שתף קטע נבחר

גוגל יודעת איפה אתם גם בלי GPS

ענקית הטכנולוגיה מודה כי היא אוספת נתונים על מיקומם של המשתמשים במכשירי הסמארטפון עם מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד גם כאשר רכיב ה-GPS במכשיר כבוי

מכשירי הסמארטפון שאנחנו כל כך אוהבים ואפילו תלויים בהם, מסגירים הרבה מאוד מידע עלינו וזה לא תמיד נעים. אבל אצל רוב היצרניות ניתנת לפחות האופציה למזער למינימום את התוואי שהמכשיר שלנו משאיר.

 

אנחנו יודעים איפה אתם. גוגל. (צילום מסך) (צילום מסך)
אנחנו יודעים איפה אתם. גוגל.(צילום מסך)

 

רכיב ה-GPS שנמצא כיום בכל סמארטפון מודרני הוא אחד האשמים העיקריים בכך שהרבה מאוד חברות יודעות כל הזמן איפה אנחנו נמצאים וברוב המקרים המידע הזה מגיע לחברות מסחריות שעושות בו שימוש שלא עושה לנו טוב, בלשון המעטה. אבל את הרכיב הזה אנחנו יכולים לכבות ובכך למנוע מגורמים אחרים שאינם אנחנו, לדעת את המידע הזה.

 

מטה גוגל בקליפורניה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטה גוגל בקליפורניה(צילום: shutterstock)

 

כך לפחות חשבנו. בתחקיר שערך האתר Quartz התגלה שחברת גוגל הגדולה, זו שאחראית על מערכת ההפעלה במכשירי האנדרואיד, עוקבת אחרי המשתמשים גם כאשר רכיב ה-GPS כבוי. איך היא עושה את זה? זו שאלה די פשוטה. המיקום של המשתמש יכול להתברר לפי מיקום האנטנות הסלולריות אליהן הוא מחובר או אפילו על פי הרשת האלחוטית אליה המכשיר מתחבר.

 

השאלות היותר מעניינות בהקשר הזה הן ראשית, מדוע גוגל עושה את זה? ושנית, מדוע היא לא מיידעת את המשתמשים בעובדה הזו? לטענת החברה, שאגב הבטיחה שהיא תחדל מלעשות זאת החל מחודש דצמבר, היא עשתה זאת על מנת לשפר את הדרך בה הודעות מסוימות (Push) יעשו את דרכן אל המשתמשים.

 

להגנתה, טוענת גוגל שהיא לא אספה בשום צורה או זמן את המידע הזה לאף שרת שלה או של ספקי שירות מצידה ודובר מטעם החברה הוסיף כי היא תחדל לעשות זאת החל מסוף החודש הנוכחי. "מכשירי אנדרואיד לא ישלחו יותר מידע על מיקום המשתמש באמצעות אנטנות הסלולר, לפחות בהקשר הזה בו המשתמש לא יכול לבטל את האופציה" הוא הוסיף. לא נמסרה סיבה מדוע היא לא יידעה את המשתמשים בהליך הבעייתי הזה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים