שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    קיץ חם ברוסיה: כבר אי אפשר לחכות

    ארגנטינה תעמוד בלחץ? ברזיל תחזיר את הכבוד? גרמניה תמשיך לשלוט? והאם רונאלדו יכול לקחת את פורטוגל עד הסוף גם במונדיאל. הגרלת הבתים פתחה לנו את התיאבון לקראת החגיגה הגדולה הקיץ

    32 נבחרות מרחבי העולם הולכות לעשות לנו את הקיץ. איך זה ייראה? מה יקרה בין פורטוגל לספרד? האם ארגנטינה תעמוד בלחץ של בית המוות? ערב הסעודית תפתיע? וגם – הקרב בין גרמניה, מקסיקו ושוודיה. הכל על הגרלת שלב הבתים של החגיגה הגדולה בעולם:

     

    בית 1: הליגה הערבית

    בניגוד למונדיאל 2014 בברזיל, בו השתתפה רק מדינה ערבית אחת (אלג'יריה), הפעם העולם הערבי מציג ארבע נבחרות איכותיות שייתנו פייט לגדולות. שתיים מהן – מצרים וערב הסעודית – נמצאות בבית הראשון, אליהן מצטרפות גם המארחת רוסיה והאורחת הקשוחה מדרום אמריקה, אורוגוואי.

     

     

    גם מצרים (שהתמודדה במוקדמות אפריקה) וגם ערב הסעודית עשו דרך לא פשוטה על מנת להעפיל לאליפות העולם. הסעודים, לדוגמה, הותירו מאחוריהם את האוסטרלים, שעלו רק בפלייאוף. הנבחרת הרוסית מגיעה במלוא כוחה כדי להחזיר את כבודה לאחר האכזבות בטורנירים הקודמים. גם אורוגוואי לא תוותר ותיאבק עם רוסיה על המקום הראשון. קשה לראות תרחיש שבו המארחת לא עולה מהבית הזה יחד עם אורוגוואי. השתיים האחרות אמנם יעשו חיים קשים, אך כנראה שלא יותר.

     

    בית 2: נוסטלגיה מרוקאית

    המרוקאים מפנטזים לשחזר את מונדיאל 1986, שם ניצחו את פורטוגל בשלב הבתים 1:3, והותירו אותה מחוץ לטורניר. בדרך למקום הראשון וההעפלה לשמינית הגמר, הם חלפו בטבלה על אנגליה ופולין. אלא ש־32 שנים אחרי, נראה שמאזן הכוחות השתנה במעט. אין ספק שנראה מלחמה קשה בין שתי האימפריות – ספרד ופורטוגל – על המקום הראשון.

     

    בדומה לבית הראשון, האיראנים והמרוקאים לא ירימו ידיים כל כך מהר, אך נראה שהרצון הטוב לא יספיק.

     

    בית 3: משלוש תצא אחת

    נראה שהצרפתים יכולים לשמוח מהבית הבינוני אליו הוגרלו, ושהם יסללו את דרכם בדרך הבטוחה אל המקום הראשון. מנגד, פרו, דנמרק ואוסטרליה ייאבקו על המקום השני. האוסטרלים אמנם העפילו למונדיאל, אך בקושי רב ורק בשלב הפלייאוף. לעומת זאת, דנמרק ופרו הוכיחו יכולות לא רעות בכלל בדרך למעמד, ונראה שאחת מהן תצטרף לצרפתים בשלב הבא. אם אצטרך לבחור בין שתיהן, אהמר על הדנים מהדרג השלישי.

     

    בית 4: האתגר של מסי

    לבית כזה לא ציפינו. ארגנטינה ולאו מסי יפגשו שתי נבחרות אירופיות עולות ואיכותיות, ולצידן את הניגרים הקשוחים מאפריקה עם טוני ווקאמה. העובדה שנבחרות איכותיות כמו איסלנד וניגריה שובצו לדרגים הנמוכים יצרה לנו בית מסקרן במיוחד, שבו תיבחן היכולת הארגנטינאית האמיתית, שבקושי עלתה למונדיאל ולאחרונה גם הפסידה לחברתה לבית ניגריה, 4:2 במשחק ידידות.

     

    לדעתי, למרות הקושי הרב ורצף המשחקים האינטנסיביים, ארגנטינה תתמודד עם האחריות הגדולה שמוטלת עליה ותעפיל לשלב הבא. איסלנד כבר הפתיעה אותנו במונדיאל הקודם בעצם ההעפלה לרבע הגמר והניגרים אף פעם לא מאכזבים, אך קרואטיה עדיפה מעט. בכל מקרה, אין ספק שמדובר ההימור הקשה ביותר מבין הבתים. אני מאמין שבסופו של דבר הקרואטים יצטרפו לארגנטינה, לאחר שכבר העפילו יחד מאותו בית במונדיאל 1998 בארה"ב.

     

    בית 5: להציל את הכבוד

    בית לא קל לכל הנבחרות, כאשר נדמה שהמאבק העיקרי יהיה בין שווייץ וקוסטה ריקה. ברזיל רוצה למחוק את החרפה מהמונדיאל הקודם אותו אירחה, כשהושפלה 7:1 בחצי הגמר לגרמניה וקודם לכן הובסה 3:0 על־ידי הולנד. סרביה היא אמנם נבחרת טובה, אך לא מספיק איכותית כדי להעפיל לרבע הגמר. קוסטה ריקה כבר הוכיחה שהיא נבחרת מסוכנת אחרי שעלתה לרבע הגמר בברזיל מהמקום הראשון בבית עם אנגליה, אורוגוואי ואיטליה, אז חייבים לקחת אותה בחשבון.

     

    בית 6: גרמניה וכל היתר

    דרום קוריאה, שחלפה בקושי על פני הסורים בדרך למונדיאל, תתקשה לעשות משהו בבית כזה. גרמניה יכולה להתקשות מול שוודיה ומקסיקו האיכותיות, אבל קשה לראות מצב בו אלופת העולם לא מפעילה מהמקום הראשון. אני מהמר שהשוודים מהדרג השלישי הם אלה שיעלו מהמקום השני.

     

    בית 7: הבית הצפוי

    טוניסיה עלתה לאחר שהתמודדה בבית יחסית קל באפריקה, ופנמה הפתיעה בבית המרכז־אמריקאי. עם כל הכבוד לשתי הנבחרות הסימפטיות, אנגליה ובלגיה יעלו ללא קושי.

     

    בית 8: הבית הביניבשתי

    איזו חווית כדורגל מגוונת הולכים לחוות הצופים ברחבי העולם בבית שמסכם את השלב הראשון של הטורניר, עם נבחרות מארבע יבשות שונות. מצד אחד, פולין האירופית מהדרג הראשון נגד הקולומביאנים המחוספסים של דרום אמריקה. מהעבר השני, סנגל האפריקאית שחוזרת למונדיאל בפעם השנייה בתולדותיה נגד היפנים הנלהבים של אסיה.

     

    לא רק סגנון המשחק והאוהדים יהיה שונה ומגוון, אלא גם התוצאות. סנגל ויפן לא יעשו חיים קלים לנבחרות המובילות של הבית, שייאבקו ביניהן על המקום הראשון. סנגל, שעלתה לרבע הגמר במונדיאל היחיד שבו השתתפה (2002) תנסה להפתיע גם הפעם. בסופו של דבר, קולומביה תזכה בכרטיס לשמינית הגמר מהמקום הראשון, אליה תצטרף כנראה פולין.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: AFP
    קאפו ומראדונה מגרילים
    צילום: AFP
    מומלצים