שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    "החוק הישראלי" - הדיון שלא היה ב-NBA

    סיפור קצר על דיון שערכו בכירי השחקנים ב-NBA במטרה לבלום את גל הזרים שהציף את הליגה הטובה בעולם

    כשבוע לפני פתיחת העונה ה-72 של ה- NBA כינס כריס פול – שחקנה של קבוצת יוסטון רוקטס ונשיא איגוד שחקני הליגה - את נשיאות האיגוד בה חברים לברון ג'יימס, כרמלו אנתוני, אנדרה איגודאלה, סטף קרי ופאו גאסול, השמנת והקצפת של שחקני ה-NBA. הנושא הדחוף והיחיד על סדר היום – הצפת הליגה בשחקנים שאינם אזרחי ארה"ב - ובשם אחר: מכל העולם נוהרים לאמריקה ותופשים מקומות עבודה לאמריקאים. ב-NBA יש 30 קבוצות, כל אחת מורשית להחתים עד 17 שחקנים, כלומר יש 510 מקומות עבודה מובטחים.

     

    אז מה הבעיה שהטרידה את נשיא האיגוד וחברי הנשיאות? 113 מתוך 510 מקומות עבודה בקבוצות נתפשו על ידי מהגרי עבודה מ-42 מדינות. רוב מהגרי העבודה באו מקנדה ומצרפת, אך גם מישראל. 22% משחקני NBA אינם אמריקאים, 64 מהם (12.5%) מאירופה.

     

    פאו גאסול (צילום: AP) (צילום: AP)
    פאו גאסול(צילום: AP)

     

    הנשיא פול פתח ואמר: "אנחנו לימדנו וממשיכים ללמד את המשחק את העולם הישן, בעיקר אירופה, והם למדו טוב ובאים לגזול מקומות עבודה מבחורינו המצוינים". פאו גאסול, ספרדי קטלאני גאה, הודיע בגילוי נאות כי הוא מבקש להשתחרר מהדיון, לא לפני שאמר כי העובדות נכונות, אבל צריך לזכור כי אתם האמריקאים התחלתם כבר לפני 50 שנה לשלוח שחקני כדורסל שלא מצאו עבודה ב-NBA לחפש עבודה באירופה. אתם לא מכירים את השמות ברבנדר, ליוק, שרביאק או אולסי פרי, אבל אנחנו באירופה מכירים אותם. הוא הוסיף: "אני יודע מידע אישי כי הקבוצות בספרד מסתמכות כיום בעיקר על שחקנים אמריקאים, וכך גם קבוצות במדינות רבות נוספות באירופה. האמריקאים תופסים מקומות עבודה באירופה הרבה יותר מאשר אנחנו ב-NBA. אפילו בנבחרות הלאומיות של המדינות באירופה משחקים אמריקאים שכאילו קיבלו אזרחות.

     

    חברי נשיאות האיגוד דנו בכובד ראש בבעיה והעלו רעיונות לבלום את המגמה. פרוויס שורט, שחקן בגמלאות והיום מנהל אגף פיתוח שחקנים באיגוד, נכח בדיון מתוקף תפקידו וסיפר כי פעם שיחק בישראל וחברים שלו מאותה תקופה סיפרו לו כי כיום יש בישראל חוק שמגן על תוצרת הארץ, כלומר על שחקנים ילידי ישראל, ולפיו בכל רגע נתון יהיו בחמישייה שעל הפרקט לפחות 2 שחקנים המוגדרים כישראלים. אולי נאמץ את הרעיון, אמר. רגע, אמר לברון, מה יהיה אם יהיו כאלה שיקבלו אזרחות אמריקאית? אל תיעלב, אמר לפאו, אבל אתה זכאי לאזרחות או לפחות לגרין קארד. איך ניישם את החוק הישראלי? אולי נבקש מהנשיא טראמפ שיקטין את מספר מקבלי רישיונות העבודה?

     

    פאו התערב בדיון וסיפר כי שמע מארן טלם שהיה הסוכן שלו ב-NBA, ובמקביל בעלים משותף בקבוצת הפועל ירושלים הישראלית, כי בישראל משלמים מומחי כדורסל לא ישראלים, כלומר שחקנים, פחות מס הכנסה, וזה לפי הסכם בין ישראל לארה"ב. עוד סיפר כי טלם מכר את חלקו בקבוצה הישראלית כי פחד שההקלה במס תבוטל. מעניין, אמר גאסול – אני מזכיר לכם כי טלם היה עד לפני כשנתיים סוכן שחקנים מס' 1 בארה"ב וכיום הוא סגן נשיא דטרויט פיסטונס שבבעלות מהגר מישראל שהתאזרח בארה"ב.

     

    פול סיכם את הדיון ואמר – אנחנו צריכים לעבוד על הפרקט, אז נעביר את הנושא לטיפולה של מנכ"לית האיגוד מישל רוברטס שתדון בכך עם מנכ"ל הליגה – הקומישנר אדם סילבר. ייתכן מאד, אמר פול, כי לבעלים של הקבוצות לא אכפת באיזה פספורט מחזיקים השחקנים שלהם – העיקר שינצחו.

     

    *כמובן שפגישה כזו לא התקיימה, אבל העובדה היא שהקבוצות באירופה מוצפות באמריקאים וקבוצות ה-NBA מוצפות בשחקנים לא אמריקאים, לפחות אחד בכל קבוצה. בסגל של יוטה וטורונטו 7 מ-15 השחקנים לא אמריקאים. איפה הלוחמים למען עבודה עברית, כלומר אמריקאית, כשצריך אותם? אולי נייצא אותם?

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים