שתף קטע נבחר

צדוק לנורמליזציה

בימים בהם שמאל וימין עובר בין ארץ ישראל השלמה לספה הנוחה, קם אחד ארז צדוק ויוצא לתור את הארץ. הוא מביא איתו השקפה שמשלבת ראייה הומניטרית, ולא רק של העם היהודי היושב בציון. הוא יודע שכדי שלעם הזה יהיה טוב, צריך לעשות את הדברים הנכונים גם בשביל השכנים, יחד עם השכנים ובתמיכת אומות העולם. עם הרבה שנים של נסיון בשטח, הוא מגיע כדי להפגש עם מנהיגים מובילים בארה"ב, שלושה מהם מייצגים את ניו ג'רזי בממשל.

"הקפאת הבנייה באזורי התעשייה ביהודה ושומרון משחקת לידי תומכי ה-BDS, תומכי החרם על ישראל," מצהיר ארז צדוק שהתפקד בינואר האחרון ל'בית היהודי' "לא הגיוני שזה קורה במשמרת של ממשל טראמפ. בעיני גם אין להקפיא בנייה למגורים ביהודה ושומרון, אבל לפחות לגבי אזורי התעשייה קיימת תמימות דעים שאותם צריך לטפח ולגבי זה קיים קונצנזוס, בוודאי בבית הנבחרים האמריקאי".

 

צדוק הגיע בשבוע האחרון לסבב פגישות עם ראשי הממשל האמריקאי. הוא לא היסס להפגש עם מנהיגים משני צידי המפה הפוליטית, ומצא עיניין מיוחד דוקא באלה הפועלים מניו ג'רזי. אחד מהנושאים שהוא הגיע לדון בהם הוא ההסכמה בין ראש הממשלה בינימין נתניהו לנשיא ארצות הברית דולנד טראמפ לגבי הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון שתותר רק במקרים של 'צמוד דופן'. כלומר מותר לבנות מעבר לקו הירוק, אבל רק בצמוד לבתים קיימים. לא שכונות מרוחקות ולא ישובים חדשים.

 

אחת הבעיות שהגדרה זו יצרה, היא הקפאה של פיתוח אזורי תעשייה ומפעלים חדשים ביהודה ושומרון, כי הם אינם 'צמודי דופן' לבתים קיימים. ארז צדוק, תושב אלקנה שבשומרון ובעל חברה לניהול קרנות שעוסק בהשקעות גם ביהודה ושומרון, כתב תוכנית כלכלית לפיתוח התעשייה וקיימות ביהודה ושומרון. בתחילת השבוע הוא הגיע לוושינגטון לשלושה ימי פגישות עם סנאטורים וחברי קונגרס, להציג להם את התוכנית ולשכנע אותם להוריד את המגבלה של בנייה באזורי תעשייה. בין הפגישות שנקבעו לו, היו פגישות עם נציגי ניו ג'רזי, סנאטור בוב מננדז וחבר קונגרס ג'וש גוטהיימר הדמוקרטים, וחבר הקונגרס ליאונרד לאנס הרפובליקני.

 

 

ארז צדוק בפגישה עם ליאונרד לאנס ()
ארז צדוק בפגישה עם ליאונרד לאנס

 

נתון מעניין הוא העובדה ש-20% מהפגישות התקיימו עם נציגי ניו-ג'רזי כששניים מהם דמוקרטים וגם הם הביעו תמיכה בתעשייה ביהודה ושומרון. נציגי ניו-ג'רזי הביעו תמיכה בישראל, במקביל לתמיכה הבלתי מסויגת של הקהילה היהודית המקומית במדינת ישראל.

 

צדוק כתב תוכנית שקוראת לארה"ב ואירופה לתת מענקים לחברות בינלאומיות שיקימו מפעלים ביהודה ושומרון, כאשר אותם מפעלים ייהנו גם מהטבות מס ישראליות במסלול ייחודי וגם מתדמית של מפעלים בעלי תודעת אחריות תאגידית גבוהה שמביאים ערך מוסף בדמות פרנסה והפחתת עוינות באזורי עימות. את התוכנית הוא הציג בשנה האחרונה בפרלמנט של האיחוד האירופאי ובפני חברי פרלמנט בריטיים, ועכשיו הוא הגיע איתה לקונגרס, שינסה לפעול בדרכים שונות להשפיע על ממשל טראמפ להשאיר את אזורי התעשייה מעבר לכל מחלוקת.

 

 

שותפות בין אירגונית

ג'ורדן שנקר, מנכ"ל הג'יי סי סי בטנפליי, השתתף באחד הפאנלים המרתקים בנושא ניהול קהילות ברחבי ארה"ב. הוא הפך לכוכב הפאנל כשהציג את נקודת הראות הכלכלית והקהילתית שהוא מקיים בגיי סי סי בטנפליי וזכה להתענינות רבה מקרב הקהל.

 

הגיי סי סי בטנפליי, מהגדולים בארה"ב, הוא הגוף הראשון שעשה החלטה לקיים שותפות עם סניף ה-IAC המקומי. איה שכטר, שעמדה בראש המחלקה הישראלית של הגיי סי סי, התמנתה להיות גם מנהלת הסניף של ה-IAC בסניף המקומי. בפאנל שנושאו 'חדשנות בעולם היהודי' שהתקיים בכנס בוושינגטון בו השתתפו הרב מארק בקר מ'גן אקדמי' במסצ'וסט, ריימונד סימסון מ-JW3 וג'ורדן שנקר, מנכ"ל הגיי סי סי בטנפליי בהנחיית אליסיה שויילר אוברמן מנהלת 'ג'ק מילר פמלי פאונדיישן' סקר שנקר את הסיבות להחלטה ללכת לשותפות עם האי איי סי והיתרונות שבשותפות הזו בשביל הקהילה בכלל והקהילה הישראלית בפרט.

שנקר: "יש בערך 6 מליון יהודים בארה"ב. כ-900 אלף מהם ישראלים-אמריקאים שחיים בארה"ב. באזור הגיי סי סי שלנו יש בערך 100 אלף יהודים, כ-25 אלף מהם ישראלים-אמריקאים. הם מהוים 25% מהאוכלוסיה שאנחנו משרתים. את היחס המיספרי הזה אנחנו לומדים מהרישומים למחנות הקיץ, לגני הילדים וההרשמה לחברות בגיי סי סי. הסיבה שבחרנו לשתף פעולה עם האי איי סי היא שאנחנו כאן בשביל לחזק את הקהילה. השותפות נתנה לנו גישה ליותר אנשים, וגם הגדילה את האפשרות להגיע ליותר אנשים בקהילה שלנו. באותו זמן ניתנו לנו האפשרות להגדיל את מגוון התוכניות שאנחנו מציעים לאנשים ולהעמיק אותן באמצעות המומחים שהם מביאים לתוכן".

 

שנקר רואה בישראלים החיים בארה"ב קהילה חשובה גם מבחינה עיסקית וגם ברמה האידאולוגית: "יש כאן גם משימה הכרחית וגם הזדמנות עיסקית שחייבים להתייחס אליה. חשוב לנו להיות הדסטיניישן לקהילה הישראלית כאן. ברגע שמשתמשים בצורה מיטבית במקורות הכספיים והאנושיים שנוצרו לנו, אנחנו יכולים לתת יותר".

 

ומה המסר שלך לגופים דומים ברחבי ארה"ב? "יש לנו אינטרס משותף בתמיכה האחד בעבודה של השני, ובהבנה של הקהילה שלנו. הצרכים האלה מתיישרים האחד למול השני כשאנחנו באים לשרת את הקהילה הזו, להעניק להם מה שהם צריכים ולייצר אפשרויות נוספות להיות מעורבים מאוד".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צדוק ולאנס. השבוע בניו ג'רזי
מומלצים