שתף קטע נבחר

מעוררים השראה: בעלי מוגבלויות בחדר הכושר

הכירו את חדר הכושר שמחזיר לאוכלוסיה בעלת הצרכים המיוחדים את החיוך לפנים. במסגרת פרויקט לקידום הספורט בקרב אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים ונוער בסיכון הוקם בבית שיקמים בנס ציונה, חדר כושר לאוכלוסיית מבוגרים בגילאי 22-45, בעלי פיגור קל עד בינוני. כך זה נראה מקרוב

בחסות הטוטו

 

כיום, יש לא מעט מסגרות מגוונות ופעילויות לילדים עם מוגבלויות: מעונות משולבים, טיפולי יום, חוגים וכדומה, אולם עבור האוכלוסיה הבוגרת אין מספיק פעילויות מותאמות. ולמה? הרי גם בבגרותם מגיעה להם הזכות ליהנות מחיים מלאים ושגרת יום שאינה כוללת רק טיפול או תעסוקה מותאמת, אלא מלווה גם בפעילויות חברתיות, תרבויות וספורטיביות.

 

הורים לילדים עם מוגבלויות מביעים חשש לא פעם בשלל פלטפורמות ממה יקרה כשהילדים יהפכו בוגרים והמסגרות הקיימות יהפכו ללא מתאימות. אז בינתיים אין המון אופציות אבל עד שנגיע לשם, יש כאלו שכן דואגים לנושא.

דב שפיגלמן מנהל הבית, עם חברי בית שקמים.  (צילום: בית שקמים) (צילום: בית שקמים)
דב שפיגלמן מנהל הבית, עם חברי בית שקמים. (צילום: בית שקמים)

כבר לפני 7 שנים החליטו בארגון הטוטו על הקמת קרן ייחודית לקידום הספורט בקרב אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים ונוער בסיכון. בתקציב של למעלה מ-74 מליון שקלים, הקים הארגון 6 בריכות טיפוליות חדשות ושיפץ שתיים, כ-40 מתקני ספורט חדשים, מגרשי ספורט חיצוניים, חדרי כושר ייעודיים ואף דאג לציוד ספורט מתקדם לכ-150 מוסדות ברחבי הארץ. את הקריטריונים לקבלת תקציב הקרן בנה הארגון בשיתוף עם משרד הרווחה והם מעניקים עדיפות למוסדות המטפלים בילדים ונוער, בעלי מוגבלויות קשות ברשויות בדירוג סוציו אקונומי נמוך

בית שקמים בנס ציונה.  (צילום: בית שקמים) (צילום: בית שקמים)
בית שקמים בנס ציונה. (צילום: בית שקמים)

אחד מחדרי הכושר שהוקמו במסגרת הפרויקט נמצא בבית שיקמים בנס ציונה, שם שוהה אוכלוסיית מבוגרים בגילאי 22-45, בעלי פיגור קל עד בינוני שנהנים מאוד מחדר הכושר החדש. "מלכתחילה הייתה ברורה לנו התועלת הבריאותית והחברתית שטמונה בספורט עבור הדיירים שלנו", מספר דב שפילגמן, מנהל הבית. "בזכות חדר הכושר שלנו, אנחנו לא תלויים במזג האוויר ויכולים לתפעל אותו בכל עת. הדיירים מאוד אוהבים את הפעילות הגופנית, מדברים עליה ומצפים לה כל הזמן. מעבר לכך, בתרומת אקי"ם, 10 דיירים שלנו זוכים ללכת לצפות במשחקי כדורסל במסגרת אולם "היכל המושבה" בנס ציונה - אותו גם הטוטו הקים", מוסיף שפילגמן.

 

הולכים להתאמן גם כשאין כוח

לירון מלול (32) גרה כבר שמונה שנים בבית השיקמים ותומכת בדבריו של דב: "חדר הכושר מאוד מרגיע אותי. לפני שהגעתי לכאן מעולם לא עשיתי פעילות גופנית ובשמונה השנים האחרונות אני מקפידה להתאמן שלוש פעמים בשבוע. אני לא זוכרת איך נראו חיי לפני שהתחלתי לעשות ספורט". לשאלתי מה היא עושה כאשר לעיתים אין לה כוח להתאמן, ענתה: "אני הולכת בכל זאת".

חדר הכושר שנבנה בבית שקמים (צילום: בית שקמים) (צילום: בית שקמים)
חדר הכושר שנבנה בבית שקמים(צילום: בית שקמים)

שגרת יומה של מלול מתחילה בעבודה במגן דוד אדום ברחובות, לקראת הצהריים היא חוזרת לבית השקמים, אוכלת ארוחת צהריים, מתקלחת, מתארגנת ואז לוקחת חלק בשלל חוגים. אחד מהם, הוא שיעור התעמלות ואימונים בחדר הכושר. לדבריה, הפעילות הגופנית תורמת הן לגוף והן לנפש והיא מרגישה רגועה יותר, רזה ו"חתיכה" יותר וגם חזקה יותר. "תרגילי הרגליים וההליכון חיזקו לי באופן משמעותי את השרירים, מה שעוזר ומקל עלי ללכת ביום יום", היא מוסיפה.

 

אל חדר הכושר דיירי בית השקמים מגיעים בקבוצות של עד עשרה, הם מכירים אחד את השני מה שמקל על תחושת הנוחות באימון ומקבלים הדרכה צמודה על ידי מדריך כושר צמוד. "פה בבית כולם מכירים את כולם אז אני מרגישה בנוח להתאמן ביחד עם החברים שלי", מציינת מלול. "האימון מוכוון לנשים וגברים יחד, אבל כל אחד עושה לפי מה שהוא יכול ומה שמתאים לו, הכל בפיקוח של המאמן". אין ספק שההתמדה והיציבות באימון הגופני מצד דיירי בית השקמים, מעוררת השראה.

 (צילום: בית שקמים) (צילום: בית שקמים)
(צילום: בית שקמים)

"עבור הטוטו, קידום הספורט בקרב אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים הינו אחד הנדבכים המרגשים בפעילות למען הקהילה", אומר יוסי פלוס, יו''ר הטוטו. "הדבר הפך בשנים האחרונות למהלך משנה חיים עבור אלפי ילדים, בני נוער ובוגרים, שהספורט מהווה עבורם לא רק שיפור באיכות החיים אלא כלי טיפולי משמעותי".

 

בחסות הטוטו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים