שתף קטע נבחר

טושיבה מוכרת את חטיבת הטלוויזיות שלה להייסנס הסינית

סכום העסקה עומד על 113 מיליון דולר. החברה היפנית מתכווצת ומוכרת חטיבות פעילות, במטרה לצמצם את הפסדיה. הייסנס הסינית, כוח עולה בעולם האלקטרוניקה הבידורית, מחזיקה גם באחד ממפעלי שארפ

טושיבה ממשיכה להתכווץ: ענקית האלקטרוניקה היפנית מוכרת את חטיבת הטלוויזיות שלה להייסנס הסינית ב-113 מיליון דולר. זאת, לאחר שמכרה את חטיבת החיישנים שלה לסוני ב-155 מיליון דולר ואת חטיבת השבבים לביין קפיטל ב-18 מיליארד דולר.

 

המכירה הסיטונאית של כל החטיבות הללו מגיעה בניסיון לצמצם את הפסדי החברה. טושיבה נקלעה לשערוריה שבמסגרתה נחשף שבכירים "שיפצו" את הניירות החשבונאיים שלה ודיווחו על הכנסות גבוהות משהיו במציאות.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
  

בהמשך, התברר שגם חטיבת האנרגיה הגרעינית שלה, ווסטינגהאוז, נכנסה לחדלות פרעון והוכרזה כפושטת רגל מוקדם יותר השנה. זאת, בין השאר בהשפעת אסון פוקושימה מ-2011. שני אירועים אלה גרמו להפסדים מסיביים שאילצו את טושיבה להיפטר מנכסים כדי לשמור את ראשה מעל המים.

 

טושיבה היתה אחת מיצרניות הטלוויזיות החשובות בשוק; המכירה של עסקיה בתחום להייסנס, שנחשבת ככוח עולה בעולם האלקטרוניקה הבידורית, מעיד על קושיין של חברות מבוססות לספק מוצרים במחיר תחרותי. גם סוני עשויה ללכת בעקבות טושיבה - וכבר עלו דיווחים על כך שהחברה עשויה להיפטר מחטיבת הטלוויזיות שלה עבורה היא מייצרת כיום רק את שבב העיבוד.

 

טושיבה אינה יצרנית הטלוויזיות היפנית היחידה שנפטרה מעסקיה; גם שארפ מכרה את חטיבתה בשנה שעברה בסכום של 3.5 מיליארד דולר לפוקסקון הטייוואנית וב-2015 מכרה את מפעל הטלוויזיות המקסיקני שלה להייסנס ב-23 מיליון דולר. שארפ ופוקסקון מנסות לקנות מהייסנס את הזכויות למותג, בטענה שהאחרונה פגעה בו כשהשיקה טלוויזיות באיכות ירודה.

 

הרכישה מתבצעת לקראת משחקי גביע העולם בכדורגל אשר יתקיימו בקיץ ברוסיה, תחרות שבה משמשת הייסנס כספונסר הרשמי בהשקעה מוערכת של כ-250 מיליון דולר - עוד סימן להצהרת כוונותיה של הייסנס להפוך למותג המוביל בעולם בתחום מסכי הטלוויזיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים