שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

בואי כלה: להתחתן באולם 5 כוכבים - בחינם

אמיר קטאר החליט לסייע לזוגות צעירים והורה להקים אולמות פאר שבהם ייערכו חתונות בחינם מבלי להתפשר על איכות האוכל, המוזיקה והעיצוב: "החתן משלם סכום סמלי כדמי ביטוח ומקבל אותו בחזרה. אוהל חתונה פרטי עולה כ-22 אלף דולר". התנאי היחיד: נישואים ראשוניים וכלה קטארית

אמרתם חתונה, אמרתם הוצאות גדולות במיוחד על אירוע חגיגי שנמשך כמה שעות. בקטאר החליטו לצאת נגד התופעה במטרה לסייע לזוגות הצעירים שעומדים להתחתן בדרך ייחודית למדי. האמיר תמים בן חמד אל-תאני הורה בשנים האחרונות להקים אולמות אירועים שבהם ייערכו חתונות בחינם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בכלל, הנסיכות המפרצית החליטה בשנים האחרונות לשאת בהוצאות של זוגות צעירים על ערב החתונה עצמו. התוצאה, לשמחתם של הצעירים, היא שאולם האירועים, קבלת הפנים למוזמנים, האוכל, השתייה ואפילו ההכנות של בני הזוג בחדר מלון (תספורת, איפור ועוד), ממומנים להם על ידי המדינה העשירה.

 

במדינות במזרח התיכון, גברים מוסלמים שעומדים להתחתן עומדים בפני לחץ כספי גדול ביותר משום שהם צריכים לשלם מוהר למשפחת הכלה כדי לקבל את ידה וכן להחזיק במספיק כסף בשביל לרכוש או לשכור דירה.

 

שירות וציוד ברמה של חמישה כוכבים

"שמחות קטאר... אולמות חמישה כוכבים בחינם לחתונות", הייתה כותרת כתבה שפורסמה באחרונה בנושא בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד", היוצא לאור בלונדון. העלויות של השכרת אולם אירועים בקטאר נחשבת לאחד האתגרים הכלכליים הקשים עבור חתנים צעירים. למעשה, השכרת אולם אירועים לחתונה מהווה חלק הארי של "תקציב הנישואים". מדובר בסכום שנע בין 80 ל-100 אלף ריאל קטארי (כ-27 אלף דולר).

 

"על מנת לתמוך בצעירים האלה ולהקל על העול שמוטל עליהם, הקימה המדינה אולמות שמחה בחינם ברמה של חמישה כוכבים מבחינת השירות והציוד. כל צעיר יכול להשתמש בהם בתנאי שמדובר בנישואיו הראשונים ושהכלה היא קטארית", הוסבר בכתבה.

 

האמיר תמים, עוד כשהיה רק יורש העצר, הנחה בדצמבר 2012 את הלשכה ההנדסית בקטאר להקים אולמות אירועים ברחבי המדינה כדי לסייע לצעירים שרוצים להתחתן. אחד מהמקומות הבולטים שנפתחו כעבור שנתיים עם סיום בנייתם הוא מתחם אולמות שמחות באזור א-רפעא בבירה דוחה.

 

מתחם אולמות האירועים שנבנה על ידי הרשויות הקטאריות מכיל חמישה אולמות שבכל אחד מהם תפוסה של 500 בני אדם, וקיימת אפשרות להרחיב את האולמות כדי שיכילו אפילו 2,500 אורחים.

 

על פי העיתון הערבי, אולמות האירועים שנבנו על ידי המדינה אובזרו באמצעים ובטכנולוגיות החדישות ביותר - הן מבחינת שמע והן מבחינה חזותית. גם את הכלות הקטאריות דאגו לפנק עם אגף מיוחד באולמות שכולל חדר שינה, מטבח, חדר שירות, מים וציוד להתארגנות לחתונה ובכלל כל מה שכלה צריכה לקראת יומה הגדול. בינואר 2017 הוקם מתחם אולמות אירועים דומה לזה שבדוחה בעיר אל-ווכרה.

 

על פי הערכות, שיעור הרווקים בקטאר עומד על 30 אחוזים. לפי חבר המועצה המוניציפלית המרכזית של דוחה, ג'אסם בן עבדאללה אל-מאלכי, האולמות שהוקמו על ידי המדינה מסייעים למאבק בתופעת הרווקות, שהרי ידוע שזוגות רבים לא מתחתנים בגלל הוצאות החתונה הגבוהות. "האולמות חסכו כסף לאזרחים", אמר חבר המועצה הקטארי.

 

"החתן משלם סכום סמלי כדמי ביטוח ואז מקבל אותו בחזרה. אוהל חתונה פרטי עולה יותר מ-80 אלף ריאל (כ-22 אלף דולר)", אמר לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד"  סאלם אל-ראלי, בן דוד של חתן שהשתמש לאחרונה בשירותיה של המדינה. מוחסין אל-ג'אסם, שהשתתף בחתונתו של אותו חתן אמר שהאולמות המפוארים שסיפקה המדינה לזוגות הצעירים "הקלו על החתן ועל הכלה". לדבריו, "האולמות כוללים את כל הציוד הנדרש בין שתאורה, רמקולים, מסכי ענק ואפילו חדר אישי לחתן ולכלה שהוא בבחינת אגף ברמה של חמישה כוכבים. על החתן רק לקבוע את מועד החתונה ואת סוג ארוחת הערב שהוא רוצה - בשר שנשחט או בופה פתוח ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(ארכיון)
צילום: AP
יזם את המהלך עוד כשהיה יורש עצר. אמיר קטאר
צילום: AP
מומלצים