שתף קטע נבחר

הרווחנו שעת שינה: שעון החורף חזר הלילה

הלילה הוזזו המחוגים בשעה 02:00 שעה אחת לאחור. בכך הסתיימה תקופת שעון הקיץ שארכה השנה 210 ימים. על פי הערכות, בתקופה זו נחסכו למשק מאות מיליוני שקלים

 

בלילה שבין שבת לראשון יוזזו מחוגי השעון ()
בלילה שבין שבת לראשון יוזזו מחוגי השעון
 

הלילה, בין שבת ליום א', הסתיים שעון הקיץ וישראל חזרה לשעון חורף עד לסוף חודש מרס. בשעה 02:00 לפנות בוקר הוזזו מחוגי השעון שעה אחת לאחור - ל-1:00.

 

שעון הקיץ של 2017 נמשך 210 ימים. הוא יחזור ביום שישי, 23 במרס 2018. בשנת 2013, לאחר שנים של מחלוקות בנושא בין חילונים לדתיים ומחאה ציבורית ממושכת, נכנס לתוקפו חוק הארכת שעון הקיץ, שחסך למשק צריכת אנרגיה בעלות של יותר מ-200 מיליון שקלים מאז שיושם, על פי נתוני משרד האנרגיה.

  

 

בשל היתרונות הגלומים בשעון קיץ, רבים תומכים בהנהגתו למשך כל השנה. המתנגדים לשעון החורף טוענים כי הוא מקצר את זמן האיכות של הורים עם ילדיהם, מגביר את הסיכון לתאונות דרכים עקב נהיגה ממושכת יותר בשעות החשיכה, מעוות את השעון המקומי לעומת השעונים באירופה וביתר העולם ומייקר את הוצאות המשק הישראלי במאות מיליוני שקלים.

 

אחד התומכים בהנהגת שעון קיץ קבוע הוא ד"ר ברוך זיו, מטאורולוג מהאוניברסיטה הפתוחה, שלוקה בעיוורון לילה: "אצל עיוורי הלילה היום מתחלק באופן ברור מאוד בין משמרת היום למשמרת הלילה, שבה הם חצי עיוורים וצריכים כל הזמן לדאוג לתאורה ולהיות בסביבה שבה יוכלו להתמצא. ברגע שמזיזים את השעון אחורה - שעה נוספת הופכת לשעה אפלה עבורם". לדבריו, "זה פוגע גם בהורים, שקשה להם יותר לפקח על הילדים שלהם כשהם יוצאים לגינת המשחקים בחושך, וגם בילדים עצמם, שמרגישים פחות ביטחון".

 

עם זאת, שעון החורף ימאפשר למתפללים לערוך תפילת שחרית בשעות האור והזריחה מתקבעת על שעה שאינה מאוחרת מ-6:30 בבוקר, במטרה להקל על משכימי הקום.

 

ד"ר זיו מעדכן כי המפות החזויות העדכניות צופות שבסוף השבוע הקרוב מזג האוויר יתאים את עצמו למעבר לשעון חורף: "יש סיכוי שלקראת הזזת השעון נזכה ל'חגיגת זיקוקים' בשבת אחר הצהריים. יהיו קצת ברקים וגשמים וזה יהיה מעין אירוע פתיחה ראוי לשעון החורף".

פורסם לראשונה 25/10/2017 11:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים