שתף קטע נבחר

סער במאהל המשפחות השכולות: "חובת הממשלה לתת ביטחון למתיישבים"

עוד פוליטיקאים פקדו את מאהל המשפחות השכולות, שיקיריהן נרצחו ביו"ש. השר לשעבר סער אמר: "קורא לממשלה לבצע בהקדם האפשרי את הדברים שהובטחו בנושא ביטחון". בנט: "הדרישה שלכם ברורה". אלמנת סנ"צ ברוך מזרחי ז"ל שיתפה על בעיות הקליטה בסלולר, שהיוו תמריץ לרוצחי בעלה

 

 

שר הפנים לשעבר גדעון סער ביקר היום (א') במאהל המחאה של המשפחות השכולות שיקיריהן נרצחו בפיגועים ביהודה ושומרון. במהלך הביקור במאהל של המשפחות, שדורשות מול בית ראש הממשלה בירושלים יחד עם מועצת יש"ע להעביר תקציבים להוספת ביטחון לתושבים, אמר סער: "חשוב ביותר שהמאבק שלכם יצליח". שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט ביקר אף הוא במאהל ואמר: "הנחיתי דרישה לטיפול מיידי, הן במרכיבי ביטחון והן בכבישים עוקפים".

 

סער פגש במאהל את הדס מזרחי, אלמנתו של סגן-ניצב ברוך מזרחי ז"ל שנרצח בפיגוע ירי ליד חברון בערב ליל הסדר לפני שלוש שנים. האלמנה סיפרה לסער כי מאז הפיגוע היא פועלת לשיפור התשתיות והקליטה הסלולרית בכביש שבו בעלה נרצח. "המלחמה שלי היום זה להציל חיים", אמרה מזרחי. "אני תושבת מודיעין, למה אני זכאית לכבישים נורמליים והוריי שגרים בקריית ארבע לא?".

"חשוב שהמאבק יצליח". סער והדס מזרחי במאהל המשפחות השכולות (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
"חשוב שהמאבק יצליח". סער והדס מזרחי במאהל המשפחות השכולות(צילום: אלי מנדלבאום)

אחרי המפגש אמר השר סער: "הגעתי לכאן היום על מנת להביע תמיכה ללא סייג במאבק של המשפחות השכולות. חשוב ביותר שהמאבק יצליח, משום שההצלחה שלו היא מניעת שפיכות דמים פשוטו כמשמעו. התביעות, גם בנושא הכבישים העודפים ומרכיבי הביטחון, הן אלמנטריות. אנחנו רואים את ההתיישבות ביהודה ושומרון כחגורת המגן של ישראל כולה ובפרט של האוכלוסייה שיושבת בשפלת החוף".

 

סער אמר עוד: "ראינו שההתנתקות מגוש קטיף השפיעה על האוכלוסייה בשאר חלקי הארץ. החובה של הממשלה היא לתת את מרב הביטחון לציבור המתיישבים. כל נושא התשתיות בכבישים הוא נושא שניתן לעשות בו הרבה מאוד, ובכביש הזה עדיין אין מרכיבי ביטחון. אני קורא לממשלה לבצע בהקדם האפשרי את הדברים שהובטחו כבר בעבר ויפה שעה אחת קודם. גם בנושא הבנייה יש חשיבות לעשות צעדים יותר גדולים, יש ממשל אחר בוושינגטון והיקף הבניעה צריך להיות תואם את הצרכים הטבעיים של היישובים".

"זה לא נושא פוליטי, זה חיי אדם". בנט לצד מזרחי במאהל (צילום: מירי צחי) (צילום: מירי צחי)
"זה לא נושא פוליטי, זה חיי אדם". בנט לצד מזרחי במאהל(צילום: מירי צחי)

יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון, תקף את הממשלה. לדבריו, "אנחנו מודים, זו מחאה שאין יותר מוסרית ונוקבת ממנה. ישבנו לפני שנתיים עם ראש הממשלה אחרי הרצח של בני הזוג הנקין, והוא הבטיח שיהיו מרכיבי ביטחון. אנשים ממשיכים להירצח בגלל כסף וסדרי עדיפויות, אנו לא ישנים בלילה כי אנחנו יודעים שאנחנו עלולים להיות בעוד זירת פיגוע שאני לא מאחל לאף אחד לראות. אנחנו דורשים לקבל הצעת מחליטים עם סעיף תקציבי, קצנו בספינים ולא נזוז עד שיהיה פתרון אמיתי".

 

שר החינוך בנט, שביקר גם הוא כאמור במאהל, אמר: "אני מגיע לכאן מישיבת ראשי מפלגות, שם הנחיתי את הדרישה לטיפול מיידי הן במרכיבי ביטחון והן בכבישים עוקפים. זה לא נושא פוליטי, זה חיי אדם. אני מבקש שכל אחד ידמיין את עצמו נוסע באוטו עם הילדים ואתם לא מצליחים לתפוס את המשטרה בטלפון. אתם בכביש בחושך כי אף אחד לא שם אורות. הדרישה שלכם ברורה והאחריות שלנו כממשלת ישראל לתת ביטחון כדי שהדס מזרחי תהיה האלמנה האחרונה במצב שהיא לא מצליחה לתפוס בטלפון את המשטרה והצבא. ממשלת ישראל לא צריכה לחכות חמש שנים ולא חודש".

 

אליעזר, אביו של מלאכי רוזנפלד ז"ל שנרצח לפני שנתיים בפיגוע ירי בבנימין, אמר: "באישון לילה לא היה צבא על הכביש וראו לנכון לעשות את הפיגוע. אני מבקש, עשו הכול לשמירה על הביטחון. הבן שלי לא הצליח לחזור מכדורסל ואני מבקש מנציגינו בממשלה שיעשו כל מאמץ למען הביטחון ולא לקפח אותנו". דגן סיכם: "כיושבת כאן הדס מזרחי, שנאלצה לנסוע בכביש ללא קליטה והרוצח אחר כך מספר כי הודה שבחר את הכביש הזה בגלל שאין קליטה - זה אבסורד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
השר לשעבר סער במאהל
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים