שתף קטע נבחר

סקרים מעלים כי הדג הפופולרי ביותר במטבח הישראלי הוא הטונה

היא עשירה בוויטמינים ובמינרלים המחזקים את מערכת החיסון ומסייעים להתפתחות הילדים, בחלבונים הבונים את השריר ובאומגה-3 המשפרת את ביצועי המוח וטובה לבעיות קשב וריכוז. כל מה שרציתם לדעת על הטונה ויתרונותיה, וגם כמה מתכונים המבוססים עליה

אכילת דגים מקטינה באופן משמעותי את הסיכון למחלות לב ומספקת לגוף חלבון בעל ערכים תזונתיים גבוהים וקלים לעיכול, ויטמינים ומינרלים החשובים לגדילה ולהתפתחות; היא עשירה בחלבון המגביר את תחושת השובע והינו מרכיב חיוני בבניית השרירים, בחומצות שומן המשפרות את יכולת הלמידה ובאומגה 3 – אחד מתוספי התזונה החשובים ביותר בשל השפעותיו החיוביות המרובות, כמו הפחתת הסיכון למחלת לב כליות, הקלת תסמיני דלקת מפרקים וטרשת עורקים, מניעת מחלות זיקנה ושיפור הזיכרון, ועוד.

 

 (צילום: רועי צ'מני) (צילום: רועי צ'מני)
(צילום: רועי צ'מני)

 

אחת הדרכים הפופולריות ביותר לצריכת דגים היא שימורי הטונה, המוצעים במגוון צורות וטעמים ועונים על כל טעם: בשמן, במים ומוצרי נישה כגון: שמן זית, שמן קנולה או חריפים ופיקנטיים, סלט טונה וגם דלי קלוריות ונתרן. האפשרויות הללו הופכות אותם גם למרכיב מושלם במתכונים (ר' בהמשך).

 

 (צילום: רועי צ'מני) (צילום: רועי צ'מני)
(צילום: רועי צ'מני)

אייל גינת, מנהל השיווק והמכירות ב"טונה פסיפיקו", אחת מיבואניות הטונה המרכזיות בישראל, מעריך את שוק הטונה המקומי בכ-800-850 מיליון שקל בשנה, מתוכם כ-550 מיליון במוצרי טונה ביתיים. היתרה במוצרים הפונים לשוק המוסדי-מקצועי, מספרים אלה משקפים את מקומה כמוצר בסיסי המצוי כמעט בכל בית, תוך מודעות גבוהה של הצרכנים לערכיה הבריאותיים. בעידן של ריבוי תוכניות בישול ומסעדות איכותיות, גם טעמו של הצרכן הישראלי הולך ומשתבח, כשהוא מקפיד על איכויות ורמה, לצד שמירה על ייחוד ישראלי. בהתאם, גם מגוון שימורי הטונה המוצע כיום על המדף עונה על טעמיו וצרכיו השונים של הצרכן הבררן. כך, למשל, "פסיפיקו" משווקת נתחי טונה בטעם פיקנטי, בתוספת פלפלי צ'ילי (אמיתיים, לא רוטב) חריפים שמעניקים למוצר טעם מיוחד.

 

 

 (צילום: רועי צ'מני) (צילום: רועי צ'מני)
(צילום: רועי צ'מני)

אגב, אולי לא ידעתם אבל לדברי גינת דווקא הטונה במים היא המוצר המומלץ ביותר בקטגוריית הטונה על ידי רופאים ותזונאים, משום שערכיה התזונתיים נשמרים בצורה המיטבית במים, בהשוואה לדג הטונה הטרי. מסיבה זו היא גם המוצר המבוקש והנצרך ביותר על ידי ספורטאים רבים, כמו גם על ידי צרכנים בעלי מודעות בריאותית גבוהה. ואם אתם רוצים לשדרג את טעמה של הטונה במים, גינת מציע טיפ: אחרי פתיחת הקופסה וריקונה מהמים הוסיפו מספר טיפות שמן זית לפי טעמכם.

 

 

 (צילום: רועי צ'מני) (צילום: רועי צ'מני)
(צילום: רועי צ'מני)


 

ואייל גינת מסכם: "בשל המודעות הצרכנית הגבוהה של הצרכן הישראלי פסיפיקו חרטה על דגלה מיום כניסתה לשוק להביא לארץ את המוצרים האיכותיים ביותר. דגי הטונה שלנו מגיעים היישר מלב האוקיינוס השקט, כשנתחי הבשר נבחרים בקפידה רבה מהחלק האיכותי של הדג בלבד. בנוסף, דגי הטונה שלנו אינם מכילים חומרים משמרים, כשהחברה מקפידה על לפחות 70% נתחים במוצריה. הסך הכולל, של איכות וטעם, הוא שעושה את ההבדל".

 


 (צילום: רועי צ'מני) (צילום: רועי צ'מני)
(צילום: רועי צ'מני)

 

מוקפץ טונה בנוסח תאילנדי

 

המתכון באדיבות אולגה טוכשר – "המרכיב הסודי", חומרים ל-3-4 מנות:

 

מצרכים:

2 קופסאות טונה בשמן, מסוננת ומפוררת לחתיכות

1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות

4 שיני שום, חתוכות

½ כף ג'ינג'ר, מגורר (אפשרי)

1 גזר, מגורר גס או חתוך דק

½ גמבה, חתוך לרצועות

שמן לטיגון

3 כפות סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף שמן שומשום

1 כף סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

1 חבילת אטריות

בצל ירוק ובוטנים קצוצים להגשה

 

אופן ההכנה:

 

1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים.

 

2. מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בצל, שום וג'ינג'ר במשך כמה דקות. מוסיפים גזר ופלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כ-5-6 דקות, או עד שהירקות קצת מתרככים.

 

3. מוסיפים סויה, רוטב צ'ילי, שמן שומשום, שומשום, סילאן ומלח ופלפל (אם יש צורך) ומערבבים היטב.

 

4. מוסיפים את האטריות המסוננות וטונה, מערבבים ומקפיצים במשך כדקה.

 

5. מניחים את המנה בצלחת, מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים.

 

 

כריך עם ממרח טונה ואבוקדו

 

המתכון באדיבות אולגה טוכשר - "המרכיב הסודי", חומרים ל-2 מנות:

 

מצרכים:

1 קופסת טונה במים, מסוננת

1 כפית מיץ לימון

קורט מלח

1 כף מיונז

½ כפית חרדל דיז'ון

½ אבוקדו גדול, מקולף ומגולען

4 עלי חסה

2 לחמניות סנדוויץ' חצויות או 4 פרוסות לחם

 

אופן ההכנה:

1. מועכים את הטונה בקערה בעזרת מזלג, מוסיפים מיץ לימון, מלח, מיונז וחרדל ומערבבים. במידת הצורך מתקנים את התיבול.

 

2. חותכים אבוקדו לפרוסות.

 

3. מרכיבים כריך: מניחים על החלק התחתון של לחמניה או פרוסת לחם 2 עלי חסה, מעליהם ממרח טונה, מעל בצפיפות את פרוסות האבוקדו, ומכסים עם החלק העליון של הכריך.

תטעם, תבין! בתיאבון!

 

הטונה עשירה במינרלים ובוויטמינים, המחזקים את מערכת החיסון. יש בה 24% חלבון, המגביר את תחושת השובע והינו מרכיב חיוני בבניית השרירים, ואומגה-3 המשפר את ביצועי המוח, מעכב ומונע מחלות זיקנה ומשפר את הקשב והריכוז

 

הטונה במים היא המוצר המומלץ ביותר בקטגוריית הטונה על ידי רופאים ותזונאים, והיא גם המוצר המבוקש והנצרך ביותר על ידי ספורטאים וצרכנים בעלי מודעות בריאותית גבוהה

 

בעידן של שפע מוצרים בלתי נגמר, פסיפיקו חרטה על דגלה מיום כניסתה לשוק להביא לארץ את המוצרים האיכותיים ביותר עבור הצרכן הישראלי. דגי הטונה שלה מגיעים היישר מלב האוקיינוס השקט, כשהנתחים נבחרים בקפידה רבה מהחלק האיכותי של הדג בלבד.

 

למידע נוסף לחצו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים