שתף קטע נבחר

ממשיכים בעיצומים: מחר - שביתה בתיכונים ב-4 ערים

גם הבוקר, כשבוע וחצי לאחר שביתת האזהרה, לא הלכו תלמידי התיכון לבית הספר בשל הוראת ארגון המורים להשבית את הלימודים. מחר יושבתו הלימודים בתיכונים באשדוד, חיפה, עכו ואילת. יו"ר הארגון רן ארז תקף בריאיון לאולפן ynet את משרד האוצר וגם לא חסך ביקורת משר החינוך: "הוא יושב בטריבונה"

 

יו"ר ארגון המורים עולה למתקפה: בפעם השנייה בשבוע וחצי הושבתו הלימודים בתיכונים במסגרת עיצומי ארגון המורים על רקע חוסר הסכמות במשא ומתן על הסכם השכר החדש עם המורים. הלימודים הושבתו ביום ראשון שעבר, ואתמול הודיע יו"ר ארגון המורים רן ארז על שביתה גם היום (ג'). בריאיון לאולפן ynet אומר ארז כי פעולות השביתות והעיצומים יימשכו לאורך זמן. "היא יכולה להסתיים גם בעוד שבועיים וגם בעוד חודש. כל יום נקבל את ההחלטה מה לעשות ביום שלמחרת", אומר ארז. מחר ישובו רוב התלמידים ללימודים למעט בתיכונים באשדוד, חיפה, עכו ואילת.

 

הטענות של ארז מופנות למשרד האוצר. "את האוצר לא מעניין הנכים, הזקנים, ניצולי השואה וגם לא החינוך. הם לא מבינים שעתיד המדינה הוא בחינוך", אומר יו"ר ארגון המורים ולא שוכח לתקוף גם את שר החינוך נפתלי בנט. "יש לו שלושה שרים בממשלה. יש לו שמונה חברי כנסת שיכולים להצביע והוא כרגע יושב בטריבונה. הוא רוצה שקט, אבל הוא צריך לעשות מאמצים, ואנחנו לא מרגישים אותם. אנחנו מצפים שהוא יתערב כי למעשה פקידי האוצר הפכו להיות אלה שמנהלים את מערכת החינוך".

 

גם למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב יש לארז טענות. "הוא מבין אותנו ומסכים איתנו, אבל לפעמים אני מרגיש צער רב ואפילו בושה לראות אותו מתבטל בפני פקידי האוצר. הכוחניות של משרד האוצר כלפי ציבור חלש של מורות היא עובדה".

התיכון לאמנויות בירושלים, הבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
התיכון לאמנויות בירושלים, הבוקר(צילום: גיל יוחנן)

מנהל הגימנסיה הרצליה בתל אביב, זאב דגני, תומך בשביתה: "זה אולי סיכוי אחרון להציל את החברה הישראלית ואת מערכת החינוך מקריסה והתמוטטות. זה רגע האמת. באוצר לא מבינים שמי נושא בעול העשייה הם המורים הוותיקים".

 

המשא ומתן הוא על הסכם שכר חדש במקום הסכם "עוז לתמורה", שהסתיים בדצמבר 2016. מנהלת בית ספר בצפון הארץ אומרת שאי אפשר לעבוד בתנאים הנוכחיים. "קודם כול, לעבוד בלי הסכם עבודה חתום מדצמבר בשנה שעברה זה לא תקין. יש עוד סקטור אחד כזה במשק שעובד בלי הסכמים חתומים?" היא תוהה.  

 

המנהלת מוסיפה כי "צריך להיות גם שכר התחלתי גבוה למורה. הגיעו אליי אנשים חדשים צעירים ממש מקסימים ואיכותיים, אבל זה לא צריך לפגוע בשכר של המבוגרים. השביתה היא לא הפתרון האולטימטיבי, אבל אם יש כבר משא ומתן כל כך ממושך ולא הגיעו לכלום, אז מה הדרך במשטר דמוקרטי? מה עוד אפשר לעשות?"

 

"בעייתי לשבות לפני הבגרויות" 

עלמא הופמן, תלמידת כיתה י"ב בגימנסיה, מזהירה מפני השלכות השביתה. "בעייתי לשבות לפני הבגרויות. יש זמן ללמוד בבית וזה מצוין, אבל יש תלמידים שלא יודעים ללמוד בבית לבד. יש שאלות שתלמידים לא יכולים להבין ללא עזרה של המורה", מסבירה התלמידה.

 

עם זאת, היא מסכימה עם צעדי המורים. "השביתה מוצדקת כי מורה צריך לקבל יותר כסף ממה שהוא מקבל כרגע. יש מורים שרואים שכיף להם ללמד. למה לא לפרגן להם? אבל בכל זאת צריך למצוא פתרון אחר מעבר לשביתה. לטווח הרחוק זה מאוד קריטי", מוסיפה הופמן.

 

הדר כהן, תלמידת תיכון משוהם, גם כן תומכת במאבק המורים. "המחנכת שלנו דיברה איתנו בכיתה על השביתה ואמרה שהשכר של המורים נמוך וזה גורם לאנשים לא לרצות לעבוד בחינוך. זה חשוב למען הדורות הבאים", אומרת הדר. אימהּ חנה לא מתרגשת: "עוד איומים ועוד שביתה. עוד יום, פחות יום. צריך לתגמל את המורים הצעירים, וגם במבוגרים צריך להשקיע".


פורסם לראשונה 21/11/2017 12:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
כיתה ריקה בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים