס 2015 הוחלט להשיב את המפגשים למרכז הקשר לאחר שהמשטרה הודיעה כי היא סוגרת את התיק נגדו.

 

האב לא ויתר ובמקביל המשיך לבקש מבית המשפט לאפשר לו מפגשים ללא פיקוח. הוא טען שככל אב הוא זכאי לקיים עם בתו קשר טבעי, והצביע על חוות הדעת של רופאיו המעידות על כך שהוא לא מהווה סכנה עבורה.

 

הוא הוסיף שהאם עושה שימוש מניפולטיבי בהליכים המשפטיים בניסיון להרחיקו מבתו, ומנגד התעקשה האם שהעובדה שלא נפתחו נגדו הליכים פליליים גלא מוכיחה שהוא חף מפשע. היא הוסיפה שמחלת הנפש של האב מאופיינת בקשיים חברתיים ובהתנהגות תוקפנית ודיכאונית – דבר שלטעמה מציב את בתה בסכנה.

 

השופט מחמוד שדאפנה ציין שקיום מפגשים בין הורים לילדים במרכז הקשר נעשה רק כשהדבר הכרחי ולטובת הילדים. "חשיבות הקשר בין הילד לבין שני הוריו הינו אחד המרכיבים החשובים ביותר בחיי הקטין ואף תורמים רבות לגידולו, חינוכו והתפתחותו", כתב.

 

במקרה זה הוא התרשם שהמפגשים נערכים ברוח טובה ושהאב לא מסכן את הבת. הוא מתח ביקורת קשה על האם וציין שחששותיה מוגזמים וכי מאמציה הבלתי נלאים לפגוע בקשר בין הילדה לבין אביה מזיקים לה מאוד. בניגוד לעמדת הרווחה, הוא לא שוכנע שיש טעם להמשיך לקיים את המפגשים במרכז הקשר.

 

"עולמה של הילדה הינו שילוב של שני עולמות - האחד של האב והשני של האם - ואין בשום פנים ואופן לשלול את נוכחות האב בחיי הילדה, אלא במקרים מאוד חריגים", סיכם. לפיכך נקבע שהמפגשים בין האב לבתו ייערכו ללא פיקוח, אולם הדבר ייעשה בהדרגה ובהתאם להמלצות הרווחה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים