שתף קטע נבחר

האדמה רעדה

על פי מומחים בתחום, לא רחוק היום שבו מדינת ישראל תחווה רעש אדמה עוצמתי שעלול לשתק מדינה שלמה ולהסב הרס רב. איך נגן על ביתנו והאם אנחנו ערוכים ליום שאחרי?

חלקכם אולי הרגשתם את רעד האדמה העוצמתי שהכה בתחילת השבוע בדרום-מזרח חבל כורדיסטן, סמוך לגבול עם איראן-עיראק, והורגש גם בישראל. רעידת האדמה בעוצמה 7.3 גבתה את חייהם של למעלה מ-140 מבני האזור והותירה כ-860 פצועים, ועשרות רבות של אנשים ללא קורת גג.

 

על פי מומחים בתחום, לא רחוק היום שבו מדינת ישראל תחווה רעש אדמה עוצמתי שעלול לשתק מדינה שלמה ולהסב הרס רב. רעידות אדמה במרחבים עירוניים יכולות לגרום לכאוס וחורבן אדיר בדמות קריסת מבנים, פגיעה בתשתיות ולדליפות מים, גז ודלק.

 

אז האם אנחנו ערוכים ליום שאחרי?

 

אמנם בבתי הספר של ילדנו הקטנים ישנם פרוטוקולים להתנהגות במצבי חירום, בשל תרגילים חוזרים ונשנים של פיקוד העורף שנערכים מדי שנה. אלא שלהבדיל מהמרחב הציבורי בבית-הספר, לעתים מבלי משים לב, אנו מזניחים את כללי הבטיחות במרחב הפרטי, והיקר לנו מכל. לשם כך, קיבצנו עבורכם כמה כללי התנהגות וזהירות שעליכם לנקוט בעת רעידת אדמה בבית הפרטי שלכם.

 

 

 (צילום AP) (צילום AP)
(צילום AP)

פיקוד העורף פרסם הנחיות להתנהגות בעת רעידת אדמה עפ"י סדר עדיפות:

 

1. כלל ברזל והחשוב מכל בעת רעידת האדמה, הוא היציאה מחוץ למבנה הבית. המטרה הראשונית, תהיה התרחקות מרבית ככל הניתן ממבני המגורים הסמוכים אליך.

 

2. אם אין ביכולתכם לצאת מהמבנה במהירות, היכנסו לממ"ד והשאירו את דלת הממ"ד פתוחה.

 

3. אם אין ביכולתכם לצאת מהמבנה במהירות וגם אין בקרבתכם מרחב מוגן, צאו אל חדר המדרגות, והמשיכו לרדת אל היציאה מהבניין אל השטח הפתוח.

 

4. רק במידה ואינכם יכולים לפעול כך, תפסו מחסה תחת רהיט כבד, או שבו על הרצפה והיצמדו לקיר פנימי.

 

איך נגן על ביתנו?

 

כעת, לאחר שעברנו על כללי ההתנהגות בעת רעידת אדמה, נעבור לנושא חשוב לא פחות. כשרעש אדמה פוקד את האזור, הנזק העלול להיגרם למבנה הבית ותכולתו עשוי להיות כבד והרסני. אז איך מגנים על הבית שיקר לנו מכל?

 

ביטוח הדירה הבסיסי של חברת AIG מכסה נזקים והרס שנגרמו לדירה בעקבות רעידות אדמה, ורעידות המשנה העלולים לבוא לאחר הרעש המרכזי. יש לציין, כי על הלקוח לרכוש כחלק מביטוח הדירה את הסעיף הנוגע לכיסוי ביטוחי מפני רעידות אדמה. לפיכך, הנה המלצתנו בנוגע לביטוח דירה:

 

1. רכישת פוליסת ביטוח דירה, הכוללת כיסוי רעידת אדמה ומכסה את מבנה הדירה (קירות הבית, תקרות הביתה,וצמודי מבנה כמו חלונות, דלתות, שטיחים מקיר לקיר, פרקטים, ארונות מקיר לקיר, מזגנים ועוד).

 

2. רכישת פוליסת ביטוח דירה, הכוללת כיסוי רעידת אדמה ומכסה את תכולת הדירה (הרכוש בבית כגון ריהוט, חפצים יקרי ערך, בגדים ועוד).

 

3. חשוב לציין כי הכיסוי הנ"ל כולל גם הרס ונזקים שנגרמו בעקבות אירועים שהתרחשו כתוצאה מרעידת האדמה, כמו שריפה שפרצה בעקבות רעידת האדמה ופגעה בבית או בדירה, קריסת התקרות ועוד.

 

על פי כל התחזיות מיקומה הגיאוגרפי של מדינת ישראל, מועד לפורענות בשל מפגש בין שני לוחות טקטוקים, הידועים גם בשם, השבר הסורי-אפריקני. הערכות מדברות על פגיעה קשה של אלפי איש ועשרות אלפי מבנים. על כן, קיימת חשיבות יתרה בקיום כללי ההתנהגות בעת רעידת האדמה, וכן ברכישת פוליסת ביטוח של AIG, המכסה מפני נזקי רעידת אדמה.

 

*המידע מוצג באופן כללי בלבד, והנוסח המחייב את איי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ "AIG"  (ישראל) הינו הנוסח המופיע בספר הפוליסה.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים