שתף קטע נבחר

מאניה במאנה

פעמיים בשנה פותחים במאנה קונטמפוררי, מרכז לאמנים ואמנות שממוקם בג'רזי סיטי, את המקום המרהיב לקהל הרחב. פעמיים בשנה הקהל נוהר לחללים המרווחים שהציירים, הפסלים, הרקדנים, החולמים והיוצרים יושבים בהם, ומציץ לתוך נשמתם במפגש אישי שמספר על החוויה שלהם בדרך ליצירה, ההשראה והחלומות. בתוך כל אלה יש מקום לאמנים חדשים שעוד לא ניתנה להם ההזדמנות להחשף, אמנים ותיקים שמצאו את מקומם במסגרת הפרוייקט הייחודי ששוכן בלב אזור התעשיה של העיר שפעם היתה עיר פועלים והיום היא חיה ובועטת, לאלה שעושים את דרכם ונהנים לחסות במסגרת המקום, מרחק נגיעה ממנהטן.

אלפי אנשים מוקירי אמנות שנותנים מקום לאמירות, לעיתים בוטות הגיעו לחזות ביצירות. בכניסה לביניין המרכזי ציפתה הפתעה בדמות מייצג ענק של מבנים מפורסמים, שהכה באפם של הנכנסים בו עם ריח ופלות משכר. כל כולו היו בנוי מהעוגייה שמרחוק נראתה כמו עוד לבנה מעץ, אבל נתנה מקום גם לחוש הריח שלא משתתף בדרך כלל בהנאה ממיצגים מסוג זה.

 

הצלם אילן רובין, יורם חשין ומיכל ליטואר גבריאלוב בסטודיו שלה.צילום: אילנית סולומונוביץ' חבוט  ()
הצלם אילן רובין, יורם חשין ומיכל ליטואר גבריאלוב בסטודיו שלה.צילום: אילנית סולומונוביץ' חבוט

 

במאנה שוכנים גם אמנים ישראלים רבים, למרות שהמקום אינו מזוהה כפרוייקט ישראלי כלל. בינהם, במסגרת תקופת התמחות כיכבו מיכל ליטואר גבריאלוב, מי שהביאה לעולם את שירה ומנהלת שנים רבות את הבעל מיקי. גבריאלוב מביאה לחיים צילומים שצילם אביה, פרופסור שמעון ליטואר, מי שהמציא ופיתח את השיטה לשימור פרי הדר מפני רקבון בעת איחסונו. אביה השאיר אחריו אוסף ענק של צילומים מהם בחרה גבריאלוב מספר עבודות אותן הדפיסה על קנבס והעניקה להם חיים כשהיא עובדת עליהם כעל ציור. "ההמשכיות שלנו כשלוחה של הורינו או הורי הורינו היא חלק ממה שאנחנו" היא מפתירה. צלמים, חברים ואורחים רבים הגיעו לחדר בו היא עובדת ושהמקום אף הרשה לה לצייר על קירותיו.

 

בסטודיו צמוד עבד יורם חישין, אמן בעל שם שמתפרנס מיבוא מותגי האופנה גוצ'י וברברי לישראל. את כאבו הוא פורק על הבד בעבודה מלאת תשוקה שאין בה גבולות. חישין, אב לשני ילדים מאשתו הראשונה שהלכה לעולמה בגיל צעיר ממחלת הסרטן וילד נוסף מאשתו השניה חי על קו הביזנס-אמנות. הוא מדבר בגובה העיניים ונהנה מהפינה שניתנה לו ליצירה. עם גומייה ורודה שקושרת קבוצת שיער על ראשו ונעליים שלא ניתן להתעלם מהן תוצרת גוצ'י הוא מתנהל ללא עקבות.

 

במאנה פועלים כ-400 אמנים בינהם מפורסמים מאוד. במחלקת הרזידנסי (התמחות) עובדים במחזורים של שלושה חודשים. בקשות מתקבלות ממאות אמנים, אולי אלפים שמגישים מועמדות. "התמזל מזלי ואהבו את הפרוייקט שלי וגם אותי והתקבלתי" היא מספרת בהתרגשות. במחלקה בה היא עובדת כל ההוצאות משולמות לאמנים והם מקבלים כר לעבודה ללא דאגות.

 

 

 

רוקדים ותורמים!

באמריקה מגייסים כספים באמצעות ערבי גאלה מפונפנים עם שמלות ועקבים גבוהים. רוכשים את הכרטיסים מראש, מזמינים שולחן ומשתתפים במכירה הפומבית שנערכת. לפעמים חוזרים הביתה עם מתנה, ולעיתים עושים את זה נטו בשביל המצווה. אבל באמריקה יש אין סוף אפשרויות, וארגון ה-IAC המקומי של ניו ג'רזי החליט לערוך את ארוע גיוס הכספים הראשון שלו קצת אחרת. עם עקבים גבוהים, מיטב המחלצות שיש בארון (והיו כמה שמלות שכיכבו על הרחבה!), הרבה תודות ומוזיקת ריקודים שישראלים טובים אוהבים.

 

נינט והמעריצים. צילומים: אלונה כהן ()
נינט והמעריצים. צילומים: אלונה כהן

 

250 ישראמריקאים התקבצו באולם ה-Rain בטינק. נהנו ממגשי סושי וכריכים קטנים שנעשו ביד אוהבת. על שולחנות הקינוחים ניצחו יסמין לינדנברג, דניאלה בן צדיק וגיורא ממסעדת 'חומוס עלית' באנגלווד שהרשימו במיוחד!. קצת אחרי שאיה שכטר פרסה את התודות לעושים בדבר בפני הקהל, חגגו על הבמה ימי הולדת לסוכן הביטוח אבינועם אפריים שמחליף קידומת ממש בשעות פרסום הגליון הנוכחי, טל שוסטר משוסטר מנג'מנט ורוני בז'רנו שותפה במשרד ההשמה פורטה. השניים הראשונים מככבים בין חברי הועד המקומי של סניף ה-IAC בניו ג'רזי. לבמה הוגשה עוגת שוקולד מהודרת עם נרות ופרחים וכל ההילולה.

 

ובשיא עלתה לקול תשואות הקהל הדי. ג'יי נינט טייב שהתפרסמה בשנת 2003 בזכות התוכנית כוכב נולד עם השיר 'ים של דמעות' שכתבה זמירה חן והלחין רפי גבאי בביצוע שריגש אז את המדינה. לפני כשנה עברה טייב עם הבעל יוסי והתינוקת לחוף המערבי ומאז היא מרקידה את הקהל על רחבות הריקודים. הקהל הנרגש הצטלם עם הסלבית, והיא מצידה שיתפה פעולה.

המסיבה שנמשכה עד הרבה אחרי חצות הניבה הכנסות ל-IAC המקומי, "כסף שכולו חוזר לקהילה" לדבריה של שכטר. זו הראשונה, ועוד יבואו אחריה.


 

נפש אחת!

התוכנית לחיילים בודדים של 'נפש בנפש' מגיעה להפגש עם ההורים ויש להם חדשות ונצורות. נויה גוברין, מנהלת את תוכנית החיילים הבודדים, יואל גולדברג, חייל בודד לשעבר ואיש צוות בתוכנית ואל"מ (במיל.) מפקד הבקו"מ לשעבר בתל השומר, אבי זיו וראש 'נפש בנפש' בהווה, ישוחחו עם ההורים על הטיפול בחיילים במשך השירות, זכויות החיילים, אפשרויות המגורים, הטיפול הרפואי ויתנו מקום לשאלות ותשובות. הם יסקרו את התוכניות השונות שהצבא מציע החל מעתודה צבאית, מסלולים קדם צבאיים, מסלולי רפואה וכלה באפשרויות שיבוץ לחיילות השונים. הפתעה החדשה שמתפרסמת כאן לראשונה והם יספרו עליה: אפשרות למימון של כרטיס הטיסה להורה שנדרש לתמיכה כלכלית עלמנת להשתתף בטקס סיום טירונות או קורס של בנו או בתו.

 

 

יוזמה חדשה ומפתיעה שנולדה במסגרת הארגון תביא בחנוכה קבוצת הורים שתרצה להרגיש 'מה זה להיות חייל'. ההורים שירצו בזה, יעלו על מדים במסגרת גדנ"ע. התוכנית תכלול מפגשים עם מפקדים, מסע רגלי אמיתי, אוכל עם אבק, לינה בשטח וכל המרכיבים שחייל חווה במסגרת קורס בשטח. מעוניינים? כל הפרטים במפגש שיערך ביום ראשון הקרוב, 22 באוקטובר בין השעות 3:30 אחה"צ ל-7 בערב ב- 50 Eisenhower Dr. Paramus.

לפרטים נוספים אפשר ליצור קשר עם יואל בכתובת האימייל: yoel@nbn.org.il

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים